Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 26, 2013 23:50 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Mówią że to arystokratyczna choroba ale ja ci dziękuję za taką arystokrację :twisted:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro mar 27, 2013 9:29 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Też znam ten ból i bardzo współczuję. Teraz już rzadko miewam tak silne bóle, ale w młodości po trzy dni w ciemnym pokoju leżałam i nic nie pomagało.

Aniu, każdemu zdarza się taki dzień lenia i nie ma co sobie robić wyrzutów z tego powodu.
Tylko ja ostatnio zauważyłam, że za często mi się te dni zdarzają i to już jest niepokojące ;)

Miłego dnia :)
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Śro mar 27, 2013 10:12 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

AnnAArczyK pisze:A na razie tylko Pan Jamniś :wink:
Obrazek Obrazek

Moje Jamnisiowe Kochanie :1luvu: :1luvu:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Śro mar 27, 2013 10:28 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Jamniś coraz słodszy robi się :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Śro mar 27, 2013 13:53 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Witajcie kochani :D
Od rana nie miałam internetu, taka "mała awaria" rozkopali drogę i akurat musieli trafić na kabel tel.
Na "mój"kabel :mrgreen:
EVA2406 pisze:Też znam ten ból i bardzo współczuję. Teraz już rzadko miewam tak silne bóle, ale w młodości po trzy dni w ciemnym pokoju leżałam i nic nie pomagało.

Aniu, każdemu zdarza się taki dzień lenia i nie ma co sobie robić wyrzutów z tego powodu.
Tylko ja ostatnio zauważyłam, że za często mi się te dni zdarzają i to już jest niepokojące ;)

Witaj EVA2406 :D
Na szczęście ja nie wiem co to jest ból migrenowy, ale znam inne "bóle" :D np. ból wyłamanego kolana :evil: :evil: :evil:
Też miłego :wink:

Caragh:)
Wieczorkiem będzie więcej Twojego Jamnisiowego Kochania :wink: :)

rudy kociak:)

Coraz słodszy i coraz bardziej cfany :D
Żuczuś jest coraz mądrzejszy, wszystko już pojął, nawet nie trzeba mu często powtarzać, wie o co chodzi, jednak najbardziej podobają mu się powroty do domciu, zaraz oczekuje na nagrodę, by szybko ją schrupać i prosić o wypuszczenie go z powrotem do ogrodu...za chwilkę wraca i czeka znowu na smaczek,
a spróbuj mu nie dać :ryk: :ryk: :ryk:

A w nagrodę, za to, że jest taki kochany dostanie taką kanapę do schrupania....ups...do spania :mrgreen: :mrgreen:
http://www.gu-ciu.pl/images/pupil/l6.jpg

Liczę po cichu, że dojdzie przed świętami:)
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Śro mar 27, 2013 14:42 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

AnnAArczyK pisze:Witajcie kochani :D
Od rana nie miałam internetu, taka "mała awaria" rozkopali drogę i akurat musieli trafić na kabel tel.
Na "mój"kabel :mrgreen:
EVA2406 pisze:Też znam ten ból i bardzo współczuję. Teraz już rzadko miewam tak silne bóle, ale w młodości po trzy dni w ciemnym pokoju leżałam i nic nie pomagało.

Witaj EVA2406 :D
Na szczęście ja nie wiem co to jest ból migrenowy, ale znam inne "bóle" :D np. ból wyłamanego kolana :evil: :evil: :evil:
Też miłego :wink:

Coraz słodszy i coraz bardziej cfany :D
Żuczuś jest coraz mądrzejszy, wszystko już pojął, nawet nie trzeba mu często powtarzać, wie o co chodzi, jednak najbardziej podobają mu się powroty do domciu, zaraz oczekuje na nagrodę, by szybko ją schrupać i prosić o wypuszczenie go z powrotem do ogrodu...za chwilkę wraca i czeka znowu na smaczek,
a spróbuj mu nie dać :ryk: :ryk: :ryk:

A w nagrodę, za to, że jest taki kochany dostanie taką kanapę do schrupania....ups...do spania :mrgreen: :mrgreen:
http://www.gu-ciu.pl/images/pupil/l6.jpg

Liczę po cichu, że dojdzie przed świętami:)

No, No ,no - jamnisiu tylko ci pozazdrościć :ryk: Super kanapka!! :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro mar 27, 2013 14:42 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

W wiosennym słoneczku:)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jednej pannicy zabrakło odwagi, żeby wyjść na zewnątrz :mrgreen:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro mar 27, 2013 14:44 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

AnnAArczyK pisze:W wiosennym słoneczku:)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jednej pannicy zabrakło odwagi, żeby wyjść na zewnątrz :mrgreen:

Kropcia taka nieśmiała? :ryk:
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro mar 27, 2013 15:01 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

AnnAArczyK pisze:Caragh:)

Hurraa :1luvu:

A ja wczoraj te same wyrko oglądałam :mrgreen: :ryk:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Śro mar 27, 2013 16:23 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

AnnAArczyK pisze:Dzisiejszy dzień miałam taki jakiś...bez wyrazu :(
Rano, tak bardzo nie chciało mi się wstać, dosłownie ledwo wyszłam z łóżka
Jak się już z niego wytaszczyłam to poczułam się taka zmęczona, że o mało nie wskoczyłam do niego z powrotem :mrgreen: i już wiedziałam,że się będę męczyła przez cały dzień i tak się stało:)
Na nic nie miałam ochoty....na śniadanie nie, więc byłam bez, malować nie, bo w kilku miejscach jeszcze nie podeschła farba, co wcale nie przeszkadzało malować tam, gdzie farba była sucha, robić na drutach nie, bo nie mam jednego koloru wełny, ale sweterek jest czterokolorowy i mogłam z jednego koloru zacząć chociaż mankiety, umycie ostatniego okna jakie mi pozostało, też nie, zamek mi się zablokował i nici z mycia.. a wystarczyło powiedzieć mężowi, żeby je otworzył
I tak mocno usprawiedliwiona na swoje nicnierobienie przebomblowałam dzionek cały :twisted:
Pomyślałam, że może dopadło mnie przesilenie wiosenne :ryk: :ryk: ale wiosny nie widać, więc napewno dopadł mnie najzwyklejszy leń :ryk: no bo cóś musiało, rzadko miewam takie dni...
Tylko zwierzaki były aktywne, dopominały się papu i paskudy przeganiały Cudaczka...
Dziwne te moje dziewczyny, razem go atakują, ale jak dam w dwóch miseczkach jedzenie obok siebie, żeby razem jadły to nie, Kropka nawet podejdzie i zacznie, ale Lalunia do miski wyciąga szyję jak łabędzica, żeby tylko Kropcia jej nie dotknęła
Postaram się zrobić fotkę, jak obie panny "razem jedzą", tylko nie wiem czy Lunka mi się zmieści w obiektywie :ryk:

U nas z Cynamonem jest podobnie jak u Ciebie z Rambusiem 8O
Najgorzej jest w trakcie przygotowywania żarełka. Wtedy nawet Tysia przegania Cymusia. Prawie wszystkie są przeciwko niemu. W trakcie samego jedzenia lub podczas zabawy jest ok. Nikt Cynamona nie goni, ale on i tak nie czuje się bezpiecznie. Jest czujny i zwarty, przygotowany w każdej chwili do ucieczki. Najlepiej mu u dużej na kolanach. Wyskakuje ze swojego miejsca, gdy tylko wchodzę do pokoju i domaga się miauko-gruchaniem mizianek. Jak już „klapnę” to jest cały szczęśliwy i miziankom nie ma końca.
Warunek jest jeden – to on do mnie podchodzi, nigdy odwrotnie. Gdy ja idę w jego kierunku, on wietrzy podstęp :mrgreen: …. pewnie znowu schowała tabletkę w mięsku
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Śro mar 27, 2013 16:27 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

To u mnie z tym jest ok jedzą dziewczynki zgodnie obok siebie a czasami nawet razem z jednego talerzyka. :1luvu: Pełna miłość i harmonia. :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro mar 27, 2013 18:25 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Witam :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Leń od czasu do czasu każdego dopada :mrgreen:
Mnie dopadł dzisiaj :ryk:
Żuczek ma wypasioną kanapę, tylko żeby nie zrobił z niej sera szwajcarskiego :ryk: :ryk:

Kropeczka woli w domeczku grzać kuperek niż marznąć na parapecie po drugiej stronie :mrgreen: królewna :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Śro mar 27, 2013 18:50 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

No nie Żuczek jaką ci Duża odlotową kanapę sprawiła 8O Duża zaadoptuj mnie ja też chcę taką kanapę :ryk: obiecuję być grzeczna,niczego nie obgryzać-zębów szkoda i co to za radocha męczyć się z czymś twardym :wink: ponadto sprzątam sama kuwetkę,nie wszczynam awantur i ogólnie jestem pokojowo nastawiona do otoczenia,pod warunkiem że nikt w moim otoczeniu nie robi krzywdy zwierzętom :wink:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Śro mar 27, 2013 21:01 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Ewa L.:)

One jest nieśmiała, tylko wtedy, gdy za oknem w ogrodzie jeden śpiewak wyśpiewuje serenady, a Lunka w tym czasie wskakuje na parapet i obserwuje wyjca z daleka...

Coś magicznego jest w tych kanapach...chyba :wink:
Oby tylko obdarowany jej nie...pożarł :ryk:

Kotina:)

Biedny Cymuś...dobrze, że chociaż do Ciebie może przyjść i się wyżalić :D :D

Miraclle:)

Już mi trochę lepiej :mrgreen: że nie ja jedna cierpię na chorobę "dopadającego lenia" :ryk: ale za to dzisiaj nadganiałam z nawiązką, nawet odwiedziłam teściową i zrobiłam jej ładny makijaż :D

Widzę, żeś pokojowa i nie kłopotliwa no i kuwety sama po sobie sprzątasz, :mrgreen:
mogę Cię zaadoptować, ale pod jednym warunkiem...że jesteś brzydsza ode mnie :ryk: inaczej nie zaryzykuję :wink: nie mogę stawiać małża pod ścianą :ryk:

Fotki jamnisia póżniej bo mi się rodzinka na skype włączyła :wink:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro mar 27, 2013 21:34 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Kanapa jamnisia wypasiona na maksa.Teraz to z księciuniem nie pogada :ryk: dziewczyny będą zazdrościć,że ho,ho :ryk:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

[poprzednia][następna]