Broszka & Company cz.5

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 20, 2013 16:06 Re: Broszka & Company

A ja darzę taki upał gorącą ;) nienawiścią. Co za koszmar.

brązowobiali

Od: Śro kwi 28, 2010 19:02

Post » Czw cze 20, 2013 17:07 Re: Broszka & Company

No, proszę.. :mrgreen: Zupełnie jakbyście zwierząt nie miały - ciągle o tej pogodzie :mrgreen: :mrgreen: Najpierw zima, potem ... długo zima zamiast wiosny, teraz lato ni z tego ni z owego... Forum o pogodzie :ryk:

Dobra, bez żartów. Mam w domu 27 st. i to jest to co lubię :D Oczywiście okna mam wszystkie pootwierane, żeby to ciepło wlazło :lol: U nas nie spadła kropla deszczu żadnego od tych kilku dni co to zapowiadali burze i takie tam. Było gorąco i jakoś chyba wilgoć duża , a dzis jest bardziej pustynnie bo wieje.
Wykazałam sie kolejny raz wrodzonym [bo jakim by innym ?] kretynizmem. Ciągle próbuje wyjść do spraw o takiej godzinie, żeby się potem wracając czy co, nie pałętać w somo południe. I ciągle mi sie nie udaje. Więc dziś sie przespacerowałam między 12 a 1pm. Wyglądałam jak ugotowana 8O
Nie mniej , w taką pogodę mam więcej energii, wiecej mi się chce itd. Przyszło mi do głowy, że może jednak pomaluję pół łazienki, co ostatnio wydawało mi się niemożliwe.

Koty się snuja albo śpią. Tylko z Migdałem od paru godzin (!) coś się dzieje. Śledzi kogoś. Siada wysoko i śledzi. Kręci głową - bo to jedno oko nie ułatwia mu sprawy - i... widzi. Albo nie. Ja nie widzę. Próbowałam namierzyć jakiegos owada niewielkiego, co to może on go zauważył i nic. Z zewnątrz dochodzi mnóstwo różnych stuków i odgłosów czegoś tam, przy tych otwartych oknach i nie wiem co go tak niepokoi.
Na jedzeniu oszczędzają. :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw cze 20, 2013 17:57 Re: Broszka & Company

brązowobiali pisze:A ja darzę taki upał gorącą ;) nienawiścią. Co za koszmar.

Nareszcie bratnia dusza :lol: :mrgreen:

A u mnie w domu miły chłodek, w pokoju dziennym na razie jeszcze jest 21 stopni :)
Nawet nie przeszkadza że w kuchni piekarnik dziś pół dnia włączony :mrgreen:
Piekłam najpierw chleb, potem pasteryzowałam syrop z kwiatów bzu a teraz piecze się pieczeń rzymska i mięso dla psów.
Ale jak wychodzę na dwór to przeżywam szok termiczny jakbym wychodziła z klimatyzowanego pomieszczenia :roll:

morelowa pisze: U nas nie spadła kropla deszczu

8O naprawdę?
U nas właściwie codziennie burze i nawałnice :? Teraz też front burzowy już jest bardzo blisko i lada moment do nas dojdzie :evil:

morelowa pisze:Zupełnie jakbyście zwierząt nie miały - ciągle o tej pogodzie :mrgreen: :mrgreen:

Pisałam wczoraj o Ziutku i nawet zdjęcia wstawiałam ale nikt nawet nie skomentował :roll:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Czw cze 20, 2013 18:17 Re: Broszka & Company

Masz rację, zamiast skomplementować Ziutka, to my tylko o tej pogodzie :oops:
Bardzo się cieszę, że stan łapki napawa optymizmem i mam nadzieję, że wróci do pełnej sprawności i kocio będzie mógł jej używać.
Na zdjęciach Ziutek wygląda na malutkiego kotka, czy on jest taki kompaktowy czy tylko taką pozę przybrał?
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Czw cze 20, 2013 18:26 Re: Broszka & Company

A z tego bzu coś Ci jeszcze Broszko zostało do zagospodarowania? Byłam daleko od internetu jak przyjmowałaś zapisy :( ;)

brązowobiali

Od: Śro kwi 28, 2010 19:02

Post » Czw cze 20, 2013 19:15 Re: Broszka & Company

Broszka, Ty masz po prostu zimno ! Ja starałam się nie gotować, nie odkurzyłam choć miałam zamiar, żeby nie dorzucać kotom ciepła :D
Faktycznie - Ziutuś.. On mnie rozczula. Ma .. buzię . A co będzie jak on Cię pokocha??

Migdał śledzi :roll: Morela śpi i jej wisi. A on patrzy na nią lub w drzwi balkonowe i ma to oko jak te dwa 8O
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Czw cze 20, 2013 20:26 Re: Broszka & Company

Broszko czy limit zapisów na przetwory z bzu już wyczerpany?

anca

Od: Pon wrz 06, 2010 19:43

Post » Czw cze 20, 2013 20:47 Re: Broszka & Company

Mnie się Kaziutek bardzo podoba ale miejsca na kota nie mam i domu z ogrodem też nie, to się ani nie odzywam. A on taki śliczny :1luvu: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt cze 21, 2013 8:44 Re: Broszka & Company

Podziwiałam Kaziulka. Tylko zapomniałam napisać :oops:
On ma prześliczne oczy-wygląda jak dziewczynka

Broszka pisze:
brązowobiali pisze:A ja darzę taki upał gorącą ;) nienawiścią. Co za koszmar.

Nareszcie bratnia dusza :lol: :mrgreen:

To jest nas więcej.
Przy każdej okazji powtarzam, ze nie znoszę upałów :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pt cze 21, 2013 11:00 Re: Broszka & Company

No, nieee, Revontulet.. A ja myślałam, że Ty lubisz ciepło :mrgreen:
Tylko Alienor i ja lubimy ??
Zaraz będą narzekały znowu, że co to za lato, takie zimne, ble, ble, ble...

Obrazek

morelowa

Post » Pt cze 21, 2013 11:05 Re: Broszka & Company

Przecież zawsze piszę, że kocham zimę (czym ciągle Ciebie szokuję) :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pt cze 21, 2013 11:27 Re: Broszka & Company

morelowa pisze:No, nieee, Revontulet.. A ja myślałam, że Ty lubisz ciepło :mrgreen:
Tylko Alienor i ja lubimy ??
Zaraz będą narzekały znowu, że co to za lato, takie zimne, ble, ble, ble...

Ja też kocham lato :)
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Pt cze 21, 2013 11:35 Re: Broszka & Company

Dopiero włączyli prąd bo znów się urwał podczas nawałnicy :evil:
Pół nocy i całe do południa lało jak z cebra, waliło piorunami i tak wiało że wyrwało nam bramę od stodoły :strach:
Kiedy to się skończy? :evil:

Co do temperatur to ja źle znoszę zarówno zimno jak i gorąco - chciałabym żeby było cały czas 20-22 stopnie :roll:

Syropu i naleweczki z kwiatów bzu jeszcze nie skończyłam i dziś jeszcze trudno mi powiedzieć ile wyjdzie. Nie wiedziałam że takie będzie zainteresowanie bo nastawiłabym więcej :wink: ale teraz już za późno - kwiaty w większości przekwitły.
Na pewno będę coś wystawiać na bazarek bo muszę spłacić spory dług u weta za Kaziutka a też jeszcze odjajczyć chłopaka trzeba :wink:

Alienor pisze:Mnie się Kaziutek bardzo podoba ale miejsca na kota nie mam i domu z ogrodem też nie, to się ani nie odzywam. A on taki śliczny :1luvu: .

Ale ja mam "dom z ogrodem" :mrgreen:
Ziutek zostaje u nas tzn lada dzień zaczniemy go wypuszczać na stare rewiry i zobaczymy czy będzie chciał wracać do domu mieszkać czy po staremu wpadać tylko najeść się. Łapkę już całkiem ładnie postawił i chodzi na niej :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pt cze 21, 2013 11:49 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:Ale ja mam "dom z ogrodem" :mrgreen:
Ziutek zostaje u nas tzn lada dzień zaczniemy go wypuszczać na stare rewiry i zobaczymy czy będzie chciał wracać do domu mieszkać czy po staremu wpadać tylko najeść się. Łapkę już całkiem ładnie postawił i chodzi na niej :ok:

Bardzo mnie to cieszy! :D

U nas od ponad tygodnia zero deszczu :|
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Pt cze 21, 2013 12:01 Re: Broszka & Company

Ale z ciepłem wiążą się takie przyjemności jak chodzenie w krótkim byle czym i na bosaka..., a na to 20-22st to za mało :roll: I żeby spać bez przykrycia..
Nie znoszę ubierania się :wink:

Zmienia się pogoda. W mieszkaniu zrobił się przewiew przy otwartych wszystkich oknach na około. Nie jest gorąco :?
Wiem, że wielu ludziom to nie wychodzi na zdrowie [ten upał], że ciężko się w wielu miejscach pracuje .. , ale nie da się, żeby wszystkim było jednakowo dobrze :mrgreen:

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]