Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Villentretenmerth pisze:(...)
Ale trzeba go uprzedzić, zagadać do niego.(...) Mówić, mówić, mówić. Później wyciągnąć dłoń. Wtedy ją przyjmie.
Maruda. (...)
Villentretenmerth pisze:A co tam. Powiem po niemęsku. Prawda. Kocham swoje kociska. I te nieswoje też. I kota, który dawno temu, na krótko zagościł w moim życiu. I kilka przechowanych urlopowo tymczasków... Kochalem też swoje psy. Dużo tego było. Wiele par oczu już wypatruje za Mostem.
Ale teraz jesteśmy tu. Albert, Odiś i Maru.
Będą odchodzić. Oni tego nie wiedzą. Ja wiem i biję się z tymi myślami już. Człowiek mówi zwykle "nigdy więcej, nigdy już tego bólu nie przeżyję, nigdy więcej psa, kota...". To źle, to egoizm.
Przyjdą następne, wpatrzone w człowieka oczy. Wystarczy je dostrzec.
Moniko, kurczę, ale Ci wypełzło... Ażesz mnię ruszyło. Popełzak no!
Villentretenmerth pisze:A co tam. Powiem po niemęsku. Prawda. Kocham swoje kociska. I te nieswoje też. I kota, który dawno temu, na krótko zagościł w moim życiu. I kilka przechowanych urlopowo tymczasków... Kochalem też swoje psy. Dużo tego było. Wiele par oczu już wypatruje za Mostem.
Będą odchodzić. Oni tego nie wiedzą. Ja wiem i biję się z tymi myślami już. Człowiek mówi zwykle "nigdy więcej, nigdy już tego bólu nie przeżyję, nigdy więcej psa, kota...". To źle, to egoizm.
Moniko, kurczę, ale Ci wypełzło... Ażesz mnię ruszyło. Popełzak no!
Villentretenmerth pisze:A co tam. Powiem po niemęsku. Prawda. Kocham swoje kociska. (...) Kochalem też swoje psy. Dużo tego było. Wiele par oczu już wypatruje za Mostem.
Monika_Krk pisze:Villentretenmerth pisze:A co tam. Powiem po niemęsku. Prawda. Kocham swoje kociska. (...) Kochalem też swoje psy. Dużo tego było. Wiele par oczu już wypatruje za Mostem.
Wiem doskonale o czym mówisz.
Ujęcie jednej migawki z życia :
Gdy odszedł mój pierwszy pies mastif , one żyją bardzo krótko 8 lat maks - warto zdawać sobie z tego sprawę. Otóż gdy odszedł na chodniczku przy brzegu mego łóżka robiłam mu chyba 30-40 minut sztuczne oddychanie do czasu aż przyjechał weterynarz i powiedział , że to nie ma sensu.
Znajomi się potem długo śmiali, że męża to pewnie by tak nie ratowała i tego typu żarty. Ja kochałam tego olbrzyma i mam w nosie co kto sobie myślał. Nawet wydawało mi się że słyszę w nocy jego charkterystyczny skrobot pazurów o podłogę, dam głowę że przyszedł się pożegnać. Wiem co słyszałam.
Też sobie w żałobie powiedziałam ... nie , już nie chcę... a tu za jakiś czas przychodzi koleżanka z uratowaną bidą wychudzoną i mówi : wiem, że u Ciebie doszłaby do siebie. No i pooooszłoooo... została.
Ujęcie innej migawki z życia:
U mego byłego szwagra dogorywała dożyca, rak przerzuty na wszystko co możliwe, przy tym ból pies wył, trwało to długo i stan się pogarszał - nie wiem czemu nie do opanowania. Operacyjnie juz bez sensu bo przerzuty wszędzie. Byłej bratowej nie było długo w kraju, więc ja zadecydowałam pierwszy i mam nadzieję ostatni raz w życiu o eutanazji dla suki . Ajra do dziś pamiętam i beczę , uparłam się że odejdzie u mnie na rękach a nie wśród obcych wetów. Odeszła grzecznie wtulona a ja bęczę po niej do dziś. Nie życzę nikomu takich decyzji podejmować.
Wychodzę z ambolatorium a kobieta jakaś pyta co się stało.
Mówię, że psa uśpiłam, a ona na to : "jutro wystawa kupi sobie Pani nowego"
Popełniłam myślozbrodnię najstraszliwszą i z lubością wyobrażałam sobie pięść moją lądującą na jej nosie.
Tak realnie i bez cienia skruchy.
Dziś rozgrzeszam bo myślę, że w ten nieudolny sposób ale jednak chciała pocieszyć kobicina.
Wiec jak Vill to napisał co jest powyżej cytowane - to czuję o czym pisał.
No ale... taka gra zwana życiem polega też i na tym abyśmy
zrozumieli, że śmierć to tylko drzwi do innego wymiaru.
Jest poród = login
Jest śmierć = logout
Śmierci tak naprawdę nie ma - tylko brama do innej przestrzeni.
No dobra przyznam się wam jeszcze , że tam musi być nawet nieźle - bo pies mnie kiedyś we śnie odwiedził i mówi tak :
"posiłki mi odpowiadają" - cokolwiek miał na myśli musi być nieźle bo on wybredny był , swoje smaki miał.
Teraz już możecie powiedzieć, że zwariowałam![]()
.
Villentretenmerth pisze:...Villentretenmerth, powiem krótko i po męsku:
Niedawno mnie rozbawiłeś.
Teraz mnie wzruszyłeś...
Jakby co, to jeszcze wkurzyć potrafię.
Racja.MalgWroclaw pisze:Nie jest najgorszą sytuacją, kiedy umrze nasze zwierzę. Najgorsza jest, kiedy my mu umrzemy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Lifter i 59 gości