Wszystkie koty jamnika Melona V - o kolorch na pożegnanie!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 08, 2013 21:48 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - bezdomność i bezradnoś

floxanna pisze:
ewciak pisze:Mnie najbardziej zastanawia, po co Ci ludzie biorą te biedne psiaki ze sobą na zakupy? Rozumiem wpaść do osiedlowego po bułki w czasie spaceru ze zwierzakiem, no ale żeby zabierać psa do marketu czy centrum handlowego....

Raz zdarzyło mi się widzieć psa zostawionego latem w aucie, który nawet po 2 godzinach nie byłby w złym stanie. Auto postawione w cieniu, szyby (sztuk 4) otwarte do połowy (alarm nie był potrzebny, pies to był owczarek niemiecki :D), a przed psem duża miska z wodą.

no i takie podejście jest jak najbardziej ok, niestety opisana wcześniej sytuacja pokazuje że nie wszyscy tak dbają o swoich pupili :)

P.S. Romuś docenił zalety elektrycznego wiatraka i z chęcią się przed nim wylegiwał :) ufff jak gorąco :P
Obrazek

ewciak

Od: Pt lis 09, 2012 8:47

Post » Czw sie 08, 2013 21:52 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - bezdomność i bezradnoś

ewciak - masz przepięknego kota w podpisie :1luvu: . Te oczy są tak pełne godności i miłości i mądrości :1luvu:

Drogie Panie - jakby ktoś wiedział o domu potrzebującym białoburego z rudościami kota (chyba kocurek kastrowany - jutro wet) w wieku ok. roku- 2 lat, to polecam się łaskawej pamięci. Nawet DT mnie urządza, bo o ile pomóc finansowo i ogłoszeniami mogę, tak miejsce mi już się dawno temu skończyło. Zwyklak, ale niezwykle miziasty i gaduła pierwszej wody. Już teraz jest śliczny, ale jak się odpasie będzie po prostu do zakochania :ok: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw sie 08, 2013 21:56 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - bezdomność i bezradnoś

Alienor pisze:ewciak - masz przepięknego kota w podpisie :1luvu: . Te oczy są tak pełne godności i miłości i mądrości :1luvu:

pozory mylą :)
Romuś jest największym kocim głuptasem jakiego miałam okazję poznać - totalny brak instynktu samozachowawczego. A do tego uważa się za Króla Juliana - masz ochać i achać, ale tylko spróbuj dotknąć ... :) Ale i tak go kocham :)
Obrazek

ewciak

Od: Pt lis 09, 2012 8:47

Post » Czw sie 08, 2013 22:32 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - bezdomność i bezradnoś

A co to za mata chłodząca?
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pt sie 09, 2013 0:03 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - bezdomność i bezradnoś

http://www.opineo.pl/opinie-5102073-zoo ... 60-cm.html

Taka o jak powyżej. Była w zoo+ przez jakiś czas, ale szybko znikła. Rewelacyjna sprawa.

kfiatek 1983

Od: Wto paź 04, 2011 22:15

Post » Pt sie 09, 2013 21:12 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - bezdomność i bezradnoś

Pilnie szukam chociaż DT. dla kotów
koteczka w typie pers POINT.
kocurek w typie Syberyjski niebieski
kotka tri w typie Syberyjski
kociaki młode ok. 2 letnie, zdrowe zadbane. Jak to w życiu bywa pani wyjechała , koty wek...
Na dniach wkleje fotki.
Błagam chociaż o tymczas, w domu w którym zostały są libacje :( koty wystrazone, nie mam dokąd ich zabrać .
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Sob sie 10, 2013 9:32 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - bezdomność i bezradnoś

cypisek pisze: koty wek...

Na weki/słoiki/konserwy? Zabić znaczy chcą? 8O

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Sob sie 10, 2013 20:12 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - bezdomność i bezradnoś

floxanna pisze:

zn. wyrzucić do schroniska.
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Sob sie 10, 2013 20:19 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - bezdomność i bezradnoś

cypisek pisze:
floxanna pisze:

zn. wyrzucić do schroniska.

Aha, czyli weg. Uff…

floxanna

Post » Sob sie 10, 2013 20:49 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - bezdomność i bezradnoś

Uprzejmie donoszę, że na Mirmiłowych Lawendowych Polach tarzano się w temacie jamników:

http://www.youtube.com/watch?v=NhDYqtKckoM

floxanna

Post » Sob sie 10, 2013 22:46 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - bezdomność i bezradnoś

I jak - znalazł się dt? Wzięłabym jakiegoś, ale wciąż mam 5 kociaków...
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Nie sie 11, 2013 17:31 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - bezdomność i bezradnoś

No i wróciłam z wakacji...
Persięta zastałam w kondycji dobrej, 2/3 ekipy w bardzo dobrej.
Fio i Leoś (o dziwo!) są bez zarzutu, amelkowe oczka nie do końca dobrze- ale biorąc pod uwagę ,że MK był głównym opiekunem (pod nadzorem Cairo- dziękuję...) jestem zachwycona i zbudowana.
MK starał się być doskonałym Dużym, co Fionia i Leoś przyjęli z zadowoleniem - Amelia uważa MK za kotka równorzędnego i dla niej jest nie do przyjęcia ,żeby ktoś , kto nie jest jej mamuniom mył oczka i czesał futerko.
Amelka chyba weszła w wiek buntu i naporu.
Amelka ma nową fryzurkę, którą nosi z godmnością, dobrze wie co w trawie piszczy i...nie , Amelka WIE LEPIEJ co piszczy i gdzie piszczy.
I piszczącemu przywali łapką.
W ogóle stała się trudna: przebiega przez Małża i odbija się ze mnie robiąc skok na parapet, wyskakuje na Leosia zza drzwi i wali bogu ducha winnego Leukotka puchatką, wskakuje do wyjętego z szafki garnka- i kiedy MK chce ją wyjąć - gryzie jego rękę.
Najgorsze jest jednak to ,że kiedy widzi leżącą przy mnie Fio natychmiast wciska się między mnie a nią.
No i wściekła Fifi wali łapką na odlew a Amelcia chowa się gdzieś na moje ramię ("mamunia mje rauuujjj!!!").
Generalnie -dziecko nam dojrzewa.
I coś jeszcze- został przypadkiem odkryty amelczyny magazynek zabawek kocich.
W rogu szafy bibliotecznej, pod naszym łóżkiem.
Było tam 9 mysich obywatelek, trzy piłeczki i kilka gumek recepturek (Amelka je uwielbia)i WSZYSTKIE CZTERY leosiowe kulmki zez pjurkijem!!!.
O czymś podobnym czytałam już u Aniady, u niej czynił tak szacowny Cześ.
MK wpadł za łóżko jakiś gadżet komputerowy i zobaczył wystający mysi ogonek...
Zbiory nie mają charakteru historycznego, podobno Wojtek tam zaglądał jakieś 6 tygodni temu , NIC tam nie było.
Zabawki zawsze Amelka "szparowała" zabawki ale nigdy w jednym miejscu, bo zawsze zapominała gdzie coś ukryła...a teraz dojrzała i ma stały schowek.
Opróżniliśmy go częściowo dziś rano, ale troszkę jej zostawiliśmy.
Jaka była radość w domu, że ZNOWU mamy kulmki oraz myszki!!
Leoś porykiwał i biegał bawiąc się , a i sama Amelka bawijała się myszkami pół dnia.

Nowa fryzura naszej buntowniczki:

Obrazek

...i będzie teraz chodziła w butach mamy bo kto jej niby zabroni?!

Obrazek

I wcale się nie boi siedzieć z Leosiem (bo czego tu się bać?) ,a kiedyś NIGDY by się nie odważyła...

Obrazek

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie sie 11, 2013 17:33 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - bezdomność i bezradnoś

Ale tak w ogóle to słodka z niej kicia... zwłaszcza kiedy śpi...

Obrazek

Osobiście i cieszę się i martwię tą emancypacją amelkową.
Cieszę się , bo zawsze mam takie wrażenie ,że Ameczka to takie popychadełko domowe innych , dużych kotów.
Martwię się , bo za chwilę zamieszka u nas kolejny kot i wiem ,że będą konflikty...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie sie 11, 2013 17:47 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - Amlka z irokezkiem!

sliczne popychadełko z wyglądu tzw."ścichapęk"
Juz tam ona bęcki umie spuścic komu trzeba,a w razie czego minka słodkiego kiciusia.
Mam taka w domu-niebieściuchne oczęta,drżąca bródka (bo mnie tu bijom...) a jak nikt nie widzi-lu łapą po pysku.
A uwodzi jak Marylin Monroe.
Oto uosobienie niewinności czyli Mufka- zdjęcie nieco starsze ale i teraz podobnie
Obrazek

Ser-niczek

Od: Sob kwi 27, 2013 14:35

Post » Nie sie 11, 2013 18:17 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - Amlka z irokezkiem!

Witaj, Kotkinsie! Co niektórzy tęsknili za tobą (i za felietonikami z Kotkinsowa :wink: ) i cieszą się z twego powrotu.
Udało ci się odpocząć na urlopie?

Amelka jak zwykle przeprześliczna (zwłaszcza brzusiem do góry)
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

[poprzednia][następna]