To teraz bezwietrznej i bezdeszczowej pogody

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Broszka pisze:Pozdrowionka przesyła też łąkowy Pacinek
wiewiur, trochę tu słabo widać jak mocno wysiwiał po zrzuceniu zimowej sierści - na grzbiecie jest już prawie całkiem biały
Broszka pisze: (...) my niestety zamiast się majówkować będziemy sprzątać i ogarniać podwórko bo nie mają gdzie rozładować nowych dachówek
Broszka pisze:Jasiu walczymy z remontem
Panowie rozbierają dach w międzyczasie między deszczami i burzami...
Pozdrowionka przesyła też łąkowy Pacinek![]()
wiewiur, trochę tu słabo widać jak mocno wysiwiał po zrzuceniu zimowej sierści - na grzbiecie jest już prawie całkiem biały
czarno-czarni pisze:idzie ku lepszemu?
wiewiur pisze:W zeszłą niedzielę byłam na wsi, mój brat stryjeczny ma klacz, która właśnie "powiła" źrebię. Pierwszy raz widziałam dziewięciodniowego konika. Ale cudak![]()
. A najlepszy miała ogon, włoski na ogonku pokręcone jak po trwałej.
wiewiur pisze:Broszka pisze: (...) my niestety zamiast się majówkować będziemy sprzątać i ogarniać podwórko bo nie mają gdzie rozładować nowych dachówek
Kryjecie dachówką? Nie wiem dlaczego, myślałam, że blachodachówką, może dlatego, że większość ostatnio tak robi. Ładnie będzie, ale nie szybko.
Na pociechę powiem, że każdy remont kiedyś się skończy, a efekt zostanie. Jak Ci będzie ciężko, zajdź do łazienki, zobacz, jak masz teraz "wystawnie". Wszystkie Ci zazdrościmy.
Broszka pisze:czarno-czarni pisze:idzie ku lepszemu?
Idzie![]()
Bardzo powolutku wprawdzie - ale idzie i mam nadzieję że już bliżej niż dalej![]()
Stary dach rozebrany, nowy się robi .![]()
Broszka pisze:Beasiu dach robi się - jest ogromny i pracy przy nim dużo więc to musi potrwać. Pogoda nas nie rozpieszcza i gdyby nie opady to pewnie trochę szybciej byłoby zrobione ale i tak w sumie podziwiam facetów bo mało jest przestojów i siedzą na dachu nawet jak pada. Jak dobrze pójdzie to dziś-jutro skończą kłaść dachówki i zostanie sama wykończeniówka czyli rynny, odeskowania i takie tam - tak więc zapowiadane ulewy i burze nam już nie groźne![]()
Już naprawdę mam serdecznie dosyć tego rozgardiaszu i kipiszu remontowego
A jeszcze będą wymieniać podłogi na poddaszu - dwa poziomy strychu to jakieś 250m2 więc rozebranie starych desek i położenie nowych też potrwa trochę...
Z innej beczki.
Zooplus otworzył pod Wro nowy magazyn pakujący paczki. Całe moje ostatnie zamówienie tam było pakowane i zrobili to tak beznadziejnie że ręce opadająKartony ogromne ale płaskie, nieporęczne i zbyt słabe na ciężary jakie w nie pakują bo paczki ważyły po 35-36 kg. Co było bez sensu bo ostatnia paczka wyszła tylko 8kg i spokojnie mogli tak podzielić żeby każda ważyła po 20 kg... Wszystko powrzucane bez ładu i składu więc dotarło do mnie w stanie naprawdę beznadziejnym
Na dodatek brakowało kilku puszek a zabawka którą wzięłam za punkty bonusowe była zniszczona i nie nadawała się w ogóle do użytku... Słowem masakra jakaś
Złożyłam reklamację w zoo+ i chociaż tu obyło się bez niespodzianek - dostałam zwrot kasy za brakujące karmy, zwrot punktów za zabawkę i 10% rabatu na kolejne zamówienie![]()
Pozdrawiam serdecznie z remontowego wariatkowa![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Franciszek1954, januszek, pibon i 22 gości