Bytomskie Łobuzy cz. 10 - wspomnienie Kitusi i Maciusia s.92

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 22, 2017 11:30 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - Tak Cię brakuje Kitusiu ['] zd

klaudiafj pisze:Ale planujemy kupić ogromną szafę pax i meble do salonu - kredens i meble rtv ale to chyba razem za 6 tyś albo i więcej, więc planujemy... W styczniu tak naprawdę chciałam kupować szafę pax, bo to jest wielką koniecznością u nas w domu, no ale musimy poczekać jeszcze i jakoś rozsądnie wszystko zaplanować.

Klaudia, mam w sypialni szafę PAX. To jest kurde najlepsza szafa jaką kiedykolwiek miałam, jest mega pojemna, super przemyślana (rozmieszczenie półek można sobie dowolnie pozmieniać jeśli jest potrzeba), ma fajne wysuwane kosze, "pawlacz" na górze, no i jest zwyczajnie ładna :D
Obrazek Obrazek

sabianka

Od: Śro lis 26, 2003 18:34

Post » Nie sty 22, 2017 18:22 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - Tak Cię brakuje Kitusiu ['] zd

[quote="klaudiafj"]Jestem już w domu. Gruby koc się moczy w wannie z proszkiem i octem. Pralka chodzi, bo piorę kolejne rzeczy. Powinnam wyprać wszystkie ciuchy, które mam w szafie... a już nie mam gdzie trzymać tych szmat. Więc wyprane włożyłam do niewypranych w szafie, a w szafie chodziły mi koty z pchłami. Więc nie fajnie. Ale spryskałam w szafie sprayem Flee.
Pudeł ładnych i ozdobnych nie było, więc nie mam nowych na szafę, a w nich też przesiaduje codziennie Marysia.
Jednak o niebo łatwiej jak pchły ma pies :/

Do Ikei pojechałam po klosz: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70103410/ bo miałam w jednym pokoju taki ciemny i zabierał mnóstwo światła. A nie kupuje nic droższego, bo planuje żyrandol z wiatrakiem, więc to rozwiązanie na przeczekanie.
I taki kosz do studia: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40295439/

A kupiłam coś extra też: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S39132778/
Z tego stroju tą halke na kole. Będę to miała do zdjęć, żeby kogoś przebrać np moją siostrzenicę. Już mam pomysł na sesje! Aha z kartą Ikea zapłaciłam 29 zł :)

Poza tym kupiłam dwie poduszki, 3 karnisze za 4 zł! Takie na 150 cm - dwa planuje do studia a jeden do mojej sypialni, a nawet jak nigdzie nie będzie pasować to za taki grosz nie będę płakać.
Kupiłam też kotom dużą szklaną miskę na wodę, bo zrezygnowałam z fontanny na razie.
Szklaneczki do studia za 5 zł 6 szt. na wodę czy sok.
8 świec większych świec do latarenki.
I dwa ręczniczki do rąk i dziadek do orzechów i chyba tyle. Zakupy na 107 zł tylko.

Ale planujemy kupić ogromną szafę pax i meble do salonu - kredens i meble rtv ale to chyba razem za 6 tyś albo i więcej, więc planujemy... W styczniu tak naprawdę chciałam kupować szafę pax, bo to jest wielką koniecznością u nas w domu, no ale musimy poczekać jeszcze i jakoś rozsądnie wszystko zaplanować.
Ale lubię Ikee, bo tam każdy znajdzie coś na swój portfel. Można się umeblować świetnie za prawdziwe grosze, a można za grubą kapuche, ale te meble są rewelacyjnej jakości. Kuchnie marzenie... ech, ale ja nie mam kuchni, więc jeden wydatek odpada :ryk: (mam aneks w salonie tylko)

czyli udane zakupy za małe pieniądze :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie sty 22, 2017 19:07 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - Tak Cię brakuje Kitusiu ['] zd

U mnie w Lublinie budują IKE. Ma być jakoś latem otwarta. Już się nie mogę doczekać :D
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Nie sty 22, 2017 20:42 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - Tak Cię brakuje Kitusiu ['] zd

Uwielbiam ikea.
Dzis tam jechaliśmy ale nie dojechaliśmy.
Za duzo sobie zaplanowaliśmy i czasu jakby mało :ryk:
Na następny weekend :mrgreen:
Dłużej bede łazić :mrgreen:

Jak tam Wam minęła niedziela?
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Nie sty 22, 2017 21:07 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - Tak Cię brakuje Kitusiu ['] zd

Moli25 pisze:Uwielbiam ikea.

Pamiętaj o FV ode mnie. :)

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Nie sty 22, 2017 21:14 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - Tak Cię brakuje Kitusiu ['] zd

Dyktatura pisze:
Moli25 pisze:Uwielbiam ikea.

Pamiętaj o FV ode mnie. :)

Fu*k!
Zapomniałam :strach:
Musze sobie jakos dobę wydłużyć :ryk:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Wto sty 24, 2017 8:07 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - Tak Cię brakuje Kitusiu ['] zd

Dzień dobry :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Wto sty 24, 2017 10:21 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - Tak Cię brakuje Kitusiu ['] zd

Klaudia gdzie zniknęłaś?

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Wto sty 24, 2017 11:15 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - Tak Cię brakuje Kitusiu ['] zd

Dzień dobry :)
ser_Kociątko

Post » Wto sty 24, 2017 13:02 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - Tak Cię brakuje Kitusiu ['] zd

Hop hop co tam u Was?
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Wto sty 24, 2017 13:59 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - Tak Cię brakuje Kitusiu ['] zd

A jakoś tak doła mam ostatnio, właściwie to ciągle. Zalągł się w moim sercu na dnie jak czarna masa i tak jest od śmierci Kitusi. Niby wszystko jest ok, ale jednak nie jest. Nawet ten wątek mnie już wnerwia, bo nie ma już Kitusi. Czasem myślę, że po co w ogóle mam pisać i truć Wam o sobie... Ale czytam co u Was, z tym jestem na bieżąco tylko muszę siąść by odpisać.

Wlaśnie dostałam sms, że siostrzenica Wiktoria (10l.) już na mnie czeka i pyta kiedy przyjadę. Kornelia (4l.) podobno nie przyjedzie, bo chora znowu. Mam dziwne wrażenie, że Wiktoria jakby na to liczyła. Ostatnio też. Kornelia stała w drzwiach i ze łzami w oczach, bo nie mogła jechać a Wiktoria już w drzwi się pchała i chciała jechać.. Coż, przynajmniej się wyśpię. Bo jakby były obie to jedna robi mi pobudkę o 7 rano, a druga idzie spać o 2 w nocy i ja tak potem cały dzień jestem nieprzytomna. Chociaż wolałabym, żeby obie przyjechały.
Cudem ostatnio natrafiłam na źle odłożoną książkę w Tesco - taki przepaśnik dla nastolatek:
Obrazek
Zawsze w sklepach jestem wyczulona na różne rzeczy dla siostrzenic i jak tylko coś widzę to kupuje, a ta tutaj miała źle przybitą cenę i widniało na niej 5 zł 8O Na cenie była napisana inna książką, ale poszłam do kas samoobsługowych i skasowało mi tą książkę za 5 zł. A to jest gruba, na kole porządna książka. Cieszyłam się jak głupia, bo ile to razy nas tesco oszukało na swoją korzyść. Ostatnio trzy razy mieliśmy kłopoty w tesco i zrezygnowaliśmy z zakupów, a ostatnio m. policzyło dwa razy rachunek i kasę oddadzą do 30stu dni, bez żadnego wynagrodzenia kolejnych kłopotliwych zakupów. A to jest ogromne Tesco, więc może się przy tylu ludziach coś pochrzanić, no ale przynajmniej to sobie odbiłam na przepaśniku dla Wiktorii i wiem, że się niesamowicie ucieszy i nie mogę się doczekać, kiedy jej to dam, a fajne tematy w środku się zapowiadają: jak rozpoznać polne kwiaty, jak stać się czarodziejką, jak zrobić idealne zdjęcia itd...

Planów na przyjazd Wiktorii nie mam żadnych prócz sesji zdjęciowej. Zwykłej i bajkowej, ale co z tą drugą będzie to nie mam pojęcia. Dziś będziemy robić przymiarkę tej spódnicy na kole. To nie spódnica tylko forma. Na nią muszę wykombinować jakiś materiał robiący za spódnicę.

Postaram się wrzucić zdjęcia dziś z tel.
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Wto sty 24, 2017 15:12 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - Tak Cię brakuje Kitusiu ['] zd

Jesteśmy, czytamy, pisz, to zawsze pomaga :)

Świetna ta książka, no i cena :O
ser_Kociątko

Post » Wto sty 24, 2017 15:55 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - Tak Cię brakuje Kitusiu ['] zd

:1luvu: :201461 :201461
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto sty 24, 2017 16:13 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 10 - Tak Cię brakuje Kitusiu ['] zd

Klaudio, a ja w ogóle kota nie mam ( w sensie futrzaka :D ), i jestem na tym forum już dwa lata... :smokin:

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

[poprzednia][następna]