Stara Szafa i Mała Sowa cz. V; Przytuleni na 34 :-)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 24, 2011 22:40 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz. V; Przytuleni na 34 :-)

pozytywka pisze:dopóki nie każą mi wnosić opłat na kościół, do przynależności którego się nie poczuwam
no popatrz, a własnie dzisiaj w radio słyszałam o nowym pomyśle, co by wierni płacili. I o jeszcze jednym, że zabronione będzie chowanie spopielonych zmarłych w urnach (o tym też było w TV), urne chca pchać na siłę do trumny, pojeby.

najmysia

Od: Pt lis 04, 2005 14:43

Post » Czw lis 24, 2011 22:49 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz. V; Przytuleni na 34 :-)

pozytywka pisze:
ale dla wszystkich, którzy kibicowali mojej nieobecności ;)
opowieść filmowa "ja ci przednią, ty mi tylną":

http://www.youtube.com/watch?v=t7pTcNx8ihg

Aż by się człowiek przyłączył :lol:

Hans

Od: Pt lip 07, 2006 17:32

Post » Czw lis 24, 2011 22:51 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz. V; Przytuleni na 34 :-)

Chyba im listopad milosnie uderzyl do glowy :)

Ja do Azji lece, Pozytywko, konkretnie do HK. Juz kiedys lecialam, straaaasznie, okropecznie sie to dluzy. Ani wstac, ani pochodzic, ani zapalic :oops: Tylko czytac mozna albo spac.
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Czw lis 24, 2011 22:52 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz. V; Przytuleni na 34 :-)

Uprzejmie donoszę 8), że Pan Patmol jest dziś szanownym jubilatem i przyjmuje życzenia na swoim wątku. Może też jakim torcikiem poczęstuje?

Hans

Od: Pt lip 07, 2006 17:32

Post » Czw lis 24, 2011 22:55 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz. V; Przytuleni na 34 :-)

Najmysiu, ale moja urna będzie złożona na komunalnym cmentarzu, nie parafialnym, więc mogą mi skoczyć na parasol
Tym bardziej, że nie przewiduję wizyty pana w sukience na składaniu moich prochów gdziekolwiek.
Jeśli jest Pambóg, musi być tak zniesmaczony swoimi namiestnikami, że nie sądzę, żeby mu robiło różnicę, kto, gdzie, w jaki sposób i w czyjej asyście wybiera się do piachu. Jeśli go nie ma - tym bardziej :mrgreen:
Co do opłat za przynależność do kościoła - jak tylko wprowadzą, natychmiast sie okaże, że katolików nie jest 94%, tylko 49%, a i tak są to zawyżone szacunki
To nie sa moje problemy, naprawdę
20 lat temu widziałam puste kościoły we Francji - robiły dziwne wrażenie
Jest tylu bezdomnych - można by ich bardzo ładnie zakwaterować 8)

Conchita pisze:Chyba im listopad milosnie uderzyl do glowy :)
Ja do Azji lece, Pozytywko, konkretnie do HK. Juz kiedys lecialam, straaaasznie, okropecznie sie to dluzy. Ani wstac, ani pochodzic, ani zapalic :oops: Tylko czytac mozna albo spac.

Do Hągkągu??????
16 godzin, to jakiś koszmar; ja miałam kłopot z wysiedzeniem 1,5 godziny do Kopenhagi :|
Bym Ci współczuła, ale może na miejscu szykują się takie obłędne atrakcje, że powinnam zazdraszczać? 8)

Hans, dzięki ogromne za cynk, juz lece składać życzenia i polewać szampanskoje

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Czw lis 24, 2011 22:58 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz. V; Przytuleni na 34 :-)

Na miejscu duzo pracy, ale to jest samo w sobie odjechane miasto i warto tam byc :)
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Czw lis 24, 2011 23:08 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz. V; Przytuleni na 34 :-)

pozytywka pisze:Jeśli jest Pambóg, musi być tak zniesmaczony swoimi namiestnikami, że nie sądzę, żeby mu robiło różnicę, kto, gdzie, w jaki sposób i w czyjej asyście wybiera się do piachu. Jeśli go nie ma - tym bardziej :mrgreen:
Pozytywko jesteś niesamowita, ujęłas to wszystko krótko i zwięźle, a zawarłaś wszystko co należy. Szacun :ok:

pozytywka pisze:Co do opłat za przynależność do kościoła - jak tylko wprowadzą, natychmiast sie okaże, że katolików nie jest 94%, tylko 49%, a i tak są to zawyżone szacunki
a to to bankowo.

pozytywka pisze:20 lat temu widziałam puste kościoły we Francji - robiły dziwne wrażenie
chciałabym takie zobaczyć, i mieć przy sobie aparat....

najmysia

Post » Czw lis 24, 2011 23:46 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz. V; Przytuleni na 34 :-)

Conchita pisze:Na miejscu duzo pracy, ale to jest samo w sobie odjechane miasto i warto tam byc :)

za bardzo nieruchawa się zrobiłam - przestało mnie ciągnąć w cały świat
a może powinnam, rzucić wszystko i zamustrować na statek? 8)

pozytywka

Post » Czw lis 24, 2011 23:48 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz. V; Przytuleni na 34 :-)

O czym Wy kobitki?.... Ja tam w dupie byłam i gówno widziałam, zazdraszczam...

najmysia

Post » Pt lis 25, 2011 0:10 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz. V; Przytuleni na 34 :-)

gdzieś tam, kiedyś tam
dawno temu po Europie
może i coś widziałam, ale zapomniałam
wiek robi swoje :smiech3:

Nigdy nie latałam do Azji, żadnego Wielkiego Muru nie zwiedzałam, Kraju Kwitnącej Wiśni nie fotografowałam
Hamerykę znam tylko z książek Kinga

Ale jest wujcio gugl i on pokazuje takie ładne obrazki
Są rózne kapitalne stronki prywatne i ludzie dzielą się swoim życiem codziennym, fotografując życie dookoła

To wystarcza na co dzień

Ale nie ma to jak wyjechać samemu na wieś, wkopać się głęboko w zieleń, zjeść cierpką gruszkę-dziczkę i powąchać zapach wilgotnej ziemi

I tak samo jest z podróżami po świecie
Ale mi się nie tylko nie chce, ale na szczęście nie mam takich możliwości :smiech3:

Podróżowanie jest piękne i nie-podróżowanie jest cudowne
Jak dobrze odzyskać smak życia :ok:

pozytywka

Post » Pt lis 25, 2011 8:14 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz. V; Przytuleni na 34 :-)

ja bym nawet do samolotu nie wsiadła :roll: :strach:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pt lis 25, 2011 8:21 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz. V; Przytuleni na 34 :-)

pozytywka pisze:ale dla wszystkich, którzy kibicowali mojej nieobecności ;)
opowieść filmowa "ja ci przednią, ty mi tylną":

http://www.youtube.com/watch?v=t7pTcNx8ihg

Jestem zach-wy-co-na. Zachwycona! :1luvu: To te same koty, na pewno? :mrgreen:

Pozytywko, co to za nietzscheanizmy...?

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Pt lis 25, 2011 8:46 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz. V; Przytuleni na 34 :-)

Z pustych kościołów widziałam porobione świetne mieszkania :oops:
Tylko, że to sporo kasy trzeba mieć - najpierw na adaptację, potem na utrzymanie...
Błagam Was dziewczyny, powiedzcie mi, co to jest za cytat, z tą Otchłanią? I jak on dokładnie brzmi? Widziałem kiedyś w podpisie u którejś miauowiczki, miałam zapisać, nie zdążyłam,a ona go potem już nie miała :oops:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pt lis 25, 2011 8:51 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz. V; Przytuleni na 34 :-)

"When you stare into the abyss, the abyss stares back into you" (F. Nietzsche)

Pasibrzucha

Od: Sob lis 06, 2010 10:32

Post » Pt lis 25, 2011 8:55 Re: Stara Szafa i Mała Sowa cz. V; Przytuleni na 34 :-)

Pasibrzucha pisze:"When you stare into the abyss, the abyss stares back into you" (F. Nietzsche)

Wielkie dzięki 8)
A po polskiemu? Dokładnie? Bo ja sobie to teraz tak amatorsko przetłumaczyłam? :oops:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

[poprzednia][następna]