Moje koty X. Puti ['] Mikuś [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 02, 2012 14:11 Re: Moje koty X. Puti ['] Mikuś [']

AniHili pisze:No skoro w Twoim wątku uwidzieli wymagające interwencji chamstwo (tylko gdzie?), to tym bardziej powinni przyuważyć je tam, gdzie wręcz wali po oczach, c'nie? I tego ja wyczekuję, jak kania dżdżu...

Ale może tam nie grupują się przeciwnicy drobiu? Skoro tak, to mogą się dowolnie obrażać, czujność czekisty skupia się na czym innym :)
Avian pisze:... a może by tak zasugerowac adminowi, żeby tak przez pół roku modami były osoby z jednego "obozu", a potem pół roku z drugiego? Albo żeby było dynamicznie nie pół roku, a pół dnia :twisted:
Tak dla równowagi 8)

Jak dla mnie bomba :) A jak się będzie śmiesznie czytać moderowane wątki :lol:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pon kwi 02, 2012 14:12 Re: Moje koty X. Puti ['] Mikuś [']

[...]
Ostatnio edytowano Pon kwi 02, 2012 15:03 przez aassiiaa, łącznie edytowano 1 raz
Powód: 9 pkt. regulaminu Forum Miau.PL
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Pon kwi 02, 2012 14:28 Re: Moje koty X. Puti ['] Mikuś [']

Tylko sobie cichutko westchnę, niepewna będąc czy głębsze podsumowanie nie zostanie mi przypisane jako wyrażenie obraźliwe. [wzdech]

I tylko jeszcze się upewnię, to słowo zakazane to: "wątpliwa"? 8O
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon kwi 02, 2012 14:37 Re: Moje koty X. Puti ['] Mikuś [']

Tak :o

Teraz można by w zasadzie rozważyć juz nie tylko umiejętność czytania ze zrozumieniem, ale znacznie szersze kwestie, okreslimy je roboczo jako "z czytania pozytki". Bo wszak obraźliwym może być nie tylko sam wyraz obelżywy ale również związek frazeologiczny lub wyrażenie, w innym kontekście neutralne. No właśnie :idea:
A więc uwaga, przeanalizujmy:
Słowo wątpliwa w połączeniu ze słowem twarzyczka tworzy obraźliwy związek frazeologiczny. Naganny wielce, fuj!
Natomiast słowo opas użyte w stosunku do osoby otyłej wydaje sie być wyrażeniem neutralnym.

Tak mi to w każdym razie wynika z przywołanej definicji, oznaczonej kursywą i jej praktycznego zastosowania. Hmmm :|

casica

Post » Pon kwi 02, 2012 14:38 Re: Moje koty X. Puti ['] Mikuś [']

[...]

Edit: casica mi się wcięła, ale nie będę usuwać swojej wypowiedzi :P
Ostatnio edytowano Pon kwi 02, 2012 15:06 przez aassiiaa, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pon kwi 02, 2012 14:39 Re: Moje koty X. Puti ['] Mikuś [']

Kicorek pisze:[...]

A nie mówiłam, że jaja przejaja?
:ryk:
Ostatnio edytowano Pon kwi 02, 2012 15:07 przez aassiiaa, łącznie edytowano 1 raz
Powód: poprawiłam cytat

casica

Post » Pon kwi 02, 2012 14:39 Re: Moje koty X. Puti ['] Mikuś [']

Hej, nie przesadzajcie - meritum (czyli sprawy Beaty) nie znam, ale wpis AYO był niegrzeczny.
Tylko interwencja moderacji rzeczywiście była niezręczna - bo po interwencji ten wpis wcale nie jest mniej niegrzeczny.
Taką moderacją można tylko - jak widać - wzmóc negatywne emocje, a nie ostudzić.

Poza tym uważam, że jednak lepiej nie przenosić spraw między wątkami, bo samo to może być zarzewiem konfliktu.

Edit: literówka
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Pon kwi 02, 2012 14:43 Re: Moje koty X. Puti ['] Mikuś [']

VVU, ale tu już w ogóle strach zrobić COKOLWIEK, bo wszystko może "stać się zarzewiem konfliktu". W dalszym ciągu odczuwam dotkliwy brak listy słów niedopuszczalnych i jasnego sprecyzowania co wolno, a co nie.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon kwi 02, 2012 14:47 Re: Moje koty X. Puti ['] Mikuś [']

VVu pisze:Hej, nie przesadzajcie - meritum (czyli sprawy Beaty) nie znam, ale wpis AYO był niegrzeczny.
Tylko interwencja moderacji rzeczywiście była niezręczna - bo po interwencji ten wpis wcale nie jest mniej niegrzeczny.
Taką moderacją można tylko - jak widać - wzmóc negatywne emocje, a nie ostudzić.

Poza tym uważam, że jednak lepiej nie przenosić spraw między wątkami, bo samo to może być zarzewiem konfliktu.

Edit: literówka

Ale kontekst, kontekst jest ważny. Oraz stosowana gradacja niegrzeczności.
Otóż wyraźnie są miejsca gdzie można być niegrzecznym bardziej, niegrzecznym do imentu lub jak kto woli do bólu, albo też niegrzecznym wcale.
W efekcie umyka problem grzeczności jako takiej, pozostaje wyłącznie problem wybiórczości i tendencyjności, zwanymi dalej nierównościa podmiotów.

casica

Post » Pon kwi 02, 2012 14:48 Re: Moje koty X. Puti ['] Mikuś [']

Kicorek pisze:A mnie jak żal, że wpaść nie mogę... :cry:

O, widzę delikatną zieloną sugestię... :twisted:

Delikatną? 8O

[...]
Ostatnio edytowano Pon kwi 02, 2012 15:09 przez aassiiaa, łącznie edytowano 1 raz

Jek

Od: Czw paź 23, 2008 19:18

Post » Pon kwi 02, 2012 14:51 Re: Moje koty X. Puti ['] Mikuś [']

VVu pisze:Hej, nie przesadzajcie - meritum (czyli sprawy Beaty) nie znam, ale wpis AYO był niegrzeczny.
(...)

VVu, ok, nawet jesli był niegrzeczny, to jednak będę się upierać, że nie był obraźliwy.
A niegrzecznym chyba jednak można byc, zwłaszcza gdy ktoś sie na kogoś wnerwia?

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Pon kwi 02, 2012 14:55 Re: Moje koty X. Puti ['] Mikuś [']

Daję 50 gr na fundusz wsparcia jakichkolwiek ciemiężonych, że zaraz wam tu ktos OT wytnie :mrgreen:
Karolina

karolinah

Od: Wto gru 05, 2006 17:05

Post » Pon kwi 02, 2012 14:57 Re: Moje koty X. Puti ['] Mikuś [']

skaskaNH pisze:
(...)

VVu, ok, nawet jesli był niegrzeczny, to jednak będę się upierać, że nie był obraźliwy.
A niegrzecznym chyba jednak można byc, zwłaszcza gdy ktoś sie na kogoś wnerwia?

Ja tylko stwierdzam, że wg mnie wpis był i niegrzeczny, i obraźliwy. Nie ukrywam, że sam bywam i niegrzeczny, i że pisuję posty i zamierzenie, i pewnie niechcący obraźliwe.

I nie widzę w tym nic strasznego, by ktoś, kto poczuje się obrażony, zgłaszał to do moderacji, a ta interweniowała.
Ale też zgadzam się, że moderacja powinna być umiejętna. [...]

Przyznam, że najbardziej mi się nie spodobało przenoszenie spraw między wątkami. By nie wywołać kolejnej awantury nie przypomnę, kto był/jest specjalist(k)ą w tej sprawie. :wink:
Ostatnio edytowano Pon kwi 02, 2012 15:11 przez aassiiaa, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Pon kwi 02, 2012 14:58 Re: Moje koty X. Puti ['] Mikuś [']

A ja dotąd myślałam że kstruje się , no wiecie - genitalia :oops: a tu widać ciotki kastratorki sie walnęły i wykastrowały komuś zwoje :twisted: . A może ktoś w ramach porządków je wyprasował? I wykrochmalił? 8)

Jek

Od: Czw paź 23, 2008 19:18

Post » Pon kwi 02, 2012 14:59 Re: Moje koty X. Puti ['] Mikuś [']

karolinah pisze:Daję 50 gr na fundusz wsparcia jakichkolwiek ciemiężonych, że zaraz wam tu ktos OT wytnie :mrgreen:

Nie.....wie masz rację :mrgreen:
A co do przenoszenia między wątkami... Litości! Nawet jak się gdzieś ludzie lekko zetną, to nie jest w końcu trzecia wojna światowa. Nie wszyscy musimy się kochać, wolno nam się kłócić. I pisać o dowolnych sprawach w dowolnych wątkach (o ile nie jest to OT)
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

[poprzednia][następna]