Mirmiłki VI - czekamy na Boże Narodzenie.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob paź 26, 2013 11:21 Re: Mirmiłki VI - Pola odeszła za TM.

Aniado- wiesz ,że zrobiliście piękną rzecz dając jej dom i wiele miłości, choć nie miała łatwego charakteru.
Miała u Was fajne życie.

Zastanówcie się ze spokojem , czy brak tematu do martwienia się i radowania- czyli zwierzęcia w domu- nie pogorszy stanu teściowej.
Czasem patrzę na związek Felix- mój Tato, który choruje na Alzheimera.
Kot jest dla niego kimś ważnym, organizuje mu życie, zabawia i przed nim Tato się nie wstydzi choroby.

Przyznam ,że oczy zrobiły mi się mokre , kiedy przeczytałam o Poli.
Niby się wie, że żyją od nas krócej, że TO kiedyś nastąpi, ale...

Gdybyście jednak zdecydowali o wzięciu kota dla Teściowej- pomogę znaleźć bo wiem ,że będzie w wspaniałym, kochającym domu.
Idę mocno przytulić moje koty, zawsze tak robię , kiedy dowiaduję się o odejściu jakiegoś zaprzyjaźnionego...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob paź 26, 2013 11:29 Re: Mirmiłki VI - Pola odeszła za TM.

Współczuję Aniado :cry:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Sob paź 26, 2013 11:34 Re: Mirmiłki VI - Pola odeszła za TM.

Aniado, dużo ciepłych myśli.
Dobrze, że mieliście Polę, a ona miała Was.

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Sob paź 26, 2013 11:34 Re: Mirmiłki VI - Pola odeszła za TM.

Współczuję i bardzo rozumiem.

I popieram to, o czym pisze Kotkins — też myślę, że obecność innego kota byłaby lepsza niż pustka po Poli.

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Sob paź 26, 2013 11:37 Re: Mirmiłki VI - Pola odeszła za TM.

Dziękuję Dziewczyny, ale sprowadzenie nowego kota jest na razie niemożliwe.
Moja teściowa jest BARDZO schorowana. Często jeździ do szpitala, na wiele dni. Oni mieszkają na Śląsku Dolnym, ja na Górnym. Jeśli mój mąż się wreszcie do mnie sprowadzi, kot teściowej może być w bardzo nieciekawej sytuacji, sam w domu, bo i mój teść pracuje niekiedy takimi ciągami po kilka dni. Teść Polę lubił bardzo, ale na nowego kota póki co się nie zgadza. A od niego wszystko zależy, bo w razie kolejnych wyjazdów i nawrotów choroby matki, on będzie musiał z futrzakiem zostawać i organizować mu opiekę. Na razie był Piotr (mój mąż). Jak Piotra nie będzie, to opieka nad potencjalnym kotem stanie pod znakiem zapytania.
Co do szukania kota: po odratowaniu Bolka obiecaliśmy sobie, że każdy kolejny kot będzie ze schroniska (najbrzydszy i najbidniejszy), ulicy lub zgoła lecznicy, bo nasi weci też wciąż mają powypadkowe znajdy. Kota znalazłoby się w jakieś pół godziny. Ale na razie teść nie chce, a teściowa jest w fazie "żaden kot mi jej nie zastąpi".
Ostatnio edytowano Sob paź 26, 2013 11:39 przez Aniada, łącznie edytowano 1 raz
Aniada

Post » Sob paź 26, 2013 11:39 Re: Mirmiłki VI - Pola odeszła za TM.

A to różnie. Gdy odeszła moja psica nie chciałam innego psa, nie chcę. To była jedyna w swoim rodzaju ukochana i upierdliwa istota. Została po niej dziura, już nie boli ale nie byłam wstanie i nie jestem wprowadzić następnego psa w swoje życie. Po wielu latach przyszedł do mnie kot, sama nie zdecydowałam się na inne zwierzę.

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Sob paź 26, 2013 11:41 Re: Mirmiłki VI - Pola odeszła za TM.

Matka musi mieć czas. A przede wszystkim - potrzebna jest zgoda teścia. Bo jak wspomniałam, gdy wyjedzie od nich mój mąż, a teściowa pojedzie do szpitala, kot zostanie z teściem. Na razie jest ogólna rozpacz. Zobaczymy za parę dni.
Aniada

Post » Sob paź 26, 2013 11:42 Re: Mirmiłki VI - Pola odeszła za TM.

Przykra wiadomość
A jeśli ma być inny kot, to będzie. Nie trzeba nic przyspieszać. Na razie musi być, jak jest.

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Sob paź 26, 2013 11:48 Re: Mirmiłki VI - Pola odeszła za TM.

Aniado- miałam na myśli oczywiście jakąś plaskatą bidę z fundacji.
Nie proponuję już nikomu kotów z hodowli, moralnie jakoś tego nie czuję.

Życzymy wszyscy - tu myślę ,że piszę w imieniu zaprzyjaźnionych forumowiczów- zdrowia Teściowej i dziękujemy pięknie za wspaniałą opiekę i miłość , jaką dała Polci.

Mało kto z nas chce po odejściu Naszych szukać zwierząt w hodowli.
Zresztą- one jakoś tak SAME przychodzą, popatrz na mnie.
Noo...może nie same, w końcu osobiście przywiozłam Lalka z Wrocławia, aczkolwiek nie planowałam, że się zakochamy w nim.
Miłość chadza bardzo dziwnymi drogami czasem, ale wspaniałe jest to ,że się zwykle odnajdujemy.

Troszkę się tylko obawiam ,że moje życie uczuciowe jest nader pojemne, a mieszkanie- już chyba osiągnęło maksymalną ilość kota na metr kwadratowy...

kotkins

Post » Sob paź 26, 2013 11:53 Re: Mirmiłki VI - Pola odeszła za TM.

Sihaja pisze:Przykra wiadomość
A jeśli ma być inny kot, to będzie. Nie trzeba nic przyspieszać. Na razie musi być, jak jest.

Masz rację. Pola miała być na maksymalnie 3 tygodnie. Potem dowiedziałam się, że jej nie oddadzą.

Madziu, wiem wiem, co miałaś na myśli. Ale jak przyjdzie czas, to może teściowa sama sobie jakiegoś znajdzie? Może z działki jakiego przytuli? Zobaczymy. Na razie jest dramat i czarna rozpacz.
Pola była stara, bezzębna, chuda. Ale dla niej - najpiękniejsza na świecie. Matka nie ma wymagań co do urody kota. Jeśli jakiś będzie miał być, to się pojawi.
Pola - paradoksalnie - zostanie pochowana blisko miejsca, gdzie była znaleziona. Pod ślicznym drzewkiem w spokojnym miejscu.
Aniada

Post » Sob paź 26, 2013 12:31 Re: Mirmiłki VI - Pola odeszła za TM.

Była jak u Małego Księcia - Najpiękniejszym Kotem Świata.
Jedyną Różą.
Dla Twojej Teściowej.

Ja mam same Jedyne Róże, Ty pewnie też.

kotkins

Post » Sob paź 26, 2013 12:43 Re: Mirmiłki VI - Pola odeszła za TM.

Tak. Ona potrzebowała być "Jedyną Różą". Ja jej nie mogłam tego zapewnić, dlatego u mnie miewała trudny charakter. Spędziła u teściów najpiękniejszych, najspokojniejszych 6 miesięcy życia. Była cudowną, spokojną przylepką. Niektóre koty bowiem muszą być jedynakami, koniec kropka.
Weci, oglądając jej wyniki, powtarzane co miesiąc, stwierdzili, że żyła zadziwiająco długo. Nie wiem, ile miała lat. My podarowaliśmy jej ponad 4.

U mnie każdy jest jedyną różą. A właściwie - jedynym, najukochańszym, najcudowniejszym małym... ostem.
Aniada

Post » Sob paź 26, 2013 12:48 Re: Mirmiłki VI - Pola odeszła za TM.

Współczuję.
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Sob paź 26, 2013 12:50 Re: Mirmiłki VI - Pola odeszła za TM.

Bardzo Wam współczuję :(
Nasz pierwszy kot również odszedł z powodu niewydolności nerek.Żył z nami 15 lat i chociaż były w domu inne koty, to rozpaczaliśmy wszyscy ogromnie. I chociaż minęło już 8 lat od Jego śmierci nadal o Nim pamiętamy.

Zazusia

Od: Pon lut 21, 2005 9:50

Post » Sob paź 26, 2013 13:07 Re: Mirmiłki VI - Pola odeszła za TM.

Polciu [*]
Aniado, współczuję i Tobie i teściowej i TŻowi i teściowi. Trudno jest pożegnać ukochane futro. Kiedy - o ile będzie chciała i mogła - zapragnie kota, na pewno się jakiś znajdzie. W sumie jedynakom nie tak łatwo w życiu, więc to, że mogła mieszkać z TŻem i teściami było dla niej na pewno dobre. Wiem jak Maurycy - zgarnięty z klatki jedynak - boi się reszty kotów, choć łazienka u mnie i tak jest lepsza niż głód na dworze (czy kamień w ręku psychicznego sąsiada z następnej klatki :( ). Wybraliście to, co było dla Poli najlepsze i za to Was podziwiam.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]