Perełka i przyjaciele - dzielny Szaruś, foty Przyjaciół: s89

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 10, 2013 14:00 Re: Perełka i przyjaciele - złe wyniki Szarusia :(

Udało się skroplówkować Szarusika, ale pod koniec się wyrwał i 50 ml mniej dostał :D
Teraz leży w swoim kartoniku i śpiocha.
Dzielny kotek ;)

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Nie lis 10, 2013 14:03 Re: Perełka i przyjaciele - złe wyniki Szarusia :(

Też chciałam pozwiedzać W. Brytanię - a im mi bliżej do emerytury, tym mi dalej finansowo od wyjazdu :evil:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie lis 10, 2013 16:06 Re: Perełka i przyjaciele - złe wyniki Szarusia :(

MaryLux pisze:Też chciałam pozwiedzać W. Brytanię - a im mi bliżej do emerytury, tym mi dalej finansowo od wyjazdu :evil:

to pozwiedzasz na emeryturze, będziesz wtedy miała czas :)
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie lis 10, 2013 16:20 Re: Perełka i przyjaciele - złe wyniki Szarusia :(

Muszę kupić Perełsowi żwirek...
Zastanawiam się nad silikonowym Tigerino (promocja w zoo+) albo Cat's Best.
Pomożecie?
Boję się, że drewniany będzie mi roznosić na łapkach po mieszkaniu...

Spilett

Post » Nie lis 10, 2013 16:23 Re: Perełka i przyjaciele - złe wyniki Szarusia :(

Spilett pisze:Muszę kupić Perełsowi żwirek...
Pomożecie?

Ja mam Cats`a, rzeczywi.ście się nosi ale sprawę bardzo ułatwia ta wycieraczka -> http://www.zooplus.pl/shop/koty/kuwety_ ... ete/345872
http://www.zooplus.pl/shop/koty/kuwety_ ... ete/345865.

Dla mnie Cats Best jest absolutnym faworytem bo jest naturalny a po drugie mogę go spuszczać w WC. Nie wyobrażam sobie inaczej :mrgreen:
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Nie lis 10, 2013 16:29 Re: Perełka i przyjaciele - złe wyniki Szarusia :(

vanesia1 pisze:
Spilett pisze:Muszę kupić Perełsowi żwirek...
Pomożecie?

Ja mam Cats`a, rzeczywi.ście się nosi ale sprawę bardzo ułatwia ta wycieraczka -> http://www.zooplus.pl/shop/koty/kuwety_ ... ete/345872
http://www.zooplus.pl/shop/koty/kuwety_ ... ete/345865.

Dla mnie Cats Best jest absolutnym faworytem bo jest naturalny a po drugie mogę go spuszczać w WC. Nie wyobrażam sobie inaczej :mrgreen:

My również używamy CBE+ i nie narzekamy , choć ostatni worek jekiś taki trochę inny ( ori niemiecki )
http://www.kar-ma.pl/dla-kotow-pielegna ... 7_320.html
Ostatnio edytowano Nie lis 10, 2013 16:30 przez kuba.kaczor13, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Nie lis 10, 2013 16:30 Re: Perełka i przyjaciele - złe wyniki Szarusia :(

Hmmm, no to chyba faktycznie się na niego zdecyduję. Bo aktualnie mamy silikonowy z zoologa, ale nawet 2 tygodni nie ma i wali jak 150 ;/

Spilett

Post » Nie lis 10, 2013 16:34 Re: Perełka i przyjaciele - złe wyniki Szarusia :(

Spilett pisze:Hmmm, no to chyba faktycznie się na niego zdecyduję. Bo aktualnie mamy silikonowy z zoologa, ale nawet 2 tygodni nie ma i wali jak 150 ;/

Od początku takiego używamy i jest ok.
Tak na prawdę to tylko wybierasz urobek i co jakiś czas uzupełniasz stan w kuwecie.
Według nas nie potrzeba nawet neutraliztora zapachów .Z tym ,ze ja codziennie czyszczę kuwetę
( w sensie że wybieram to co koty tam włożyły :mrgreen: )
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Nie lis 10, 2013 16:37 Re: Perełka i przyjaciele - złe wyniki Szarusia :(

No to ja też tak robię, jak złapię Perełkę "na grubszej sprawie" to zabieram od razu, a jak zrobi gdy mnie nie ma to sobie zakopie.
Kupię tego Catsa ;)

Spilett

Post » Nie lis 10, 2013 16:45 Re: Perełka i przyjaciele - złe wyniki Szarusia :(

Hej Madzia :)

Doczytałam. Strasznie mi przykro, że Szarusiowi się nie poprawia. Wg mnie najlepszym rozwiązaniem byłoby sprawdzenie diagnozy i sposobu leczenia u innego weta. Naprawdę nie da Ci się namówić 'teściowej' na zmianę???

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Nie lis 10, 2013 16:55 Re: Perełka i przyjaciele - złe wyniki Szarusia :(

Sarah DeMonique pisze:Hej Madzia :)

Doczytałam. Strasznie mi przykro, że Szarusiowi się nie poprawia. Wg mnie najlepszym rozwiązaniem byłoby sprawdzenie diagnozy i sposobu leczenia u innego weta. Naprawdę nie da Ci się namówić 'teściowej' na zmianę???

Może choć konsultacja z innym wetem???
masz wyniki na papierze????. może wstaw na forum ,poszukaj pomocy wśród chorych kotów.
Tam ludzie się bardziej orientują . Musi być jakiś sposób .
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Nie lis 10, 2013 16:57 Re: Perełka i przyjaciele - złe wyniki Szarusia :(

Sarah DeMonique pisze:Hej Madzia :)

Oczywiście, że nie. Ona jest niereformowalna, i tak marudzi że zostało mu miesiąc życia i tyle roboty z tymi kroplówkami :/

Kuba, mam zeskanowane. Mogę założyć Szaremu wątek na nerkowcach, ale co mi powiedzą? Żeby iść do weta. Albo do innego weta albo gdzie indziej do weta. A tej kobiety nie da się na to namówić :/

Spilett

Post » Nie lis 10, 2013 17:23 Re: Perełka i przyjaciele - złe wyniki Szarusia :(

A może TŻ pojedzie z Szarusiem do innego weta bez zgody teściowej.

Też używam Cats Best i jest bardzo ok, mamy przed kuwetą wycieraczkę silikonową i nie roznosi się.
Nie czuć też kuwety, ja wyrzucam urobek mokry rano i wieczorem, a stały jak się zrobi (lub jak znajdę):ryk:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Nie lis 10, 2013 17:45 Re: Perełka i przyjaciele - złe wyniki Szarusia :(

Średnio, bo żeby zrobić Szarusiowi pobieranie krwi i kroplówkę, muszą go conajmniej 2 osoby trzymać a trzecia (wet) działać...

Ech, masakra. Perełek ma po tym Applawsie takie ładne kupki, jak jej mieszałam A + TotW to kupa zła, przy samym TotW kupa zła...
Kupiłabym jej z rozmachem dużo Applawsa, ale analizy mówią, że ma dużo Ca i P. Nie chcę, żeby jej wysiadły nereczki przez to ;(

Co robić, co robić?

Spilett

Post » Nie lis 10, 2013 18:12 Re: Perełka i przyjaciele - złe wyniki Szarusia :(

Eeee nie ma co też przesadzać, przecież Applaws to dobra karma, na pewno nie zniszczysz jej nereczek od tego. Najwyżej jak skończy Ci się opakowanie to kupić co innego, na przykład PONa i zobaczysz, jakie będą kupy.

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

[poprzednia][następna]