NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za TM:-(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 24, 2012 11:58 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

puszatek pisze:moje polują na muchy które też pewnie chciałyby żyć, jak upolują to jeszcze się nad nią pastwią...jak to widzę nie pozwalam ale nie ma mnie cały zień w domu
odezwała się w niej natura, gdyby żyła na wolności nie jadła by chrupek.................

u mnie w domu, na muchy poluje.......małż :mrgreen: ale się nie pastwi :ryk:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Śro paź 24, 2012 11:58 Re: Dwie dziewczyny, Pan Pers i Nowy. Jamniś. Musia za TM:-(

rudy kociak pisze:To skandal mówić na Kropcię,że jest ciężkiego kalibru :lol: ona ma tylko rubensowskie kształty :wink: biedny kotek chciał dobrze,a tu grożą że przestaną kochać :twisted: a fe Duża wstydź się :ryk:

:oops: :oops: :oops: już przeprosiłam Kropeczkę :1luvu:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

jasia0245 pisze:Stargardzkie bezdomniaczki wzięłam do siebie. Komu koteczka pingwinka i czarną koteczkę, komu?
W domku im dobrze, one były udomowione ale ktoś w takie już zimno wyrzucił ich z domu. Nie mogą się najeść, dużo śpią bo się dosyć na zewnątrz wymarzły, trzy tygodnie były poza domem. Jedzenie już im ograniczam.
Prawda, że śliczne teraz.

Obrazek

Obrazek

Kotki cudne, ja tez mam nowego lokatora!!!
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro paź 24, 2012 12:00 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

No tak, jak to czasem człowiek otworzy usta w nieodpowiednim czasie :ryk:
Wczoraj przeglądając wątki, zazdrościłam Puszatkowi małego dzikuska-taki śliczny, malusi...powiedziałam małzowi, że kobiety tutaj na forum to mają fajnie, mogą miec choć przez chwilę małe kociaki...a moje takie WIELKIE :mrgreen:

Przed chwilą wypuściłam swoje do ogrodu, jak szybko wyszły tak jeszcze szybciej wróciły, Kropka cała nastroszona... poszłam zobaczyć czego się wystraszyły...na ogrodzie usłyszałam głośne miaukanie, podeszłam do płotu i zobaczyłam za siatką MALEŃSTWO!
Tak strasznie płakało, miało główkę wsadzoną w oczko siatki, wypchnęłam delikatnie, ale maluch płakał dalej...
próbowałam odejść bo kot był jednak na ogrodzie sąsiada, nic to nie dało, kicia płakała więc podeszłam, naciągnęłam siatkę na tyle, ze mogłam pod spodem kociaka przeciągnąć na moją stronę, czyli ukradłam :mrgreen:
Nie wiem, czyj to kotek, może sąsiedzi przynieśli dla wnusi, ale do południa nie ma tam nikogo...
Jednak taki kocio nie powinien sam łazić po ogrodzie...tam jest pies...
Kiedy malucha przyniosłam do domu, zobaczyłam, że jednak miał spotkanie z psem...biedne maluszek..
Ma pogryzioną tylnią łapkę, ale na niej staje chociaż bardzo ostrożnie, nie ma otwartej rany, i ma obolały ogonek..
Dałam małemu chrupki dla kociąt RC i wodę do picia, zrobiłam prowizoryczne spanko i piasek do siusiania, kocio bardzo grzeczne, myśle, że to jest dziewczynka, zamknęłam malucha na dole w pomieszczeniu zwanym letnią kuchnią :mrgreen: - wiec moje nie mają narazie kontaktu...
zaraz postaram się wstawić zdjęcia...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro paź 24, 2012 12:27 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Oj pokaz pokaz foteczki^^

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Śro paź 24, 2012 12:52 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

AnnAArczyK pisze:No tak, jak to czasem człowiek otworzy usta w nieodpowiednim czasie :ryk:
Wczoraj przeglądając wątki, zazdrościłam Puszatkowi małego dzikuska-taki śliczny, malusi...powiedziałam małzowi, że kobiety tutaj na forum to mają fajnie, mogą miec choć przez chwilę małe kociaki...a moje takie WIELKIE :mrgreen:

Przed chwilą wypuściłam swoje do ogrodu, jak szybko wyszły tak jeszcze szybciej wróciły, Kropka cała nastroszona... poszłam zobaczyć czego się wystraszyły...na ogrodzie usłyszałam głośne miaukanie, podeszłam do płotu i zobaczyłam za siatką MALEŃSTWO!
Tak strasznie płakało, miało główkę wsadzoną w oczko siatki, wypchnęłam delikatnie, ale maluch płakał dalej...
próbowałam odejść bo kot był jednak na ogrodzie sąsiada, nic to nie dało, kicia płakała więc podeszłam, naciągnęłam siatkę na tyle, ze mogłam pod spodem kociaka przeciągnąć na moją stronę, czyli ukradłam :mrgreen:
Nie wiem, czyj to kotek, może sąsiedzi przynieśli dla wnusi, ale do południa nie ma tam nikogo...
Jednak taki kocio nie powinien sam łazić po ogrodzie...tam jest pies...
Kiedy malucha przyniosłam do domu, zobaczyłam, że jednak miał spotkanie z psem...biedne maluszek..
Ma pogryzioną tylnią łapkę, ale na niej staje chociaż bardzo ostrożnie, nie ma otwartej rany, i ma obolały ogonek..
Dałam małemu chrupki dla kociąt RC i wodę do picia, zrobiłam prowizoryczne spanko i piasek do siusiania, kocio bardzo grzeczne, myśle, że to jest dziewczynka, zamknęłam malucha na dole w pomieszczeniu zwanym letnią kuchnią :mrgreen: - wiec moje nie mają narazie kontaktu...
zaraz postaram się wstawić zdjęcia...

Biedne maleństwo :cry: dobrze, że wsadziło łepetynkę w odpowiednią dziurę - do AnnAArczyK :D :D Pewnie kiciulek uciekał przez psiskiem i się zaklinował. Mam nadzieję, że nic poważnego mu się nie stało. Czekam na zdjęcia nowego maluszka :lol:

Kiedyś słyszałam, że trzeba być ostrożnym - nie tylko w wypowiadaniu głośno złych życzeń pod adresem innych (nawet jeśli na to zasługują), bo mogą "zbłądzić" i trafić do adresata :wink: ale również w wypowiadaniu życzeń :P Co jakiś czas KTOS odsłania chmurki i gdy usłyszy życzenie:
1 - spełnia je :wink:
2 - śmieje się z nich i ... wszystko komplikuje :wink:
A wszystko podobno dla naszego dobra :roll: I bądź tu mądry człeku :ryk:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Śro paź 24, 2012 13:16 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Oto zdjęcia koci...
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

tutaj widac tą pogryzioną łapkę kici
Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Tutaj kicia miała ochotę jednocześnie na spanko i na jedzonko
Obrazek

Kotek ma czyste oczka, grubą sierśc choć bardzo szorstką, jest przytulaśny, rozmruczany, prawie włazi na nogi, żeby tylko głaskać...
Narazie obserwuję, niestety nie będą mogła z nim do weta, musimy z mężem do lekarza na wyznaczoną wizytę o 16,oo potem o 18,10 na rehabilitację...więc jeżeli nie znajdę właściciela :evil: koci, to dopiero jutro będzie u weta..narazie obserwuję...kotek jest spokojny i ma apetyt...chyba go nic nie boli, bo obmacałam cały zadek i kocia nie ucieka...

Kocia na fotkach wygląda na większą, ale ona nie jest taka duża, jest zabiedzona :cry:
Ostatnio edytowano Śro paź 24, 2012 13:19 przez AnnAArczyK, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro paź 24, 2012 13:18 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Śliczny Bąbel! Oby wszystko dla niego dobrze się skończyło. Jesteś kochana, Aniu, że ją wzięłaś!
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Śro paź 24, 2012 13:20 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Ale śliczna ^^
Ty to masz dobre serduszko Aniu , jak dobrze ze trafiła akurat na Ciebie:)

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Śro paź 24, 2012 13:20 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Witam po długiej nieobecności :1luvu: :1luvu:

Co to za śliczne czarne maleństwo ? :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Śro paź 24, 2012 13:30 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

gratuluję :ok: :D masz lepiej, bo Twoje znaleziątko to choć nie dzikusek :lol: :lol:
wiedział gdzie łepek wsadzić :wink: :D
szczerze mówiąc nie oddałabym, nawet gdyby ktoś się do kociaka przyznał, skoro nie potrafił zapewnić mu raz bezpieczeństwa może nie zrobić tego kolejny :cry:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Śro paź 24, 2012 13:38 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Jestem cała podenerwowana :mrgreen: co chwilę latam na dół, co chwilę sprawdzam, czy kocio żyje, zaniosłam znowu żarełko, sprawdzałam łapkę i ogonek a ona (jestem pewna, że to kicia, bo ma taki ładny pyszczek :mrgreen: ) sprawdza razem ze mną, bidulka odwraca się w moją stronę, a potem tak smutnie patrzy mi w oczy...że chyba się dzisiaj nie wymaluję :mrgreen: cały czas nastawia łepek do głaskania i i te jej smutne ślipka... a kicia taka kochana...czekam na małża...chyba mi zaraz odwali...i już wiem dlaczego nie będę nigdy domkiem tymczasowym...ja już kocham tego kociaka, nie wiem czy reszta rodziny (i nie mam tu na myśli tylko kociej :wink: ) pokocha?
Ostatnio edytowano Śro paź 24, 2012 14:19 przez AnnAArczyK, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro paź 24, 2012 13:43 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Pokocha nie ma innej opcji :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Śro paź 24, 2012 14:11 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Przed chwilą wrócił małż...obejrzał kocie, wg niego to wygląda bardziej poważnie...ustaliliśmy, że do weta jednak dzisiaj, tylko, że nie zdążymy już między wizytą u lek. a rehabilitacją, więc małż zadzwonił do weta i umówiliśmy się na wieczór...będzie na nas czekał... :dance: :dance2:

Reszta nowinek po 20,oo
(jejku, jejku, jak ja to przeżywam, zanim kicia wyzdrowieje to trafię na salkę bez klamek :ryk: )
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Śro paź 24, 2012 14:31 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

wdech i wydech- będzie dobrze :ok:
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

[poprzednia][następna]