Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 10, 2015 12:12 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Hej Panienki :)

Nie czuje zegara ;) Ale wiem, że już nie wiele czasu zostało by poczuć. Na wyjeździe nic nie planuję, baa nawet w przeciągu roku, bo wpierw trzeba się przebadać. Ale jak przeczytałam małżowi co napisała Sylwia to głupio szczerzył kły - chyba Sylwio polubił Twojego małża :)
Był taki okres, że mój mąż smęcił o dziecku, ale już nie smęci, na razie docenia niezależność.
Nie chcę być bezdzietna to na pewno, choć raz chcę być matką, żeby zobaczyć jak to jest :) Ale nie teraz :)
Mireczko, no gdzie Ty byś mogła pojechać? Już wiem, że gdzie kwiaty tam mam wypatrywać Ciebie ;)
Sylwio, uwielbiam Twoje słowotwórstwo "choroba miesięczna" - zawsze targam ze śmiechu jak Cię czytam ;p

Kasiu ja też instynktu macierzyńskiego nie mam za grosz ;p W sensie nie czuję, że chcę mieć teraz dziecko. Trochę się boję, że to nie nastąpi. Ale też mam dobrą strategie - moja siostra ma dwójkę, szwagierka w ciąży. Poczekam jeszcze trochę to nie będę musiała kupować wózka i ciuszków :D

Dorotko, która to Bożenka? :)

Ale ja już chce w te góry jechać, nie mogę się doczekać.

Oglądałam ostatnio zdjęcia z 2007 r. Ważyłam wtedy 50 kg lub mniej, byłam chuda. Aż oczy otwarłam, że byłam tak chuda, a wtedy myślałam, że jestem gruba. To jak ja wyglądałam jak miałam 43 kg? Ludzie mnie na ulicy zaczepiali i proponowali jedzenie. Teraz mam pewnie 13 kg więcej, no na pewno 10. Już nie wchodzę na wagę. I tak się zastanawiam czy to jest kwestia małego ruchu i jedzenia czy też wieku, jak myślicie? Czy wiek ma tu znaczenie? Teraz mam mój rekord wagi.
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt kwi 10, 2015 12:19 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Mogę tylko podpowiedzieć, że wydaje mi się, że Bożenka jest na zdjęciu nr 101 i 102 :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Pt kwi 10, 2015 12:22 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Jeśli chodzi o wagę, to wiek odgrywa swoją rolę, ale myślę, że brak ruchu ma tu o wiele więcej do powiedzenia :) No i oczywiście jedzenie też :) Ale jak się dużo ruszasz, to i więcej możesz sobie pozwolić zjeść...

Sihaja

Post » Pt kwi 10, 2015 12:25 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Sihaja pisze:Mogę tylko podpowiedzieć, że wydaje mi się, że Bożenka jest na zdjęciu nr 101 i 102 :)

Nawet ja nie wiem, które to numerowo foty :ryk:

Klauduś, Ty wyglądasz na 10 mniej, więc masz prawo nie czuć żadnego zegara, a co tam!
Ale 50 kg przy Twoim wzroście? Malusio ważyłaś!!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt kwi 10, 2015 12:27 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

A jaki Klaudia masz wzrost?

Sihaja

Post » Pt kwi 10, 2015 12:44 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

163 cm - ważyłam przez parę lat 49 kg, ale to miałam ok 20 lat wtedy. Potem w pewnym czasie miałam 43 kg. Ale tak 49 najdłużej mi się utrzymywał tyle, że to była szkoła średnia wtedy i tak do 25 r. życia może, potem to już było tylko więcej. Obecnie obstawiam że mam 60 kg lub więcej, nawet nie wchodzę bo się boję, a moja waga odejmuje. Dlatego Fakt, ruchu mam mało. Mam nadzieje, że to się zmieni, kiedy będę miała studio. Jednak wydaje mi się, że jak się miało te 20 lat (mniej i więcej) to jakoś łatwiej to ciało pracowało, a teraz nic. Muszę ćwiczyć, ale jakoś z góry się boję, że nie schudnę tak jak wtedy. Wtedy to było i niejedzenie i ruch.
No dobra, weszłam na wagę i mam na niej nie na czczo 63 kg. Ogólnie ostatnio okropnie puchną mi nogi. Dlatego muszę iść do tego lekarza, bo nie raz mam banie. Ale to jest nie możliwe. To by znaczyło 5 kg w ostatnim czasie :/ W takim tempie nikt nie tyje. :(((

klaudiafj

Post » Pt kwi 10, 2015 12:58 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Owszem! tyje tyje.. :twisted: :mrgreen: Ale masz dobrą wagę.
Nóżki jak puchną, to chyba coś z krążeniem nie tak? Koniecznie się wybierz do lekarza! :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt kwi 10, 2015 13:23 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Tak mam, żylaki i refluks ;) Dziedziczne po mamie i babci :) Muszę schudnąć, ale kurcze teraz to będzie droga przez mękę :( A najpierw się dowiem czy mam tarczycę ok. Ja mam ogromne wahania wagi w ciągu miesiąca. Raz jestem totalnie spuchnięta a innym razem mam luzniejsze ciuchy, to nie jest normalne :/ I przez większość miesiąca boli mnie brzuch jak na miesiączkę. Aha no to jeszcze ginekolog, bo to mogą być jajniki a z tymi też coś tam było parę lat temu. Ten rajd po lekarzach jak sie rozpocznie to będzie trwał do 2050 bo takie są termin wszędzie :)

klaudiafj

Post » Pt kwi 10, 2015 13:26 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

To mogą być różne rzeczy. Może być też PMS. Musisz wszystko sprawdzić.

Sihaja

Post » Pt kwi 10, 2015 13:34 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Hmm. czyli chyba tez problem z zatrzymywaniem wody w organiźmie. Żylaki to dziadostwo, kolezanka miała operację. Refluks też mi dokucza, oj dokucza.. Co bierzesz??
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt kwi 10, 2015 13:56 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

kalair pisze:Hmm. czyli chyba tez problem z zatrzymywaniem wody w organiźmie. Żylaki to dziadostwo, kolezanka miała operację. Refluks też mi dokucza, oj dokucza.. Co bierzesz??

ja też mam i łyknęłam rano pantopraz, bo wybierałam się do ogródka, a ja mam refluks jak się schylam, po jedzeniu nie mam jak niektórzy

Klaudia wagi nie wasz złej , ważne żebys się z nią dobrze czuła
ale takie duże wahania są faktycznie niepokojące
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt kwi 10, 2015 14:45 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

mir.ka pisze:
kalair pisze:Hmm. czyli chyba tez problem z zatrzymywaniem wody w organiźmie. Żylaki to dziadostwo, kolezanka miała operację. Refluks też mi dokucza, oj dokucza.. Co bierzesz??

ja też mam i łyknęłam rano pantopraz, bo wybierałam się do ogródka, a ja mam refluks jak się schylam, po jedzeniu nie mam jak niektórzy

Klaudia wagi nie wasz złej , ważne żebys się z nią dobrze czuła
ale takie duże wahania są faktycznie niepokojące

Schylanie się przy tym to masakra! Trzeba się nauczyc chodzić wyprostowanym.
Pantoprazu nie znam. Mam polprazol, a najlepiej pomaga mi ortalon max.
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt kwi 10, 2015 14:48 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Bożenko nic nie biorę na żyły w nogach :oops: a wiem, że powinnam, bo już parę lat temu miałam przepisaną maść i tabletki.
Mireczko ja mówię o refluksie w nodze nie w żołądku. W nodze jest tak jak krew spłynie do łydki a potem nie potrafi iść do góry i łydka puchnie. To są chyba tętnicze sprawy.

Kochana Sylwia przysłała mi dziś paczkę a w niej umówione szelki dziecio-kocie, albo kocio-dziecięce. Oraz 5 par cudnych skarpetek (to na wyjazd? ;) ) :D i 4 myszeczki dla kitajców :D Dziękuję Kochana :1luvu: :1luvu:

Maryś już miała drugą przymiarkę i po pierwszej zachorowała na chorobę ubrankową, zesztywniała i takie tam :D A przy drugiej zachowała na focha :D Zaraz pokaże Wam zdjęcia. Jest tylko mały kłopot. Maryś jest za mała do tych szelek i jak tylko ją puściliśmy to ona od razu z tego wyszła, bez wysiłku. W sensie szelki zostały a ona poszła :D Dlatego Sylwuś w paczce powrotnej wyślę Ci z powrotem te szeleczki, może Ci się przydadzą dla Myszuni, bądź drugiej Myszuni bądź drugiego Pitka :D
Dziękuję bardzo za skarpeteczki, to jeden z najbardziej pożądanych rzeczy w domu :) Te czarne osobno pakowane to dla małża? :D

klaudiafj

Post » Pt kwi 10, 2015 14:50 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Jejku, ja też źle zozumiałam.. :oops:
Ale niebezpiecznie z tymi żylakami, koniecznie ludzki wet! Obawiałabym się zatoru jakiegoś.
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt kwi 10, 2015 14:54 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

[quote="klaudiafj"]Bożenko nic nie biorę na żyły w nogach :oops: a wiem, że powinnam, bo już parę lat temu miałam przepisaną maść i tabletki.
Mireczko ja mówię o refluksie w nodze nie w żołądku. W nodze jest tak jak krew spłynie do łydki a potem nie potrafi iść do góry i łydka puchnie. To są chyba tętnicze sprawy.

i to chyba raczej poważne , a jak jeszcze dziedziczne to stanowczo powinnaś to leczyć
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

[poprzednia][następna]