moje trzy Kotki po prostu koci świat ...... IT'S OVER

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 24, 2011 21:38 Re: Każde dziś jest darem, każde jutro niepewnością ..... :-(

Wpadam tak na chwilkę bo nie mam siły na dłuższe pisanie.........

Serdecznie dziękuję Solangelicy za informowanie na bieżąco co u nas.

Podroż do Wrocławia w miarę spokojna - w Katowicach wsiadła banda pijanych wyrostków jeden wszedł do przedziału i nie przebierając w słowach zażądał pieniędzy :strach: :strach: .....
Psica początkowo nie zareagowała ale jak zaczął się zbyt gwałtownie ruszać i zbliżył się do mnie wstała zawarczała i pokazała mu zęby .....
Nastąpił odwrót....
Kocham ją za to i za wszystko inne
Pociąg miał opóźnienie bo SOK i Policja zrobiła polowanie na nich.

Na klinikę trafiłyśmy ze sporym wyprzedzeniem - psica zaległa na kocyku i spała Mufek spał w transporterze a ja usiłowałam nie usnąć na schodach.

Co do wizyty przeprowadzono bardzo dokładny wywiad - właściwie "od pieluch " miała zrobioną endoskopię jak ja to nazywam pozostałości układu rozrodczego i cewki moczowej pobrano krew badanie oraz wykonano dwa usg.

Nie obyło się bez bardzo dużej dawki adrenaliny - psica po sedacji wpadła w bardzo silną bradykardie i bezdech - zwalniała prawie do zera.
Mimo bezpiecznego środka nowej generacji podanego pod kontem problemów kardiologicznych. Gdyby dostała dawkę przeznaczona do jej wielkości już by jej nie było ( dostała dawkę obliczona dla kota ).
Nie udało się pobrać głębokiego wyniku ze względu na problem kardiologiczny oraz utrudniony dostęp - psica ma bardzo wąską budowę.
Doktor wpadł na pewien pomysł i pobrał ciut inną metodą . Wynik krwi, cytologii i wycinka za
siedem dni.

Na chirurgii miała wykonane dokładne usg jamy brzusznej - nerki małe :cry: , śledziona silnie powiększona :cry: pęcherz atoniczny z zaleganiem moczu :cry: wątroba na pograniczu normy.

Kardiologa nie było czeka nas powtórny wyjazd na kontrolę i usg oraz wizytę u kardiologa.

Po konsultacji ortopedycznej : dysplazja stawu łokciowego coś cieniuje staw -zalecenia tomografia komputerowa oraz zabieg operacyjny - zależnie od wyniku tomografii wet wybierze sposób operacji.

Mufasa : wrzody oraz refluks dwunastniczo żołądkowy :cry: ciężki do leczenia u zwierząt.
Trzeba wprowadzić leki zobojętniające kwasy oraz poprawiające perystaltykę przewodu pokarmowego.

konsultacja ortopedyczna : Doktor powiedział że kolano wygląda na rozkawałkowane nic się tam kupy nie trzyma :cry: zaniki mięśniowe znacznego stopnia, bardzo silny przeprost łapy, zwichniecie rzepki III stopnia :cry: ( są IV stopnie). myszy stawowe to najprawdopodobniej zerwane więzadła :cry: :cry: ( proste rzepki i krzyżowe)
Zalecenia : elektrostymulacja, naświetlanie lampą sollux barwa czerwona oraz gimnastyka w celu odbudowy masy mięśniowej - inaczej nie ma sensu operować oraz zabieg operacyjny stabilizujący - bardzo trudno będzie to poskładać do kupy :cry:
Lewe kolano w późniejszym terminie również będzie wymagało operacji .

Solangelica załatwiła nam nocleg u bardzo miłych ludzi :1luvu: :1luvu:
Sol serdecznie dziękuję :1luvu:

Psica jest genialna - zgubiłam się wieczorem we Wrocławiu ( źle skręciłam i nie mogłam trafić spowrotem w miejsce noclegu) Zobaczyła że się miotam tam i spowrotem na co ona zareagowała osiołkiem - zatrzymała mnie i długo się nie zastanawiając zrobiła nawrót i poszła jak po sznurku prosto pod dom.

Podroż powrotna oki poza postojem tuż za Wrocławiem - awaria lokomotywy -jak to pani konduktor określiła lokomotywa zdefektowała a zabrzmiało w jej wymowie z defekowała -czyli zrobiła koopę :ryk:

To tyle na dzisiaj bo zaliczyłam dwie wizyty z psicą u weta - ma okropne zaleganie moczu w pęcherzu. Sika raz na 18 - 24 godziny

Padam na twarz idę rozdzielić leki nakarmić stworki i się kładę

Serdecznie zapraszam na bazarek wizyta we Wrocławiu 900 zł :cry:
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Sob cze 25, 2011 13:45 Re: Każde dziś jest darem, każde jutro niepewnością ..... :-(

Jest źle :cry:

Poniedziałek lub wtorek cystocenteza i posiew na tlenowce i beztlenowce.
W moczu bardzo duża ilość bakterii - wygląda że jakieś bardzo zajadliwe uszkadzające nerki :cry: :cry:

Nie sika od 19 godzin jestem w ciągłym kontakcie telefonicznym z panią doktor

Ona nadal walczy chce bardzo żyć .. Ale czy damy rade ??

Bank siadł mi na koncie :oops: :cry: :cry:
IT'S OVER

Etiopia

Post » Sob cze 25, 2011 22:49 Re: Każde dziś jest darem, każde jutro niepewnością ..... :-(

Wpadam na chwilkę

Dziunia nie sikała od godziny 17:30 wczoraj do 23 dzisiaj czyli 27 godzin - przerwy w oddawaniu moczu coraz dłuższe.....
Jej mocz może robić za broń biologiczna :cry:

W poniedziałek ma być konsylium w jej sprawie.Pewnie weci coś więcej wymyślą .......

Na pewno trzeba wykonać cystocenteze i wysłać mocz na badania w kierunku bakterii tlenowych i beztlenowych - IdeXX .
Koszt około 200 zł . :cry: :cry:

dla mnie na ten moment kwota 20 zł to pułap nie osiągalny nie mówiąc o większych ..... :oops:

Ktoś może mi podpowiedzieć gdzie najlepiej założyć konto internetowe dla zwierzaków . Chcę żeby konto służyło jedynie do tych celów.
I jak to zrobić nie mając na ten moment większych wpływów ?

Pozdrawiam serdecznie Wszystkich i znikam do Dziuni.
IT'S OVER

Etiopia

Post » Nie cze 26, 2011 8:44 Re: Każde dziś jest darem, każde jutro niepewnością ..... :-(

Tyle złych wiadomości :(
Chyba w mbanku konta są bez opłat, ale nie wiem jak się zakłada, mam konto w millenium i nie bardzo polecam ...
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Nie cze 26, 2011 8:53 Re: Każde dziś jest darem, każde jutro niepewnością ..... :-(

Afatima pisze:Tyle złych wiadomości :(
Chyba w mbanku konta są bez opłat, ale nie wiem jak się zakłada, mam konto w millenium i nie bardzo polecam ...

ten bank odpada .

Znalazłam kilka banków bez opłat tylko nigdzie nie ma informacji jaki minimalny ma być wpływ na konto.

Niestety ostatnio brak dobrych wiadomości .

Bazarek leży na allegro poszła tylko jedna książka .....
IT'S OVER

Etiopia

Post » Nie cze 26, 2011 9:05 Re: Każde dziś jest darem, każde jutro niepewnością ..... :-(

Teraz jest ciezki czas na bazarki...
Wierze ze to tylko chwilowy moment i wszystko dobrze sie ulozy. Trzymajcie sie!
Dziunia sie wysikala??
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Nie cze 26, 2011 9:06 Re: Każde dziś jest darem, każde jutro niepewnością ..... :-(

solangelica pisze:Teraz jest ciezki czas na bazarki...
Dziunia sie wysikala??

tak po 27 godzinach
IT'S OVER

Etiopia

Post » Nie cze 26, 2011 9:08 Re: Każde dziś jest darem, każde jutro niepewnością ..... :-(

Etiopia pisze:
Dziunia sie wysikala??

tak po 27 godzinach

Uff....
Dobre i to... To teraz kciuki za kolejny sik...
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Nie cze 26, 2011 9:13 Re: Każde dziś jest darem, każde jutro niepewnością ..... :-(

solangelica pisze:
Etiopia pisze:
Dziunia sie wysikala??

tak po 27 godzinach

Uff....
Dobre i to... To teraz kciuki za kolejny sik...

Oby szybciej niż 27 godzin ......

Właśnie rozmawiałam z panią doktor.
Nic mam nie zmieniać nie zmuszać do picia do jedzenia do niczego ma sama decydować co i kiedy.
Generalnie ma odpoczywać co robi praktycznie nieustająco.

Jutro konsylium

Oby do jutra .......
IT'S OVER

Etiopia

Post » Nie cze 26, 2011 11:06 Re: Każde dziś jest darem, każde jutro niepewnością ..... :-(

Help potrzebuje namiary na tani sklep internetowy - muszę kupić mojej psicy Royal canin intestinal suchy.

Szukam i szukam i na razie sama drożyzna.
IT'S OVER

Etiopia

Post » Nie cze 26, 2011 12:12 Re: Każde dziś jest darem, każde jutro niepewnością ..... :-(

A ile kg? i poniżej jakiej ceny szukasz? też poszukam :)
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
A ja jestem tu- viewtopic.php?f=1&t=126453 Obrazek
Obrazek

urwiniu

Od: Nie lut 20, 2011 16:37

Post » Nie cze 26, 2011 12:36 Re: Każde dziś jest darem, każde jutro niepewnością ..... :-(

urwiniu pisze:A ile kg? i poniżej jakiej ceny szukasz? też poszukam :)

14 KG

Cena do 200 zł . Im mniej tym lepiej ...... :oops:
IT'S OVER

Etiopia

Post » Nie cze 26, 2011 13:10 Re: Każde dziś jest darem, każde jutro niepewnością ..... :-(

I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
A ja jestem tu- viewtopic.php?f=1&t=126453 Obrazek
Obrazek

urwiniu

Od: Nie lut 20, 2011 16:37

Post » Nie cze 26, 2011 13:33 Re: Każde dziś jest darem, każde jutro niepewnością ..... :-(

Ta pierwsza to odtłuszczona dla trzustkowców - moja Dziunia jest wychudzona i jej nie trzeba ograniczać tłuszczu.

Cena w miarę zapytam wetkę po ile by zamówiła tą karmę. Jeżeli drożej niż ta z linku to wetce podziękuje.

Do Troveta nie mam zaufania kiedyś była afera bo znaleźli jakieś niedozwolone składniki w karmie.
IT'S OVER

Etiopia

Post » Nie cze 26, 2011 17:56 Re: Każde dziś jest darem, każde jutro niepewnością ..... :-(

Nadal nie sikamy 20 godzin ......

Mam nadzieję że wysika się w krótszym czasie niż wczoraj.....
IT'S OVER

Etiopia

[poprzednia][następna]