Moderator: Estraven

dokota pisze:A dzielna była Fruzia? Nie wystraszyła się czipowej igły?
U nas w lecznicy wielki remont i kotów... miało nie być...Ale jest na stałe już dostojny Czarny, chociaż jest czarno-biały, zdjęcia jak zrobię to pokażę, klasa sama w sobie. To stary kot z bardzo filozoficznym podejściem do życia, remont i bałagan w lecznicy ma gdzieś. Ma kłopoty z nerkami, podwyższony mocznik i kreatyninę, ale na szczęście wcześnie udało się wyłapać chorobę. Miał być tylko na trochę i wrócić do siebie. Zimą wyłowiono go z rzeki i mieszkał w stajni. Dokuczał mu świerzb i ogólnie nie był w dobrej kondycji. Udało się go nawet wykastrować, uszy zdrowe i wyraźnie odżył. Leczymy jednak nerki, żeby utrzymać Go jak najdłużej w dobrej kondycji![]()
A w domu mam na tymczasie takie coś, dziecko własne przytargało:
Chudzina ze złamanym ogonkiem, który musiałam skrócić, ale takiego cycucha niuniusia to dawno nie widziałam. Przytulaczek rozkoszniaczek mruczy jak traktor, pogodny, wesoły, pewny siebie. Jest u nas od soboty, a jakby był od zawsze. Gdyby nie rozsądek...
Ma jakieś 3-4 miesiące i wyrośnie na pięknego kocura.
Już szukamy domku prima sort, bo podgoimy ogonek, odrobaczenie i szczepienie...i może podbijać świat
seidhee pisze:Menaszka Stefci też buzię całuje i mówi jeszcze że Duża chciała zabrać kocinkę taką jak Stefcia kolorową ale się złości bo karmicielka jest głupia i nie chce dać do domu tym czasowego tylko odrazu do stałego a kocinka jest beżdomna nie tak jak Stefcia i my nie wiemy dokładnie gdzie ona jest i nie możemy jej zabrać. Duża na to zębami zgżyta i mówi brzydkie wyrazy że ojojoj.
Menaszka
mih pisze:Bardzo żółtawy ten miniaspirant- czy aby nie chorszy?
Co innego kot Czarny, który w dodatku jest biało-czarny jak ja i może jest moim pradziadem- kto wie!
Hoho, jakas plaga z tymi łapkami! Muszę się pilnować...
w krakowie my nigdy nie byli.. tylkow piwnicy jak byłem mały.ale duży mówi że to nie była pod baranami- żeby nie obrażać mieszkanców. idę tymczasem wywęszyć czy się gdzieś nie zaplątał zapomniany chrupek...
kap.klops.Laoś

MaryLux pisze:Miiiiiiiiiaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Inka
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości