Serdecznie dziękuję Solangelicy za informowanie na bieżąco co u nas.
Podroż do Wrocławia w miarę spokojna - w Katowicach wsiadła banda pijanych wyrostków jeden wszedł do przedziału i nie przebierając w słowach zażądał pieniędzy

Psica początkowo nie zareagowała ale jak zaczął się zbyt gwałtownie ruszać i zbliżył się do mnie wstała zawarczała i pokazała mu zęby .....
Nastąpił odwrót....
Kocham ją za to i za wszystko inne
Pociąg miał opóźnienie bo SOK i Policja zrobiła polowanie na nich.
Na klinikę trafiłyśmy ze sporym wyprzedzeniem - psica zaległa na kocyku i spała Mufek spał w transporterze a ja usiłowałam nie usnąć na schodach.
Co do wizyty przeprowadzono bardzo dokładny wywiad - właściwie "od pieluch " miała zrobioną endoskopię jak ja to nazywam pozostałości układu rozrodczego i cewki moczowej pobrano krew badanie oraz wykonano dwa usg.
Nie obyło się bez bardzo dużej dawki adrenaliny - psica po sedacji wpadła w bardzo silną bradykardie i bezdech - zwalniała prawie do zera.
Mimo bezpiecznego środka nowej generacji podanego pod kontem problemów kardiologicznych. Gdyby dostała dawkę przeznaczona do jej wielkości już by jej nie było ( dostała dawkę obliczona dla kota ).
Nie udało się pobrać głębokiego wyniku ze względu na problem kardiologiczny oraz utrudniony dostęp - psica ma bardzo wąską budowę.
Doktor wpadł na pewien pomysł i pobrał ciut inną metodą . Wynik krwi, cytologii i wycinka za
siedem dni.
Na chirurgii miała wykonane dokładne usg jamy brzusznej - nerki małe

Kardiologa nie było czeka nas powtórny wyjazd na kontrolę i usg oraz wizytę u kardiologa.
Po konsultacji ortopedycznej : dysplazja stawu łokciowego coś cieniuje staw -zalecenia tomografia komputerowa oraz zabieg operacyjny - zależnie od wyniku tomografii wet wybierze sposób operacji.
Mufasa : wrzody oraz refluks dwunastniczo żołądkowy

Trzeba wprowadzić leki zobojętniające kwasy oraz poprawiające perystaltykę przewodu pokarmowego.
konsultacja ortopedyczna : Doktor powiedział że kolano wygląda na rozkawałkowane nic się tam kupy nie trzyma

Zalecenia : elektrostymulacja, naświetlanie lampą sollux barwa czerwona oraz gimnastyka w celu odbudowy masy mięśniowej - inaczej nie ma sensu operować oraz zabieg operacyjny stabilizujący - bardzo trudno będzie to poskładać do kupy

Lewe kolano w późniejszym terminie również będzie wymagało operacji .
Solangelica załatwiła nam nocleg u bardzo miłych ludzi

Sol serdecznie dziękuję

Psica jest genialna - zgubiłam się wieczorem we Wrocławiu ( źle skręciłam i nie mogłam trafić spowrotem w miejsce noclegu) Zobaczyła że się miotam tam i spowrotem na co ona zareagowała osiołkiem - zatrzymała mnie i długo się nie zastanawiając zrobiła nawrót i poszła jak po sznurku prosto pod dom.
Podroż powrotna oki poza postojem tuż za Wrocławiem - awaria lokomotywy -jak to pani konduktor określiła lokomotywa zdefektowała a zabrzmiało w jej wymowie z defekowała -czyli zrobiła koopę

To tyle na dzisiaj bo zaliczyłam dwie wizyty z psicą u weta - ma okropne zaleganie moczu w pęcherzu. Sika raz na 18 - 24 godziny
Padam na twarz idę rozdzielić leki nakarmić stworki i się kładę
Serdecznie zapraszam na bazarek wizyta we Wrocławiu 900 zł