DT u Bastet. GWIAZDKA ♥ W ilu stopniach prać pchły?

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon lis 18, 2019 14:35 Re: DT u Bastet. Nowe Maleństwa.. JESIENNA TOSIA, JESIENNY L

Dałybyście kotka do domu, w którym poprzedni 3 tygodnie temu zaginął przy przeprowadzce? Dwoje ośmioletnich dzieci i okna dachowe
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Pon lis 18, 2019 14:36 Re: DT u Bastet. Nowe Maleństwa.. JESIENNA TOSIA, JESIENNY L

Bastet pisze:Dałybyście kotka do domu, w którym poprzedni 3 tygodnie temu zaginął przy przeprowadzce? Dwoje ośmioletnich dzieci i okna dachowe

Rozumiem, że to pytanie retoryczne.
Oczywiście, że nie.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Pon lis 18, 2019 14:38 Re: DT u Bastet. Nowe Maleństwa.. JESIENNA TOSIA, JESIENNY L

Dyktatura pisze:
Bastet pisze:Dałybyście kotka do domu, w którym poprzedni 3 tygodnie temu zaginął przy przeprowadzce? Dwoje ośmioletnich dzieci i okna dachowe

Oczywiście, że nie.

No właśnie. Przeprowadzali się z mieszkania do domku. Drzwi były otwarte (przy wnoszenia mebli - nie wiem...) kot wyszedł przez drzwi frontówe. Ja rozumiem, że człowiek się na błędach uczy. Ale kurde... No boję się. Nie da rady... W ogole to nie szukają tego kota co im uciekł. Tylko nowego chcą. :roll:
A tak nawiasem mówiąc, nie pilnują tam niczego czy jak... :roll:
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Pon lis 18, 2019 14:47 Re: DT u Bastet. Nowe Maleństwa.. JESIENNA TOSIA, JESIENNY L

Bastet pisze:
Dyktatura pisze:

Oczywiście, że nie.

No właśnie. Przeprowadzali się z mieszkania do domku. Drzwi były otwarte (przy wnoszenia mebli - nie wiem...) kot wyszedł przez drzwi frontówe. Ja rozumiem, że człowiek się na błędach uczy. Ale kurde... No boję się. Nie da rady... W ogole to nie szukają tego kota co im uciekł. Tylko nowego chcą. :roll:
A tak nawiasem mówiąc, nie pilnują tam niczego czy jak... :roll:

No, wiesz ... Kot może czmychnąć każdemu. Fakt, że nie szukają kota świadczy o tym jak go traktują. Raczej nie jak członka rodziny :( . Syna by raczej szukali ... chyba. Wg mnie - to całkowita dyskwalifikacja domu :(
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Pon lis 18, 2019 15:11 Re: DT u Bastet. Nowe Maleństwa.. JESIENNA TOSIA, JESIENNY L

Wielu szukających kota trafia w międzyczasie na jakąś biedę, którą przygarnia, a potem kot się odnajduje i są dwa. Jeśli na takiego sami trafią, to niech sobie biorą, ale nie wychuchanego malucha czy wyleczonego, gotowego do adopcji tymczasa.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Pon lis 18, 2019 18:02 Re: DT u Bastet. Nowe Maleństwa.. JESIENNA TOSIA, JESIENNY L

nie.
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pon lis 18, 2019 21:47 Re: DT u Bastet. Nowe Maleństwa.. JESIENNA TOSIA, JESIENNY L

Kurde, dosyć mam tych rozmów adopcyjnych...W sumie najlepiej do tej pory wypadła jedna pani, która ma gospodarstwo, ale jednocześnie mieszkanie we Wrocławiu. I szuka towarzystwa do swojego kotka we Wrocławiu. Jednocześnie trochę mnie niepokoi fakt, że dwa poprzednie koty woziła na gospodarstwo, aż w końcu tam zostały... A jednego przejechał samochód.. Twierdzi, że to dlatego, że był niewykastrowany (pozostałe są), ale moim zdaniem to dlatego, że je wypuszcza...
Obecny kot we Wrocławiu ma być kotem niewychodzącym. Podobnie jak ten maluch, którego chciała ode mnie... Ale ja mimo wszystko się boję. Mają też w tym mieszkaniu balkon, z którego rzekomo "nie korzystają"... Hmmm...... :roll:

A to była babka, co wypadła najlepiej na tle innych. To możecie sobie wyobrazić...
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Pon lis 18, 2019 21:49 Re: DT u Bastet. Nowe Maleństwa.. JESIENNA TOSIA, JESIENNY L

Wyobrażam sobie. Miałam okazję szukać domów dla kilku kotów więc wiem jak to wygląda. :201428
Na szczęście co jakiś czas trafia się TEN domek.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon lis 18, 2019 21:53 Re: DT u Bastet. Nowe Maleństwa.. JESIENNA TOSIA, JESIENNY L

MB&Ofelia pisze:Wyobrażam sobie. Miałam okazję szukać domów dla kilku kotów więc wiem jak to wygląda. :201428
Na szczęście co jakiś czas trafia się TEN domek.

Ech... Powiem tak. Nawet dzisiaj trafił mi się TEN domek. Super rodzina. Świetnie mi się rozmawiało. Mają kocurka 4 lata. Niestety okazało się, że kotek choruje na nerki (a od początku jest sam - jedynak). Ja bym jeszcze zaryzykowała dokocenie przy odpowiednim wprowadzeniu, ale ostrzegłam panią, że kotek może ze stresu posypać się nerkowo. Ona dopytała u swojego weta. Potwierdził. I pani się wycofała, bo troszczy się o swojego kotka.... A bardzo fajna była. Ale super, że taka myśląca i odpowiedzialna. .... Miałam nie ostrzegać...? :( Nie czułabym się fair...

EDIT: MATRIX MIAŁ NORMALNĄ KUPĘ!!!!!!!!! :201419 :201419 :201419

A maluchy zostały dziś zaszczepione! :ok: :ok: :ok:
Ostatnio edytowano Pon lis 18, 2019 22:15 przez Bastet, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Pon lis 18, 2019 22:04 Re: DT u Bastet. Nowe Maleństwa.. JESIENNA TOSIA, JESIENNY L

W końcu trafi się TEN domek. Nie można przecież pochopnie decydować o całym przyszłym życiu kota.
Wystarczy poczytać na FB wpisy na grupach o zgubionych/znalezionych zwierzętach, żeby się przekonać, jak lekkomyślni są właściciele. Ogłosiłam swoją znajdę i codziennie mi teraz wyskakują błąkające się koty.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Pon lis 18, 2019 22:13 Re: DT u Bastet. Nowe Maleństwa.. JESIENNA TOSIA, JESIENNY L

mziel52 pisze:Wielu szukających kota trafia w międzyczasie na jakąś biedę, którą przygarnia, a potem kot się odnajduje i są dwa.

Dobrze mówisz mziel52. Sęk w tym, że ci nawet nie szukali. Nawet do głowy im to nie przyszło :evil:
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Pon lis 18, 2019 22:21 Re: DT u Bastet. Nowe Maleństwa.. JESIENNA TOSIA, JESIENNY L

"Witam!
Jestem Włochem mieszkającym i pracującym w centrum Wrocławia. Ja i moja dziewczyna kochamy koty i mamy już uroczo wysterylizowaną 4 lata starą norweską kotkę. Mamy komfortowe mieszkanie, w którym jeden z nas jest cały czas i chcielibyśmy zapytać o więcej informacji na temat tego kota.
W szczególności, czy wiesz, jak radzi sobie z innymi zwierzętami w domu?
Pozdrawiam,
Domenico"

:201427 :201427 :201427
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Pon lis 18, 2019 23:16 Re: DT u Bastet. Nowe Maleństwa.. JESIENNA TOSIA, JESIENNY L

ale w sensie, ze co takiego złego w tym mailu?
super domy sie znajda, pierwsze chwile ogłaszania i tylu chetnych :) nawet jesli cudaczni, to odzew jest :)
i super z Matrixem :)
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Pon lis 18, 2019 23:32 Re: DT u Bastet. Nowe Maleństwa.. JESIENNA TOSIA, JESIENNY L

Też nie wiem, co złego w tym mailu. Ale jak masz wątpliwości, to zawsze lepiej odmówić!
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

[poprzednia][następna]