Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 23, 2023 8:52 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

Witamy niedzielnie :)

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie lip 23, 2023 9:13 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie lip 23, 2023 9:47 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

O patrzcie! Ja też wczoraj byłam w Gdańsku! Tyle że w innej części, bo za ptakami zaniosło mnie do Mikoszewa.
Cały dzień mnie nie było :strach: nie dopuszczę Ofelii do kompa bo jeszcze to skomentuje odpowiednio :strach:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie lip 23, 2023 10:43 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

Ofelja ja patrzę, że Twoja Duża to też robi zdjęcia jak się odpoczywa. My to jak wróciłyśmy to ja poszłam odpocząć na balkon i Duża myślała, że śpię w drapaku, a ja sobie położyłam głowę na swoj poddupniczek za którym się stęskniłam i ta od razu z telefonem i zdjęcia robi. Odpocząć w spokoju nie można. Kupiła mi nowy, niby ładniejszy, ale wole ten stary który znam. Dla mnie się ten nowy nie podoba wcale i nie będę na nim ani siedzieć ani leżeć.
Obrazek
Chiko

Chikita

Od: Śro cze 28, 2017 18:05

Post » Nie lip 23, 2023 11:38 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

Chikita. Piąknego masz poddupniczka, tego starego. Ja też bym go wolała.
I jak już se siadnęłam do kąputra to się poskarżę na Dużą, a co! Wiecie co wczoraj zrobiała? Zostawiła! nas kotki! same! na calutki dzień! ino ze śniodankię! Prawieże z głoda zemdliłyśmy! Bo obiadek był dopiero jak wróciła, późmno późmno! :placz: :evil:
A wróciła tak okropecznie zmączona że nawet mizianków mało było!
I jeszcze na mię podejrzliwnie pacza, bo parę razy kichłam, i że mam katara i koniec siedzenia po nocy na bałkonu :placz:
I więkcej amciu nie chce dać, że niby tyle dziś zeźarłam że pąknę. A skąd ona niby wie kiedy mam pełmnego brzusia? No nie wie i ja miauczę że mój brzuś jezd pusty! :placz:
Książniczka Ofelja
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Nie lip 23, 2023 12:18 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

Ofelja to okropne ! Mi Duża też dzisiaj mało dała, bo stwierdziła, że skoro spałam do późna to nie jestem głodna i dostanę mniej. Potem da najwyżej dokładkę. Skąd Duże wiedzą czy my głodne czy nie ? Może teraz nie jestem, ale zaraz mogę być i skąd mam wiedzieć,że da więcej. Ostatnio zapomniała mnie nakarmić i byłam cały dzień głodna.
Chiko

Chikita

Post » Nie lip 23, 2023 12:23 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

Och, Chiko! To okropeczne! Cały dzień bez amciu? :strach: Jak ty to wyczymałaś? :placz:
Książniczka Ofelja wstrząśnięta

Ofelia dzisiaj zjadła śniadanie, garstkę chrupek na spółkę z Carmen, parę smaczków i parę kęsów świeżo kupionej szyneczki. Ona naprawdę nie jest głodna :evil:
Duża
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Nie lip 23, 2023 17:56 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

aga66 pisze:Ja słucham ale chyba mi słoń na ucho nadepnął bo poza tym, że wysłucham i niektóre mi się podobają to nie potrafię dostrzec kunsztu muzyki. Okropne to co piszę, wiem świadczy o kompletnym braku ukulturalnienia, przepraszam. Ale jak czytam Twoje opisy to też ciekawych rzeczy się dowiaduję :) Ja chyba w ogóle mało korzystam z tego typu rozrywek jak koncerty muzyczne, jedynie teatr i czasem kino.

No widzisz, każdy czuje inaczej, nie ma w tym nic gorszego ani lepszego. Ja teatr lubię, ale nie aż tak, chyba zawsze wolałam muzykę, choć jest wiele (zwykle klasycznych) spektakli, które mnie zachwycają. Ze względu na moje optymistyczne usposobienie - szczególnie komedie, np. Zemsta ze Świderskim i Wollejką oraz Pokorą-Papkinem (uwielbiam to przedstawienie), albo genialny Mieszczanin szlachcicem z Kobielą, Rudzkim, Dziewońskim...
A muzyki powinno się uczyć w szkole - nie gam, tonacji, definicji chorału gregoriańskiego, ale jej piękna, które można poznać tylko słuchając. Wiekszość ludzi nie orzeczytałoby najwazniejszych dzieł literatury, gdyby nie były lekturami obowiązkowymi. I taksamo jest z muzyką - to w szkole powinno się poznać podstawowe dzieła. I to nawet nie w formie wizyty w filharmonii czy operze, ale np. jako film. Jak Symfonia pastoralna Beethovena w wersji Disneya. Popatrz, wcale nie poczujesz, że słuchasz poważnego dzieła, tylko zobaczysz ładną mitologiczną animację :D Cała historia rozgrywa się na Olimpie, wśród Pagazów, Centaurów, Faunów, Bachusa, Zeusa, a tak Disney wyobraził sobie jej finał, po burzy, wywołanej przez Zeusa:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie lip 23, 2023 18:37 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

Anna2016 pisze:
jolabuk5 pisze:Aniu, chyba tylko Ty słuchasz tych moich wstawek muzycznych :oops: - cieszę się, że Ci się podobają. Dziś może walce? Taka urocza wiązanka z Księżniczki czardasza:

Dziękuję Jolu :P :P :P
Posłuchałam, przy niedzielnej porannej kawuni z drożdżówką :lol: - polecam na miłą niedzielną chwilę :P (czardasza fajnie gra też Garrett, tylko nie wiem czy o tego samego czardasza chodzi :oops: ) . U nas co prawda szaro, lekka mżawka, ale miło się słucha tym bardziej wiedząc, że nikt mnie nie goni do pracy :lol: :lol:
Nie wiedziałam o tym okrągłym oknie, wpisałam to w google....i znalazłam :ok: Na tym zdjęciu z Neptunem TO okrągłe okno praawie załapało się na zdjęciu, jest na samiutkiej górze , drugi budynek od lewej (po lewej jest bialy cały, obok jest taki biało-brązowy - to Ten, OWAL okna sam dół tego owalu załapał się na fotkę :))))) trzeba DWA razy kliknąć zdjęcie to sie powiększy i wtedy widać :ok:

Au, skasowała mi się odpiwiedź. :( Trudno, powtórzę.

Czardasz, grany przez Garretta to jedyny utwór, który zyskał popularność z całej dość obfitej twórczości Montiego. Natomiast Księżniczka czardasza jest - moim zdaniem - najbardziej udaną operetką Kalmana. Omawiałam ją w kaciku, tutaj:
viewtopic.php?f=8&t=190784&p=12277893&hilit=Ksie%C5%BCniczka+czardasza#p12277893
Szczerze zachęcam do wysluchania całości - jest po niemiecku, ale treść prosta (streszczenie podaĺam), a tam naprawdę przebój goni przebój. Anna Moffo i Rene Kollo -śpiewacy operowi - świetnie sobie poradzili aktorsko i wizerunkowo ze swoimi partiami, zresztą wszystkie role są bardzo dobrze obsadzone. Spróbuj, to dobra propozycja na niedzielny wieczór. :D

Panienkę z okienka bardzo lubiłam - i tak, masz chyba rację, to może być to właśnie okno, choć w filmie ma mniej ozdób wokół. Oczywiście wypatrzyĺam je na Twoim zdjęciu :ok: :1luvu:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie lip 23, 2023 18:39 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

MaryLux pisze:Witamy niedzielnie :)

Pozdrawiamy w niedzielny wieczór :D
Gosiagosia pisze:Obrazek

Bardzo przystojny ten kocurek, dziękuję Gosiu :1luvu:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie lip 23, 2023 18:47 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

Chikita pisze:Ofelja ja patrzę, że Twoja Duża to też robi zdjęcia jak się odpoczywa. My to jak wróciłyśmy to ja poszłam odpocząć na balkon i Duża myślała, że śpię w drapaku, a ja sobie położyłam głowę na swoj poddupniczek za którym się stęskniłam i ta od razu z telefonem i zdjęcia robi. Odpocząć w spokoju nie można. Kupiła mi nowy, niby ładniejszy, ale wole ten stary który znam. Dla mnie się ten nowy nie podoba wcale i nie będę na nim ani siedzieć ani leżeć.
Obrazek
Chiko

Chiko, masz świetne leżanko i wcale sie nie dziwie, ze nie chcesz go zmieniać :ok: Nowe zwykle tak dziwnie pachną sztucznością :wink: Bardzo elegancko na nim wyglądasz :D
Oczywiście, przeszkadzanie kotkom w spaniu jest okropne, a już zapomnienie o karmieniu to chyba znęcanie się? :strach:
Noski-noski :201461
Sabcia
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie lip 23, 2023 18:53 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

MB&Ofelia pisze:Chikita. Piąknego masz poddupniczka, tego starego. Ja też bym go wolała.
I jak już se siadnęłam do kąputra to się poskarżę na Dużą, a co! Wiecie co wczoraj zrobiała? Zostawiła! nas kotki! same! na calutki dzień! ino ze śniodankię! Prawieże z głoda zemdliłyśmy! Bo obiadek był dopiero jak wróciła, późmno późmno! :placz: :evil:
A wróciła tak okropecznie zmączona że nawet mizianków mało było!
I jeszcze na mię podejrzliwnie pacza, bo parę razy kichłam, i że mam katara i koniec siedzenia po nocy na bałkonu :placz:
I więkcej amciu nie chce dać, że niby tyle dziś zeźarłam że pąknę. A skąd ona niby wie kiedy mam pełmnego brzusia? No nie wie i ja miauczę że mój brzuś jezd pusty! :placz:
Książniczka Ofelja

Ofelko, ta Twoja Duża to strasznie Wam wydziela jedzenie. Okropne, że nigdy nie możecie się najesć do syta... Nie wiem, czemu ona tak robi, co by jej szkodziło dać Wam więcej?
Przyleć do nas, nasza tak nie wydziela :wink:
Serdeczności i mniamuśnosci :201461
Sabcia
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie lip 23, 2023 21:06 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

Stary poddupniczek pewnie ma w sobie to, że jest powiedzmy profilowany. Nowa podusia jest po prostu z gąbki (kupiłam w Pepco za 15 zł). I jest jak legowisko- stare, zniszczone, wysiedziane i wypierdziane i najlepsze. Szkoda, bo jedno i drugie to straszydło które bym z chęcią wymieniła na nowe i ładne. Ale jest bunt. Jak położyłam we wtorek nowe tak nie wskoczyła cały dzień na drapak. I bądź tu normalny :roll:

Chikita

Post » Nie lip 23, 2023 21:49 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka 2

Chikita pisze:Stary poddupniczek pewnie ma w sobie to, że jest powiedzmy profilowany. Nowa podusia jest po prostu z gąbki (kupiłam w Pepco za 15 zł). I jest jak legowisko- stare, zniszczone, wysiedziane i wypierdziane i najlepsze. Szkoda, bo jedno i drugie to straszydło które bym z chęcią wymieniła na nowe i ładne. Ale jest bunt. Jak położyłam we wtorek nowe tak nie wskoczyła cały dzień na drapak. I bądź tu normalny :roll:

Moja córcia, wówczas póltoraroczna, urządziła długie wieczorne wycie, bo jej zmieniłam poduszkę. Dopiero, gdy dostała swoją starą podusię, uspokoiła się i natychmiast zasnęła.
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

[poprzednia][następna]