Kuba i Rosen oraz my - koci "TouchPad" str.89

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro cze 16, 2010 12:22 Re: Kuba i Rosen oraz my - weekendowe fotki

Na "syfek" w mojej tamtejszej diecie mialam super sposob. Ok, u Mmk jest to niby zabronione, ale ja bym mimo to robila tak. Mialam zawsze krople mietowe ze soba. One sa tylko na alkoholu nie na cukrze, jak n. p. spray do ust. Wtedy troche na palec i do buzi. Albo tylko jezyk umoczyc.

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Śro cze 16, 2010 12:38 Re: Kuba i Rosen oraz my - weekendowe fotki

Mięta pobudza apetyt :mrgreen: Od 3 dnia można zacząć wprowadzać zioła, choć lepiej poczekać do 6 dnia. Na razie stosuję maseczki :mrgreen:

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Śro cze 16, 2010 14:12 Re: Kuba i Rosen oraz my - weekendowe fotki

Nie zauwazylam tego, bo jak wypije herbate mietowa to sie czuje wrecz pelna.
Ale moze masz racje.

Co za maseczki robisz? Ja musze koniecznie robic cos na sucha skore bo mi az piecze. Nie nadaze kremowac.

SecretFire

Post » Śro cze 16, 2010 17:22 Re: Kuba i Rosen oraz my - weekendowe fotki

Na gładką cerę np. przed wielkim wyjściem na tydzień przed warto pić sok z łopianu - 1/4 szklanki wody + 2,5ml soku 3x dziennie po posiłku. Smaczne to nie jest ale czego się dla urody nie zrobi... :mrgreen:

A kotek Demolka wprawił mnie w osłupienie 8O

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Śro cze 16, 2010 19:39 Re: Kuba i Rosen oraz my - weekendowe fotki

DEMOLKA jest thebeściak :) a jakie maseczki dziewczynki stosujecie, ja potrzebują do cery starczej :mrgreen: ale coś naturalnego :roll:
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Śro cze 16, 2010 22:13 Re: Kuba i Rosen oraz my - weekendowe fotki

Opis oczyszczania bardzo ciekawy ale ja bez jedzenia nie dałabym radę. W pracy muszę być na wysokich obrotach. Taka dieta dobra na urlop bezwyjazdowy albo siedznie w domciu :ok:

mmk, jak dajesz radę ? Trzymam za spokojny i bezpieczny przebieg oczyszczania. Tylko nie przesadź proszę :roll:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Czw cze 17, 2010 9:22 Re: Kuba i Rosen oraz my - weekendowe fotki

Daję radę, ale wczoraj był kryzys :roll: Muszę się dogadać z moją wątrobą :? Potwornie bolała mnie głowa i ogólnie źle się czułam, a to wszystko od wątroby. No cóż - oczyszcza się i normalizuje swoją pracę :roll: Dziś jest prawie dobrze 8) Wprowadziłam wczoraj zioła, dziś dodałam gotowaną marchewkę, po południu dołożę jeszcze odrobinę tahini (pasta sezamowa), żeby trochę tłuszczu dostarczyć. Trochę się wczoraj wystraszyłam, ale kontynuuję oczyszczanie w wersji lekko złagodzonej :wink:

Rosen w nocy załatwił sobie eksmisję z sypialni - oczywiście gryzł materac, a nie miałam siły go wychowywać :evil: Kuba chyba chciał być blisko nas, bo zrzucił zostawione wczoraj w łazience ciuchy i spał na nich na podłodze :roll:

Maseczkę używam bezmarkową (tzn jest jakaś marka, ale nie umiem jej odczytać :lol: ), przywiezioną mi w prezencie z Tunezjii. Dużo ziół (na pewno mięta, bo ją czuć, nie wiem co jeszcze) na bazie glinki. Dla mnie jest rewelacyjna!

mmk

Post » Czw cze 17, 2010 9:45 Re: Kuba i Rosen oraz my - weekendowe fotki

Zapomniałabym - na wadze dziś 2 kg mniej niż wskazywała waga wyjściowa :mrgreen:

mmk

Post » Czw cze 17, 2010 10:18 Re: Kuba i Rosen oraz my - weekendowe fotki

Gratulacje Mmk!!! Trzymaj dalej i nie popuszczaj. Ja dzis zamowilam proszek, zeby zamienic posilek na takie cos. Wyszeld jakis taki nowy i chce go sprubowac, bo dosc dobrze sie czyta o tym.

Jak lubi na ubraniach spac, to napewno Ci tez na swierze ciuchy sie kladzie? Jak ja nie sprzatne od razu kosza z praniem, mam pierwsza warstwe zawsze w siersci. :evil:

Ojjj, maseczki... To zescie mnie teraz ale trafily :-) Wczoraj robilam sobie maszeczke nawilzajaca i musze powiedziec, ze nic prawie z niej nie zostalo, bo skora tak sie napila, ze az strach. Byla z Jojoba i uspokajajacym Bisabolol i jakies tam jeszcze.
Maseczki z suszonej gliny z tymi specjalnymi mineralami uzywam czesto, bo skore super czysci. Potem mam jeszcze takie inne oczyszczajace i uspokajajace jak na pryszcze i "nerwowa" skore.
Na starsza cere sa maseczki z Q10, ktore robia skore super mieciutka i pelna. Znacie maseczki z rozpuszczonej czekolady? Nie dosc, ze pachnie, ale i oblizac mozna i skorka jest cacy.
Do tego tez uzywam jeszcze mydlo takie w kostce z soli martwego morza. W takiej dziwnej drogeri w Brodnicy znalazlam i odtad kupuje w internecie, bo w sklepach u nas nie ma. (Villemo wiesz jaka drogeria napewno - za poczta, tam gdzie jest ten instytut kosmetyczny). Te mydlo super czysci skore, nie wysusza i efekt chciany - gladka skora i zmiejszone krostki czy jakies wypryski.

SecretFire

Post » Czw cze 17, 2010 10:36 Re: Kuba i Rosen oraz my - weekendowe fotki

Koty kładą się na wszystkim co miękkie i nietypowe. Niedawno składałam ręczniki, dla wygody na szafce, koty aż się pobiły o prawo do przeszkadzania :twisted: Taką mają fajną zabawę, że nie chciałam im przerywać, więc będziemy mieli ofutrzone ręczniki :wink:

Sól z Morza Martwego uwielbiam w postaci soli do kąpieli. Skóra robi się po niej gładka i miękka. Bardzo polecam też maskę siarczkową do ciała, o taką: http://www.doz.pl/apteka/p13305-Buska_Maska_Siarczkowa_do_ciala_relaks_500_g

mmk

Post » Czw cze 17, 2010 10:47 Re: Kuba i Rosen oraz my - weekendowe fotki

:1luvu: Mmk uwielbiam Cie po prostu :-) Szkoda, ze mieszkamy tak daleko od siebie, bo bym Cie chyba wiecznie odwiedzala :ryk: (Albo moze i dobrze dla Ciebie :mrgreen: )

Dwa tygodnie temu bylam z Mama w tej solance sie kapac. Woda ciepla i co basen to inna koncentracja solanki. Potem czulam sie jak bebik i tak tez spalam, a skora cudo. Na twarz tez nie raz uzywalam krem z takimi dodatkami bo wygladza. Co dziwi mnie do tej pory, ze nie wysusza.

Do Twojej wiedzy o zielskach i takich rzeczach nie dorownam, ale sie strasznie takimi interesuje i uwielbiam cos nowego odnalesc, o czym wszyscy zapomnieli albo beee mowia.

SecretFire

Post » Czw cze 17, 2010 10:53 Re: Kuba i Rosen oraz my - weekendowe fotki

A mnie dziś głowa boli i jem sobie krówki!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw cze 17, 2010 11:09 Re: Kuba i Rosen oraz my - weekendowe fotki

Smacznego Agus, byle byly ciagnace! Takie kruche to moga sobie sami jesc. :mrgreen: Spac mi sie chce jak nie wiem co. Te wstawanie o 5-tej rano mnie wykonczy.

SecretFire

Post » Czw cze 17, 2010 11:20 Re: Kuba i Rosen oraz my - weekendowe fotki

SecretFire zapraszam! Kiedyś chyba odwiedzisz rodzinne strony :wink:

Smacznego Villemo! :D
Krówki na mnie mocno nie działają, choć do słodkiego mnie strasznie ciągnie. Kawy mi się chce! :crying: A popijam herbatkę z pokrzywy :roll:
Zauważyłam też, że nie jem tak dużo, jak pierwszego dnia. Znacznie apetyt mi się zmniejszył! :mrgreen:

mmk

Post » Czw cze 17, 2010 11:27 Re: Kuba i Rosen oraz my - weekendowe fotki

Ficisz ficisz, mofilam pszeciesz :mrgreen: Bedzie laserka z Ciebie i Twoj TZ- bedzie zazdrosny.

SecretFire

[poprzednia][następna]