Jego Wysokość Malagito :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 13, 2013 21:30 Re: Jego Wysokość Malagito :)

poza tym nie ukrywam, że zakup nawet nakolankowego kota rasowego to wydatek 800-1500zł więc trzeba to brać pod uwagę

ja zawsze z zooplusa zamawiam i nigdy nie miałam problemów z paczkami, ale aż tak dużej jak "Twój" drapak to chyba nie miałam, ja moim też drapak z zooplusa wzięłam ale taki mały http://www.zooplus.pl/shop/koty/drapaki ... 0_cm/49259 będzie akurat na miejsce złamanego :ryk:

też wyszły dwie paczki z zamówienia ale na pewno w mniejsze

dinzoo

Od: Śro lip 07, 2010 15:12

Post » Nie sty 13, 2013 21:42 Re: Jego Wysokość Malagito :)

dinzoo pisze:poza tym nie ukrywam, że zakup nawet nakolankowego kota rasowego to wydatek 800-1500zł więc trzeba to brać pod uwagę

ja zawsze z zooplusa zamawiam i nigdy nie miałam problemów z paczkami, ale aż tak dużej jak "Twój" drapak to chyba nie miałam, ja moim też drapak z zooplusa wzięłam ale taki mały http://www.zooplus.pl/shop/koty/drapaki ... 0_cm/49259 będzie akurat na miejsce złamanego :ryk:

też wyszły dwie paczki z zamówienia ale na pewno w mniejsze

Na koszta akurat w pełni byłam przygotowana, ale jeśli chodzi o charakter to za bardzo kierowałam się tym, co wyczytałam w artykułach i wzięłam to trochę za pewniaka. :oops: Dopiero jak zweryfikowałam swoje poglądy z osobami, które faktycznie mają koty rasowe (m. in. Twoja opinia mi bardzo pomogła, dziękuję :) ) to stwierdziłam, że kot rasowy się jednak u nas nie sprawdzi jeśli o charakter chodzi - a to było najważniejsze kryterium.
Latem jest zwykle "wysyp" kotów do adopcji i zarówno domy tymczasowe, jak i schroniska są wypełnione po brzegi, więc mam nadzieję, że któryś kotuś mi skradnie serce i okaże się fajnym kompanem dla mnie i Malagi. :D

A co do paczki, to fakt, ona waży 28kg, więc gabarytowo jest ogromna. Tym bardziej się o nią boję, że ten drapak jest z naturalnych tworzyw, nie obity pluszem itp, więc może być bardziej podatny na takie zniszczenia w transporcie... Zobaczymy.

I przypomniałam sobie, o co Was jeszcze miałam spytać. Używacie może żwirku drewnianego? Ja od samego początku, czyli już prawie od roku używałam Cat's Best Eco Plus, ale ostatnimi czasy ten żwirek okropnie stracił na jakości - można go określić jako stosunek 1:3 żwirku do tego drewnianego pyłu, przynajmniej w moim wypadku. :roll:
Pyli się niemiłosiernie, ledwie co zbryla i grudki się rozwalają, dlatego żwirek się szybko zanieczyszcza - zostają w kuwecie takie drobne zużyte grudki, których nie sposób wybrać łopatką. Kiedyś byłam bardzo zadowolona z CBE+, ale teraz chcę go zmienić. I stąd pytanie - możecie mi coś polecić, tzn. żwirek zbrylający drewniany?
Zastanawiam się póki co nad żwirkiem Porta Pine lub Tigerino Ecoverde. Znacie? Polecacie/odradzacie? :wink:

solarie

Od: Pt mar 02, 2012 17:21

Post » Nie sty 13, 2013 21:51 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Początkowo używałam zwykłego "benka" lecz któregoś dnia Kubusiowi nie podszedł i zmieniłam na silikonowy. Ten znowu bardzo pylił i przeszłam na zwykły drewniany z zoologicznego. Nie byłam z niego w pełni zadowolona bo zamiast zbrylać, pęczniał i zostawiał miał.
Początkiem listopada zamówiłam na allegro Cat's Best Eco Plus i jestem z niego bardzo zadowolona. W opakowaniu są kołki, a nie miał. Siuśki zbrylone, brak jakiegokolwiek zapachu.
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Nie sty 13, 2013 21:53 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Z tym Cat's Bestem to trafia się na różne jakości. Ostatni kupiony jest OK. Wypróbowałam Porta Pine, koty nie były zadowolone. :roll:

Niezależnie kim się dokocisz, będę trzymała kciuki. My mamy konflikt interesów, TŻ chciałby kiedyś kota Tonkijskiego, a ja Syberyjskiego. Ale to tak kosmicznie dalekie plany, że nie ma o co kruszyć kopi.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Pon sty 14, 2013 12:50 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Miraclle pisze:Początkowo używałam zwykłego "benka" lecz któregoś dnia Kubusiowi nie podszedł i zmieniłam na silikonowy. Ten znowu bardzo pylił i przeszłam na zwykły drewniany z zoologicznego. Nie byłam z niego w pełni zadowolona bo zamiast zbrylać, pęczniał i zostawiał miał.
Początkiem listopada zamówiłam na allegro Cat's Best Eco Plus i jestem z niego bardzo zadowolona. W opakowaniu są kołki, a nie miał. Siuśki zbrylone, brak jakiegokolwiek zapachu.

My też teraz cały czas na Cat's Best( oczywiscie Eco Plus- czyli ten zbrylający ) , właśnie doszła przesyłka 40 l :) - 79 zl więc tez cenowy wychodzi nieźle:)

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Pon sty 14, 2013 12:58 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Z wypróbowanych przeze mnie najlepszy jest Cats Best Nature Gold. Droższy od Cats Best Plus, ale zupełnie nie pyli ani się nie nosi, po prostu cudo.
Oczywiście trzeba się liczyć z ceną, ale warto wiedzieć, że jest i że jest rewelacyjny.
Można stosować gdy się nie ma czasu na wieczne sprzątanie, np w czasie choroby lub świąt.
Ja miałam już dość żwirku w pościeli, pantoflach, skarpetkach, bieliźnie i podłodze. Trudno - coś za coś. Kupiłam SOBIE Golda jako prezent :)

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Pon sty 14, 2013 13:01 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Annazoo pisze:Z wypróbowanych przeze mnie najlepszy jest Cats Best Nature Gold. Droższy od Cats Best Plus, ale zupełnie nie pyli ani się nie nosi, po prostu cudo.
Oczywiście trzeba się liczyć z ceną, ale warto wiedzieć, że jest i że jest rewelacyjny.
Można stosować gdy się nie ma czasu na wieczne sprzątanie, np w czasie choroby lub świąt.
Ja miałam już dość żwirku w pościeli, pantoflach, skarpetkach, bieliźnie i podłodze. Trudno - coś za coś. Kupiłam SOBIE Golda jako prezent :)

U mnie to jedynie gdzie żwirek sie roznosi jest korytarz , bo tam stoi kuweta , ale ani w pokoju ani tymbardziej w ciuchach żwirku nie znajduje :)

Lilka Mrau

Post » Pon sty 14, 2013 13:03 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Lilka Mrau pisze:U mnie to jedynie gdzie żwirek sie roznosi jest korytarz , bo tam stoi kuweta , ale ani w pokoju ani tymbardziej w ciuchach żwirku nie znajduje :)

U mnie Dora otwiera szafki i śpi na moich ciuchach.
Może to też kwestia liczby kuwet i kotów.
:mrgreen:

Annazoo

Post » Pon sty 14, 2013 13:14 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Annazoo pisze:
Lilka Mrau pisze:U mnie to jedynie gdzie żwirek sie roznosi jest korytarz , bo tam stoi kuweta , ale ani w pokoju ani tymbardziej w ciuchach żwirku nie znajduje :)

U mnie Dora otwiera szafki i śpi na moich ciuchach.
Może to też kwestia liczby kuwet i kotów.
:mrgreen:

Bardzio prawdopodobne xD

Lilka Mrau

Post » Pon sty 14, 2013 13:18 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Lilko, miałam już dawno napisać - Twój Złoś jest zachwycający! Jaką On ma twarz!!!

Annazoo

Post » Pon sty 14, 2013 15:44 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Zaraz zobaczę na ten Gold, bo pewnie za jakiś tydzień-dwa będę musiała kupić nowy zapas żwirku. Natomiast u siebie poniedziałkowy dzień ogłaszam dniem dostarczania przesyłek. :wink:

Najpierw dotarł listonosz i przyniósł to:
Obrazek Obrazek

Filcokulki! :mrgreen: Z racji, że stare już mają parę miesięcy i się zmechaciły, lądowały już w wodzie, barfnych mieszankach... kupiłam nowe. :D Malagito oszalał na ich widok, najchętniej zacząłby się bawić wszystkimi naraz... i wszystkie naraz by pewnie pogubił. :ryk: Ostatecznie wybrał sobie z moich rąk do zabawy jedną - białą z serduszkiem. :1luvu:

Ledwie za listonoszem zamknęły się drzwi, przybył kurier GLS-u. :wink: Jak podejrzewałam, przybyła ta mniejsza paczka - ale że mniejsza nie znaczy, że mniej fajna. 8) Gwoździem programu jest poidło Drinkwell Platinum - jeden z moich lepszych zakupów ostatnich czasów. Strasznie martwiło mnie, że Malagito w ogóle omija miseczki z wodą - pijał tylko z odkręconego kranu, no ale nie mogłyśmy przecież zostawiać cieknącej wody na cały dzień... Mniej sikał i jego qpki jakieś takie suche były - wiedziałam, że mimo barfa jednak za mało tej wody ma, zwłaszcza, że wszystko wracało do normy jeśli tylko poiłam go kilka razy dziennie strzykawką. Tymczasem jak tylko złożyłam poidełko i nalałam wody - Malaga zaczął pić! :ok: Poidełko chodzi cichutko, ma regulowany strumień - jest jak z kranu. Malaga podchodził już kilka razy do niego i za każdym razem pije albo trąca wodę łapką. Nawet zrobił sobie prysznic - włożył całą głowę pod strumień, bo koniecznie chciał obejrzeć dziurę, z której woda leci. :ryk: A teraz po prostu siedzi przy poidle i patrzy jak woda spływa. :lol:
Przyszły też zabawki - wędki z piórkami, które uwielbia, nie mogłam się też powstrzymać i kupiłam krecika z kocimiętką - został już cały wymemłany i poniesiony po całym domu. 8)

Jest też i laserek:
http://www.youtube.com/watch?v=vAa73E75UZo Polecam obejrzenie do końca. :ryk:

Przysmaki z rybką zrobiły też furorę, to był dobry wybór. :D
Ale ostatecznie ze wszystkimi zabawkami wiadomo co wygrało:
http://www.youtube.com/watch?v=duP6nfWgbls :wink:

solarie

Od: Pt mar 02, 2012 17:21

Post » Pon sty 14, 2013 16:29 Re: Jego Wysokość Malagito :)

solarie pisze:Zaraz zobaczę na ten Gold, bo pewnie za jakiś tydzień-dwa będę musiała kupić nowy zapas żwirku. Natomiast u siebie poniedziałkowy dzień ogłaszam dniem dostarczania przesyłek. :wink:

Najpierw dotarł listonosz i przyniósł to:
Obrazek Obrazek

Filcokulki! :mrgreen: Z racji, że stare już mają parę miesięcy i się zmechaciły, lądowały już w wodzie, barfnych mieszankach... kupiłam nowe. :D Malagito oszalał na ich widok, najchętniej zacząłby się bawić wszystkimi naraz... i wszystkie naraz by pewnie pogubił. :ryk: Ostatecznie wybrał sobie z moich rąk do zabawy jedną - białą z serduszkiem. :1luvu:

Ledwie za listonoszem zamknęły się drzwi, przybył kurier GLS-u. :wink: Jak podejrzewałam, przybyła ta mniejsza paczka - ale że mniejsza nie znaczy, że mniej fajna. 8) Gwoździem programu jest poidło Drinkwell Platinum - jeden z moich lepszych zakupów ostatnich czasów. Strasznie martwiło mnie, że Malagito w ogóle omija miseczki z wodą - pijał tylko z odkręconego kranu, no ale nie mogłyśmy przecież zostawiać cieknącej wody na cały dzień... Mniej sikał i jego qpki jakieś takie suche były - wiedziałam, że mimo barfa jednak za mało tej wody ma, zwłaszcza, że wszystko wracało do normy jeśli tylko poiłam go kilka razy dziennie strzykawką. Tymczasem jak tylko złożyłam poidełko i nalałam wody - Malaga zaczął pić! :ok: Poidełko chodzi cichutko, ma regulowany strumień - jest jak z kranu. Malaga podchodził już kilka razy do niego i za każdym razem pije albo trąca wodę łapką. Nawet zrobił sobie prysznic - włożył całą głowę pod strumień, bo koniecznie chciał obejrzeć dziurę, z której woda leci. :ryk: A teraz po prostu siedzi przy poidle i patrzy jak woda spływa. :lol:
Przyszły też zabawki - wędki z piórkami, które uwielbia, nie mogłam się też powstrzymać i kupiłam krecika z kocimiętką - został już cały wymemłany i poniesiony po całym domu. 8)

Jest też i laserek:
http://www.youtube.com/watch?v=vAa73E75UZo Polecam obejrzenie do końca. :ryk:

Przysmaki z rybką zrobiły też furorę, to był dobry wybór. :D
Ale ostatecznie ze wszystkimi zabawkami wiadomo co wygrało:
http://www.youtube.com/watch?v=duP6nfWgbls :wink:

Ohh ale szaleństwo zakupowe , fajne te filculki , a laserek jak widac szał :P:P U nas też jest wesoło :P:P
Krecik słodki ^^ A pidełko bardzo fajne i pomysłowe:))

Lilka Mrau

Post » Pon sty 14, 2013 19:00 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Lilka Mrau pisze:My też teraz cały czas na Cat's Best( oczywiscie Eco Plus- czyli ten zbrylający ) , właśnie doszła przesyłka 40 l :) - 79 zl więc tez cenowy wychodzi nieźle:)

Płaciłam tyle samo i laserek był w gratisie :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pon sty 14, 2013 19:01 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Miraclle pisze:
Lilka Mrau pisze:My też teraz cały czas na Cat's Best( oczywiscie Eco Plus- czyli ten zbrylający ) , właśnie doszła przesyłka 40 l :) - 79 zl więc tez cenowy wychodzi nieźle:)

Płaciłam tyle samo i laserek był w gratisie :wink:

Hhahah no właśnie u nas też haha

Lilka Mrau

Post » Pon sty 14, 2013 19:03 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Kulki super. A gdzie je zamowiłaś??

Filmiki 1 klasa ;) Nie ma to jednak jak gryzienie pudla :ryk:
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

[poprzednia][następna]