H&M+L.Meo umarł. Proszę o zamknięcie wątku.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 11, 2011 9:03 Re: H&M+L.Meo-paraliż krtani, po operacji,dddycha nosem.DZIĘKUJĘ

Dzisiejsza nocka była słaba, coś Meonikowi gulgotało na odcinku nos-gardło: było chrapanie, które w ciągu 1-2 minut pogarszało się i dochodziło do duszności (wywalony języczek i taki charakterystyczny świst). Po opanowaniu znowu wszystko od początku. Przemywanie dziurki i odsysanie dziurki w szyjce nic nie dawało, bo to było wyżej. Nie wiem, może nadprodukcja śliny, może ma jakiś stan zapalny, może ja coś źle robię i tym sposobem czynię mu krzywdę. Przed chwilą dzwoniłam do profesora - jedziemy na kontrolę na godz. 15.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Wto sty 11, 2011 9:20 Re: H&M+L.Meo-paraliż krtani, po operacji,dddycha nosem.DZIĘKUJĘ

Meośku, trzymaj się! :ok:
Monia, za Ciebie też mocne :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto sty 11, 2011 19:24 Re: H&M+L.Meo-paraliż krtani, po operacji,dddycha nosem.DZIĘKUJĘ

I jak z Meosiem?
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Wto sty 11, 2011 19:29 Re: H&M+L.Meo-paraliż krtani, po operacji,dddycha nosem.DZIĘKUJĘ

Ciekawość mnie zeżre. :ok: :ok: :ok: za Meosia cały czas.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Wto sty 11, 2011 19:32 Re: H&M+L.Meo-paraliż krtani, po operacji,dddycha nosem.DZIĘKUJĘ

Jak Meonik?
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto sty 11, 2011 19:45 Re: H&M+L.Meo-paraliż krtani, po operacji,dddycha nosem.DZIĘKUJĘ

Było niefajnie. Najpierw Meo puścił pawia z nerwów - jak zwykle u profesora. To się zachłysnął. Zsiniał, dusił się, to tlen. Oglądanie szyi - profesor znalazł jeszcze jeden niezdjęty, wrośnięty już szew z wyszywania dziurki. Meo szalał, siniał, język na wierzchu - tlen. W końcu narkoza (premedykacja znaczy). Okazało się, że za mało, ale Meo znowu się porzygał od tego. Nie mogliśmy zdjąć tego szwu, bo Meo nie pozwalał - no to mocniejsza dawka, bo przecież zdjąć trzeba. Udało się zdjąć, ale pawie były chyba jeszcze dwa. Siedzieliśmy godzinę pod tlenem, potem zamówiłam taxi i do domu. Meonikowi puściły zwieracze i wymazał się kupą. Wymyłam go wacikami zwilżonymi w ciepłej wodzie tyle, ile pozwolił. Teraz śpi, zaczął troszkę łazić, ale się przewraca. Jazda bez trzymanki.
Okazuje się, że w gardle OK, nie ma zapalenia, to, że z dziurki tracheostomijnej jest zapach jak z pysia jest normalne, bo przecież tam spływa ślina i już wylizuje sobie (sięga jakoś językiem pod brodę). To, że odsysam Meo strzykawką (oczywiście bez igły) jest w porządku, krzywdy mu nie robię. Najlepiej, gdyby dziurka się szybko nie zarosła, więc powiedziałam profesorowi, że ja mu tam odsysam kilka razy dziennie strzykawką, to szybko chyba się nie zamknie. Wymiociny wpadły Meonikowi do tchawicy przez półotwartą krtań - bo wyleciały przez dziurkę. I to bulgotanie to jest ślina, której raz zbiera się więcej, raz mniej. I raczej układać Meo z główką niżej - wtedy ślina zostanie w pysiu, a nie zleci do tchawicy - ja dziś w nocy robiłam (idiotka) odwrotnie. Padam na pysk z nerwów, niewyspania, a nocka będzie trudna, bo Meo po tym rzyganiu będzie musiał sobie wyrównać: poodkasływać w gardle, krtani i tchawicy (ludziom też niefajnie po wymiotach). Mam dość... jestem bardzo zmęczona.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Wto sty 11, 2011 20:00 Re: H&M+L.Meo-paraliż krtani, po operacji,dddycha nosem.DZIĘKUJĘ

Biedny Meos, tyle sie wycierpi. Monia- odpocznij :?
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Wto sty 11, 2011 20:03 Re: H&M+L.Meo-paraliż krtani, po operacji,dddycha nosem.DZIĘKUJĘ

Trzymajcie się! :ok: :1luvu:

Erin

Post » Wto sty 11, 2011 20:14 Re: H&M+L.Meo-paraliż krtani, po operacji,dddycha nosem.DZIĘKUJĘ

Najcieplejsze mysli...
I kciuki!
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Wto sty 11, 2011 21:03 Re: H&M+L.Meo-paraliż krtani, po operacji,dddycha nosem.DZIĘKUJĘ

Kochanie, odpocznij.
Dla Meonika :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: + tradycyjne pozdrowienia od Twojego młodszego, mruczącego marmurka :D
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Wto sty 11, 2011 21:15 Re: H&M+L.Meo-paraliż krtani, po operacji,dddycha nosem.DZIĘKUJĘ

Moniu, Meosiu, trzymajcie się dzielnie :ok:

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Wto sty 11, 2011 22:30 Re: H&M+L.Meo-paraliż krtani, po operacji,dddycha nosem.DZIĘKUJĘ

Meo chciał jeść - no to dałam. Zwymiotował - znowu zachłysnął się wymiocinami. Tak bardzo się bałam, że będzie się dusił, jak w lecznicy, a ja nie mam tlenu, ani nie wiem, co robić. Ale dało się zapanować. Znowu od początku czyszczenie pysia, przytkanej dziurki (były wymiociny na szyi - czyli wpadły do tchawicy i wyszły częściowo przez dziurkę), pomijam czyszczenie podłóg. Coś ze zwieraczami nie halo, bo Meo w bardzo wielu miejscach zostawia ślady kupy lub kawałeczki. Chodzę za nim i przecieram mu dupkę watą z ciepłą wodą, ale to niewiele daje. I ścieram podłogę, kanapę, dziś śpimy bez pościeli - pod kocem. Czy mogły mu "popsuć" się zwieracze? Czy to tylko z nerwów, a że wcześniej dostawał parafinę i Lactulozę (Duphalac) i stąd tak mu lekko idzie? Nie mam już siły - matka (na głos) mnie opie***la, że się kotem, a nie dzieckiem zajmuję, co chwila kupa, zamazane, wycieranie i mycie podłogi, dywanu, kota. A jestem tak bardzo, bardzo zmęczona. Bo ja się cały czas bardzo boję, a nikt nie umie mi pomóc, nie wiem, co mam robić i czy robię dobrze. Już nie mogę wytrzymać tej odpowiedzialności - nie jestem lekarzem i strach mnie ogarnia, że zrobię coś "nie tak" i będą tego złe konsekwencje.
Trzecie powieki już się schowały, jest trzeźwiejszy, Młoda wypiła mi herbatę, a tak bardzo chce mi się pić (w lecznicy pot mi ściekał z czoła). Padam na twarz. W "opakowaniu".
Dzięki, że jesteście.

Marcelibu

Post » Wto sty 11, 2011 22:33 Re: H&M+L.Meo-paraliż krtani, po operacji,dddycha nosem.DZIĘKUJĘ

Kurka...

Zaparz nowa herbate.
Zwroc uwage dziecku.

Myslami towarzysze!

Dorota

Post » Wto sty 11, 2011 22:37 Re: H&M+L.Meo-paraliż krtani, po operacji,dddycha nosem.DZIĘKUJĘ

Ty i tak dla mnie jesteś jak Herkules :mrgreen: .Faktycznie po tej parafinie może teraz się odetkał i są tego rezultaty.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Śro sty 12, 2011 8:11 Re: H&M+L.Meo-paraliż krtani, po operacji,dddycha nosem.DZIĘKUJĘ

Obrazek

Cześć Słoneczka!
Jak dzisiejsza nocka minęła? Jak Meoś?

Erin

[poprzednia][następna]