Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro kwi 08, 2015 10:46 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

klaudiafj pisze:Ale wiem o czym mówisz :) Jak ktoś się Tatrami zarazi to potem ciężko polubić zamienniki ;)

Ja to mam inny charakter. Potrafię się przestawić i przyjąć że coś jest inne i inaczej piękne. Dla mnie góry wszystkie to cuda. Oczywiście, Tatry zajmują szczególne miejsce w moim sercu, ale odnajdę się też w Beskidach czy Karkonoszach. Natomiast dla mojego TŻ jak nie są to Tatry, to nie góry. O Karkonoszach powiedział, że mu się podobają, to góry jak już nie będziemy mogli po Tatrach chodzić - góry na emeryturę :)
Ale naprawdę jest tam ślicznie. Tylko musisz ustawić w głowie, że to nie Tatry i Tatr tam się nie spodziewać :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Śro kwi 08, 2015 10:53 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

O to Twój TZ jest taki jak ja :piwa: Dobrze, nie będę się spodziewać Tatr i nie uronię żadnej łezki za prawdziwymi górami :D ;) :ryk:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro kwi 08, 2015 15:37 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

klaudiafj pisze:Hej Dziewczynki :D

Nic nie wiem, by sztorm był głośny - w moich marzeniach nie rozwala mi głowy hehe ale to dlatego, że guzik sztormu widziałam - dla mnie sztorm to duże fale i atrakcja. Jak byłam w październiku nad morzem to były fale średnie ale taki wiatr, że chodziłam w kurtce zimowej i kapturze. No nie szło wytrzymać, a tubylcy w letnich kurteczkach z odkrytą szyją :D Od razu można było zobaczyć kto przyjezdny a kto miejscowy.

Mirko ja też zawsze brałam takie noclegi, teraz chciałam w hotelu. Też mam w pokoju łazienkę, dla mnie to też obowiązek :D

Karkonosze jak widziałam na zdjęciu to nie pagórki, różnież mają imponujące prawdziwe góry. Wczoraj chciałam wymyślić wycieczkę, żeby jak najwięcej zobaczyć i nachodzić się do bólu d... y ;D

Pierwszego dnia jak przyjedziemy to niestety do pokoju wchodzimy na 16 (późno, ale co zrobić), przyjedziemy wcześniej i chciałabym tego dnia znaleźć trasę rowerową, może być też na jakąś górę. Zwiedzić trochę też to miasto i ogólnie cały dzień na rowerze spędzić.
Drugi dzień to miała być wycieczka życia - mam mapy które pokazują w minutach ile gdzie się idzie. Więc mam już wynotowaną trasę:
- Szklarska Poręba, Huta Julia, Wodospad Kamieńczyka, Hala Szrenicka (1190 npm), Szrenica (1362 npm), Łebski Szczyt (1470 npm), Wielki Szyszak (1509 npm), Wysoki Most, Trzy Jawory, Michałowice, Wodospad Szklarki, Szklarska Poręba = czas 525 min, co daje 8,75 h (cokolwiek to znaczy 8 godzin 75 min? ;p )

I to już jest po mocnych cięciach - ambicje miałam takie, żeby tym pasmem iść dalej na Czarną Przełęcz i dalej na Śnieżkę i tego samego dnia wrócić. Ale z bólem serca musiałam pożegnać ten ambitny plan, bo mimo, że niektórzy robią ten odcinek jedną stronę 6h to też nie wracali tego samego dnia. Nam by to pewnie zajęło 14 h, żeby dotrzeć z powrotem do hotelu. Więc zmniejszyłam kółko i w niedziele po wymeldowaniu pojedziemy do Karkonoskiego Parku Narodowego i wejdziemy na Śnieżkę, zwiedzając tenże park dodatkowo, czyli też trochę deptania będzie. I właśnie Mirko ten szczyt jest na naszym planie + wszystkie okoliczne :D

Do tego pisałam do naszego Rowerka w Bytomiu po przegląd rowera górskiego authora, bo jeszcze nigdy na przeglądzie nie był, a górski rower wymaga przeglądów i regulacji - szczególnie amortyzatory powinny być czyszczone co roku. Usługa taka to tylko 50 zł za całość. Super!!! Myślałam, że kilka stów :D

Jak będzie brzydka pogoda taka jak dziś, to też pójdziemy w góry. A mnie kusi by zejść ze szlaku. Nie cierpię chodzić tam gdzie wszyscy. :) ale na pewno pójdziemy szlakiem :)

Brat cieszy się na kuzynki futrzaste i powiedział, że by w góry i tak nie chciał jechać. W sumie nawet nie pomyślałam wcześniej, bo strach o koty przesłania mi myślenie - to jest piątek, sobota i niedziela, braciszek nie idzie do szkoły, wiec moje kotki będą miały całodobową opiekę. Pewnie i mama będzie i braciszek zawoła swoją dziewczynę, żeby jej zaimponować swoją opieką nad kotami :D Więc Kitusia i Marysia zostają w dobrych rękach :) (no to jeszcze jest drugi strach - jak ja nie wrócę to co z nimi będzie ahhhh te koty)

:) Dorotko Tatry to Tatry <3 :) Ale na zdjęciach wiedziałam również imponujące szczyty karkonoskie, więc mam nadzieję, że też przegryzę to i mi się spodoba :)

A najlepsze jest to, że mi się opłaca jeździć na wycieczki, bo zdjęcia z wycieczek sprzedaję :D Więc muszę dużo fajnych zrobić :)

masz strasznie ambitne plany, życzę powodzenia
jestem ciekawa ile uda ci się z tego zrealizować, bo jak dla mnie to jest wyprawa na kilka dni, nie na jeden, ale my chodzimy w góry dla przyjemności i dużo czasu zajmuje nam obserwowanie i robienie zdjęć

w Szklarskiej wszędzie jest z górki lub pod górkę to nie będziesz musiała nawet nic szukać
a nie lepiej byłoby Wam wynająć rowery na miejscu niż jechać z nimi taki kawał drogi na jeden dzień? to co spalicie po drodze benzyny to mielibyście na wynajęcia
a co zrobicie z rowerami na miejscu? pytaliście o to? weźmiecie do pokoju?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro kwi 08, 2015 15:50 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Nie pytałam co z rowerami, bo tam wszędzie można rowery zostawić czy nawet w aucie na parkingu. Ja wolę swój rower tym bardziej że mam prawdziwy górski i w końcu będę mogła go użyć w odpowiednich warunkach :) Wycieczka nie jest aż tak ambitna ;) Ja lubię chodzić a przy tym fotografuję. Mamy cały dzień i nie trzeba biec na czas, więc myślę, że damy radę, z tego co pisze czasowo :) A raz można się zdrowo wykończyć dla odmiany :D
Szukam właśnie zdjęć z Sarniej w Tatrach. Pamiętam, że była mgła i na przeciwko był Giewont. I ludzie z Giewontu nam machali, to było takie urocze, że prawie się popłakałam :D Okropnie się wzruszam ;p To też było pierwsze spotkanie małża z Tatrami :) Ale wszystkie zdjęcia mam a tych nie :((( chyba mi się skasowały, kiedy miałam awarię komputera buuuuu :(

Zdjęcie od małża, ten mały to mój brat - wtedy miał może 13 lat :) To Sarnia góra i widok na Giewont.
Obrazek

edit: polecam ten film - http://www.fotochwilka.pl/2015/04/szukajac-vivian-maier-o-sawie-ktora.html :)

klaudiafj

Post » Śro kwi 08, 2015 22:00 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Klaudia, tak czytam i od razu mi się moja wędrówka na Śnieżkę w tamtym roku przypomina :piwa: trasa była bardo przyjemna, ale zakwasów na drugi dzień nigdy nie zapomnę :ryk: plany macie ambitne, na pewno będą super wspomnienia :piwa: :ok:
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Czw kwi 09, 2015 13:37 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Piękna foteczka! :1luvu:
Doberek Klauduś i dziouszki! :mrgreen: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw kwi 09, 2015 20:23 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Hej Bożenko :) Hej Dziewczynki Wszystkie :)
Widzę, że dziś wiosna prawie wszystkich wygnała z miau :) Ja też tylko wpadałam na sekundę, bo dziś powiało w końcu jakąś energią :) W związku z tym przemeblowałam salon i zrobiłam duuużo miejsca :) Teraz jest gdzie biegać. Zrobiłam sobie wygodny kąt do pracy i w związku z tym stół zajęty cały :)

Koty moje dostały dziś tuńczyka ludzkiego w sosie własnym. Małż kupił. Kitusia nie chciała go jeść po śmierci Maćka, dziś od prawie roku tuńczyk w sosie własnym pojawił się po raz pierwszy. Nie wiedziałam co na to Marysia a tu się okazało, że Marysia oszalała, wyleciała jak z armaty do talerzyka. Kitusia zjadła całą swoją porcję, więc widzę, że tuńczyk wrócił do łask :)

Robię sobie właśnie decupażowy listownik, który będę trzymać na stole, bo moje długopisy i karteluszki wiecznie zaśmiecają stół. A tak to ładnie będą schowane.
Pół dnia szukałam lokalu do wynajęcia, jakieś kolejne budynki mam na liście. Zobaczymy co z tego będzie, jak nic to pójdę po upatrzony lokal od miasta.
W między czasie robię zdjęcia na banki zdjęć.

I jak to zwykle bywa błądzę myślami i wymyśliłam kolejną weekendową wycieczkę typu 2 w 1 :D Chcę bardzo pojechać w tym roku na Woodstock bo będzie Within Temptation. Ale woodstock kończy się w sobotę a to jest 2,5 h od Świnoujścia. Grzech by było nie podjechać tam w niedziele :D Więc mam plan kolejny. Chciałabym też jechać na Bolków na Festiwal Gotycki i chyba pojadę, ale na jeden dzień festiwalowy - może się uda, żeby Artrosis i Paradis Lost były w jednym dniu. Zobaczymy :D Tak dawno nigdzie nie byłam i czuję, że to moje ostatnie miesiące wolności. Za jakiś czas pewnie przyjdzie dziecko, więc to ostatni dzwonek żeby poszaleć :)
Ach wiosna chce się żyć :D

A jakie Wy macie plany? :)

klaudiafj

Post » Czw kwi 09, 2015 20:27 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Moje to Praga, Praga, Praga! :D Tatry od słowackiej strony. I jak zawsze country w Wiśle. I mniejsze wycieczki po ceskich miastach. Już mamy zaplanowaną pierwszą trasę. :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Czw kwi 09, 2015 20:29 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Co to country w Wiśle? :) Do Pragi pojedziemy ale później :)

klaudiafj

Post » Czw kwi 09, 2015 20:36 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Festiwal country. :D Nie, żebym była fanka straszną tej muzy, aczkolwiek tak naprawdę samego country nie ma za dużo, więcej mocnych zespołów. Ale zabawa przednia, potańczyć można, jest super! Jest dwa dni, i zawsze tam jesteśmy dwa dni. :P

http://www.xn--wisa-21a.pl/galeria/XV_W ... _2014,1697

Jesteśmy tam nawet na fotach. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Czw kwi 09, 2015 20:50 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Ale fajne :D Ja polubiłam country po filmie Country Strong, który dla mnie jest jednym z trzech najlepszych filmów ever :) widziałaś Bożenko ten film, gra w nim Gwyneth Paltrow i śpiewa Coming Home (darłam jak głupia z płaczu na tym filmie i tej piosence i w ogóle przez pół filmu) i taką Me and Tennesee https://www.youtube.com/watch?v=va6HH5KTQyo
Coming Home https://www.youtube.com/watch?v=X4cpl0v0WBY :)

klaudiafj

Post » Czw kwi 09, 2015 20:52 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Widziałam! :D :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Czw kwi 09, 2015 20:58 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Dobry wieczór :1luvu:
Smakowała wam rybka koteczki?
Na zdrowie, moja Molka uwielbia ryby, pod każda postacią. Kiedyś mi pół pstrąga z pieca wpitoliła tak jej smakował :lol:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Czw kwi 09, 2015 21:04 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

haha D Dobra jest Molka :D

A to muza z Castle Party oczywiście jedna z 40 chyba kapel :) https://www.youtube.com/watch?v=R8xVEvQYNY0&index=2&list=RDyGbJuJ9Rv3g :twisted:

klaudiafj

Post » Czw kwi 09, 2015 21:38 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Czjeść Klaudus :piwa:
Ja dzisiaj tez dzieciakom tuńczyka w sosie własnym zakupiłam, dziadki uwielbiają :D za to Lola nie znosi nic co zapachnie jej ryba, raz kupiłam jej karmę z rowerami, pamiętam, droga jak skurczybyk była, nawet nie raczyła polizać :ryk:

Klaudus jak u Ciebie plan z woodstokiem wypali to na tym samym koncercie się bawić będziemy :lol: :ok:
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

[poprzednia][następna]