♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 Jest i choinka ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 02, 2014 16:18 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 IDZIE ZIMA ;)

aannee99 pisze:
lidka02 pisze:Kochana co tam odległość :mrgreen:

Zapraszam :mrgreen:

Klaudia - ja bardzo często inspiracji szukam właśnie w necie. Z wielu przepisów już skorzystałam i na pewno z wielu jeszcze skorzystam :D zapiekanki uwielbiam, różnego rodzaju :ok:

Mam sprawdzony i prosty przepis na pyszne pierniki, które piekłam w poprzednie swięta, dostałam od znajomej i w tym roku też z niego skorzystam :)

Na 18 Wiki Idzie do szkoły Muzycznej razem z koleżanką, odprowadzę dziewczynki, wezmę Lunkę i pospaceruję z Nią 45 minut do zakończenia zajęć :D

Mirka, ja czosnek uwielbiam, córcia moja tak samo, a chyba nawet bardziej :mrgreen:

fuj, dla mnie chyba największe paskudztwo
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto gru 02, 2014 16:25 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 IDZIE ZIMA ;)

Czosnek?? :kotek: dla nas pycha :kotek:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Wto gru 02, 2014 18:52 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 IDZIE ZIMA ;)

aannee99 pisze:Czosnek?? :kotek: dla nas pycha :kotek:

a sdla otoczenia?
mam koleżankę , wielbicielkę czosnku, ciężko przebywa się w jej towarzystwie
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Wto gru 02, 2014 20:47 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 IDZIE ZIMA ;)

Ja uwielbiam czosnek, dodaję do wszystkiego (no może oprócz deserów :ryk: ). Na szczęście mój mąż też lubi, więc odpada problem z całowaniem :P

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Wto gru 02, 2014 20:50 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 IDZIE ZIMA ;)

J uwielbiam czosnek i cebule ...
A i cebule posypana cukrem ten soczek to miodzio :mrgreen:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Wto gru 02, 2014 22:36 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 IDZIE ZIMA ;)

mir.ka pisze:u mnie dzisiaj było już całe stado i ......kot sąsiadów :evil:

Józio się pojawił ? :D
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto gru 02, 2014 23:34 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 IDZIE ZIMA ;)

Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:u mnie dzisiaj było już całe stado i ......kot sąsiadów :evil:

Józio się pojawił ? :D

chciał coś upolować :evil:
Obrazek

mir.ka

Post » Śro gru 03, 2014 0:07 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 IDZIE ZIMA ;)

Uwielbiam czosnek,serio ;) Używam go bardzo często gdy piekę mięso, różne wariacje, mniam!. No,ale co kto lubi :D

Mamy problem, Lunka dzisiaj biegała po parkingu i wracając do domu zauważyłam, że kuleje, w domu sprawdziłam jej łapki,no i poduchy ma niektóre pościerane :placz: Jak to ma jej się zagoić skoro chodzi,skoro musi chodzić?. Ewidentnie utyka, boli ją to,wcale się nie dziwię, jak jej pomóc,czym smarować?. Pokazać te poduchy u wetki?. Przyznam szczerze,że bardzo się wystraszyłam, bo pierwsza myśl była taka, że pojawił się problem ze stawami :( Rozmawiałam z M. i chcemy tak czy siak zrobić jej rtg stawów biodrowych, zobaczyć czy wszystko jest w porządku, oczywiście mam nadzieję, że jest.
Obrazek

aannee99

Post » Śro gru 03, 2014 11:55 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 IDZIE ZIMA ;)

Aannee zależy jak pościerane. Czy jest krew, zaognione? czy są rany.
Są specjalne buty dla psów. Na Lunie powinny się trzymać, bo jednak ma duże łapy i jest o co zaczepić (u Kaja były wszystkie za duże i spadały, a przerobiłam chyba wszystkich producentów..). Można zwyczajnie owijać w bandaż i gruby worek foliowy (ale tylko na dwór, bo w domu niech łapy "oddychają"). Pilnować by Luna ich nie lizała, bo będzie jeszcze gorzej.
Kaj na wszelakie rany na łapach miał stosowany Rywanol (w maści bądź płyn, w okładach), proszek dermatol, jeśli skaleczenia się "ślimaczyły". A na co dzień, jak jest mróz i sypią solą, to nakładam Mu grubą warstwę wazeliny.

Jak stan łap będzie Cię niepokoił, to lepiej iść do weta.

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Śro gru 03, 2014 12:26 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 IDZIE ZIMA ;)

Na szczęście nie wszystkie poduszki są pościerane, na tylnych łapkach ma 2 poduchy starte, na przednich też. Sprawdzałam wacikiem i krew specjalnie nie leci,ale wacik był lekko zaczerwieniony :( Kiedyś Luna miała skaleczoną poduchę, na spacerze kawałek szkła jej się wbił i rana była taka, że jakby była odrobinkę większa, to nadawałaby się do szycia,ale na szczęście nas to ominęło. Wtedy miała skarpetę Wiki założoną na dwór, a na wierzch folia. Zobaczymy jak będzie się to nam goiło,jak będzie potrzeba,to podjedziemy pokazać poduchy wetce.
Obrazek

aannee99

Post » Śro gru 03, 2014 12:37 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 IDZIE ZIMA ;)

Ja swojemu psiakowi na mróz smarowałam łapy przed wyjściem z domu maścią tranową. W przeciwieństwie do wazeliny nie tylko chroniła przed mrozem i solą ale też rozgrzewała. Polecił mi ją nasz wet ponieważ Mikuś miał kilka razy do roku zapalenie przestrzeni międzypalcowej i wrzody na paluszkach.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro gru 03, 2014 12:42 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 IDZIE ZIMA ;)

Luna pościeranych poduch nigdy nie miała, aż do wczoraj. Nie raz już biegała po takiej powierzchni przecież,ale może na to ma wpływ ta minusowa temperatura też?. Czytałam wczoraj trochę o tym,całkiem możliwe..
Obrazek

aannee99

Post » Śro gru 03, 2014 12:58 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 IDZIE ZIMA ;)

trochę dziwne, bo przecież jeszcze nie jest bardzo zimno
Obrazek

mir.ka

Post » Śro gru 03, 2014 13:01 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 IDZIE ZIMA ;)

Sama nie wiem,ale latała wczoraj z tą piłeczką, co rusz hamowała i...mogła pościerać te poduchy, no mogła :(
Obrazek

aannee99

Post » Czw gru 04, 2014 9:16 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 IDZIE ZIMA ;)

Dzień dobry :)

Wczoraj pojechaliśmy z Luną do weta. No cóż,poduchy faktycznie zdarte,ale jedna najbardziej i dostaliśmy: tabletki Carprodyl - p. zapalnie, no i maść do smarowania tych poranionych poduch - Elastopad. Tak więc musimy te poduchy doprowadzić do normalnego stanu <3 Moja biedna mordka. Wzięłam też futrzakom ( wszystkim trzem 8) ) tabletki na odrobaczenie. Luna bez problemu tabletki wszystkie przyjmuje,naprawdę - anioł!. Jednak koty..oj walczyliśmy. Marcel podrapał M. Jednak jakoś się udało. Tosia z kolei wyczuła tabletkę w szyneczce, później w serku, musiałam wkładać jednak do pycha,ale walczyła. Nie lubią przyjmowania tabletek,no nie lubią. Macie jakiś sprawdzony pomysł na podanie bezinwazyjne tych tabletek na odrobaczanie kotom? 8) Chciałabym przed świętami wysterylizować Tosię, ale to muszę podjechać do naszej wetki, porozmawiać z Nią i zapisać naszą dziewczynkę :)

Napisałam dziś na FB do Zooplusa,bo nadal na stronie po zalogowaniu nie mam punktów za poprzednie zamówienie ( w tym dodatkowe 100 za wypełnienie ankiety ).

"Dzień dobry,

księgowanie płatności trwa obecnie odrobinę dłużej, prosimy o wyrozumiałość. Punkty powinny być widoczne na Pani koncie najpóźniej w poniedziałek.

Serdecznie pozdrawiamy

Zespół zooplus"

Więc czekamy,nic nie przepadnie :ok:
Obrazek

aannee99

[poprzednia][następna]