Morelowo-Migdałowo ; niespotykanie spokojne koty..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 14, 2013 9:12 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Duuuuży kawał będzie duuuuużo ważył i duuuużo kosztował przesylkowo :twisted:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob wrz 14, 2013 9:21 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

morelowa pisze:Duuuuży kawał będzie duuuuużo ważył i duuuużo kosztował przesylkowo :twisted:

Nie :twisted:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob wrz 14, 2013 11:59 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Byłam tu 8)
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Sob wrz 14, 2013 13:47 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Danusia pisze:Byłam tu 8)

No, proszę 8O Miło bardzo :D A może by tak częściej ?

Dorota pisze:
morelowa pisze:Duuuuży kawał będzie duuuuużo ważył i duuuużo kosztował przesylkowo :twisted:

Tak! Zrób zdjęcie, może być komórą :mrgreen:

Jakie są przyczyny nieużywania w postach przecinków i innej interpunkcji? Kto ma pomysł?
A, i często znaku zapytania też :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Sob wrz 14, 2013 15:09 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

morelowa pisze:
Danusia pisze:Byłam tu 8)

No, proszę 8O Miło bardzo :D A może by tak częściej ?

Dorota pisze:

Tak! Zrób zdjęcie, może być komórą :mrgreen:

Jakie są przyczyny nieużywania w postach przecinków i innej interpunkcji? Kto ma pomysł?
A, i często znaku zapytania też :mrgreen:

1. Foty poszly :twisted:
2. Skrotowosc.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Nie wrz 15, 2013 9:17 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

1/ Foty doszły. Przemyśl to Dorotko :mrgreen: Obecna kapa ma jakieś 200x240! I chyba nie będę zabierała kotom możliwości wyskakiwanie spod szmaty :mrgreen: Niedużo jej się pałęta - akurat tyle, coby się schować, pospać, albo zaatakować sznurek :lol:
Tylko, żeby ona nie była taka ciężka, kurka..

2/ Skrótowość to ja rozumiem w sms-ach! W długim czasem poście - nie. I już nie chodzi mi nawet, że w konkretnych miejscach gdzie 'szkoła nakazała' , ale dla zrozumienia treści po prostu :twisted: Ech, mogę se pogadać i tyle..

Obrazek

morelowa

Post » Nie wrz 15, 2013 9:51 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Zrobiłam rachunek sumienia. Zazwyczaj stawiam przecinki i inne tego typu "bajery". Ale chyba nie zawsze. Jeśli się spieszę, to chyba nie.... :oops:
Sporo postów piszę w biegu.
To straszna zbrodnia?
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Nie wrz 15, 2013 11:30 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

To w ogóle nie jest zbrodnia :mrgreen: Jak się nie robi tego automatycznie to moze nawet być problem dla piszącego. Ale czasem jest problemem dla czytającego :lol:
Szczególnie lubię takie 'a, to znaczy masz kotka' - a z treści wynika, że powinno to być pytanie. To tylko przykład - naczytałam sie ostatnio i tak mi się zrobiło :D

Swoja drogą, co to znaczy Revontulet, że piszesz w biegu? 8O [wiem oczywiście, że nie dosłownie.. chyba..]

Obrazek

morelowa

Post » Nie wrz 15, 2013 12:07 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Gdy mam wolną chwilkę, piszę zdanie, dwa. I wracam do swoich spraw 8)
Obrazek

Revontulet

Post » Nie wrz 15, 2013 13:35 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Następny obrzydliwy pracuś :twisted: :mrgreen:
[chyba, że to w pracy-pracy]

Obrazek

morelowa

Post » Nie wrz 15, 2013 20:51 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Brak przecinków-lenistwo. Sama tak piszę,wstyd.

fumcia

Od: Sob wrz 03, 2011 12:51

Post » Pon wrz 16, 2013 7:23 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Tak myślałam, że lenistwo.. :lol: Tylko co to za wysiłek i zysk na czasie.. ?
Ale w sumie są gorsze rzeczy :mrgreen:
Np. - nie ma lata!! Leje! Muszę nosić skarpetki!! :crying:
Bo o poważnych rzeczach, jak to, że leje bezdomnym na głowę to już nawet nie mówię :cry:

Obrazek

morelowa

Post » Pon wrz 16, 2013 8:45 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

morelowa pisze:Tak myślałam, że lenistwo.. :lol: Tylko co to za wysiłek i zysk na czasie.. ?
Ale w sumie są gorsze rzeczy :mrgreen:
Np. - nie ma lata!! Leje! Muszę nosić skarpetki!! :crying:
Bo o poważnych rzeczach, jak to, że leje bezdomnym na głowę to już nawet nie mówię :cry:

Myślę że brak interpunkcji i polskich znaków będzie coraz bardziej powszechny bo coraz więcej ludzi pisze z telefonu lub tableta gdzie jednak trudniej się pisze niż na normalnej klawiaturze.

Pogoda u nas też paskudna - leje, wieje i zimno bardzo :evil:
Wskoczenie w skarpetki to nic - ja wskoczyłam w puchową kamizelkę :twisted:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pon wrz 16, 2013 8:49 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Broszka pisze:Myślę że brak interpunkcji i polskich znaków będzie coraz bardziej powszechny bo coraz więcej ludzi pisze z telefonu lub tableta gdzie jednak trudniej się pisze niż na normalnej klawiaturze.

A wiecie, że jeden polski znak w sms’ie liczony jest jak kilkadziesąt tych standardowych?
Obrazek

Revontulet

Post » Pon wrz 16, 2013 8:53 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

wiem i dlatego ich nie używam - mam w telefonie ustawione że nawet jak się pomylę to sam zamieni np. ą na a itd.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

[poprzednia][następna]