A bakłażany teściowej - jak je robi ale dokładnie. Ja robiłam ale wyszły takie gorzkie.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
klaudiafj pisze:Tak. Dowiedziałam się że to jest normalne i powszechne. Ze rzadko trafiają się prawdziwie czarne koty, zazwyczaj mają przebarwienia. I to robi się z czasem, przez kilka miesięcy kotu wybarwia się futro. A już białe włoski czy siwe pregi są bardzo powszechne. I jakoś to się nazywa.
Myślałam że zrobiłam dobre zdjęciawidać na nich główkę i sliniaczek
Kitusia tez na czarnym ma białe włoski pojedyncze
Ale jej czarny jest węgielny
Aia pisze:Takie zabawki na stymulację można zrobić też własnoręcznie. Dużym plusem jest to, że ich koszt jest zerowy![]()
Robiłam np dziurki różnej wielkości w pudełku po ptasim mleczku i wsypywałam kilka ziaren suchego/przysmaków. Opakowanie zaklejone taśmą by się nie otwierało i nie rozpadało. Kot wsadzał łapę i wyławiał sobie nagrodę. Można też wsadzić do środka piłeczkę, to będzie sobie pyrgałPiłeczki (albo plastikowe jajko po Kinder Niespodziance) wrzucić do dużej miski z wodą - też fajna zabawa. Hitem są rolki po zużytym papierze. Zagina się rogi, by zamknąć rolkę, a do środka nasypuje się ciasteczek. Dla kotów polujących i aktywnych - konfetti
Ja darłam na paski gazetę i rzucałam w powietrze - szaleństwo
![]()
Przyjemność dla kota i człowieka. A jeśli ktoś posiada dzieci, to można je zatrudnić do robienia kocich zabawek
Sihaja pisze:Hejka w nowym pięknym dniuMiłego życzę
PixieDixie pisze:No maja przebarwienia. Dixi mial krawacik i miedzy tylnimi lapami mialy meszek![]()
Jak po nocy Klaudius?
Jak humorek?
Co dzisiaj na obiad?:D
Aia pisze:klaudiafj pisze:Tak. Dowiedziałam się że to jest normalne i powszechne. Ze rzadko trafiają się prawdziwie czarne koty, zazwyczaj mają przebarwienia. I to robi się z czasem, przez kilka miesięcy kotu wybarwia się futro. A już białe włoski czy siwe pregi są bardzo powszechne. I jakoś to się nazywa.
Myślałam że zrobiłam dobre zdjęciawidać na nich główkę i sliniaczek
Kitusia tez na czarnym ma białe włoski pojedyncze
Ale jej czarny jest węgielny
Tak, białe pojedyncze włoski rozsiane na czarnym to nic dziwnego, ale tu mnie zastanawia ta symetria![]()
Chyba jakieś zdjęcia przegapiłam, albo zapomniałam że robiłaś![]()
Atomówka robiła dziś pobudkę?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Silverblue i 20 gości