Sonia,syberyjska(?) szylkretka bez ogonka.W domu!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 10, 2010 13:43 Re: Sonia,syberyjska(?) szylkretka bez ogonka.W domu!

Ojej,dziękuję :1luvu: Jak miło na to patrzeć.Sonieczka wyluzowana w swoim koszyczku :lol: Dobrze jej,to widać.A że kot z psem się dogaduje to normalne,tak myślę.Bałam się tylko,że Sonia może mieć uraz,bo ona trochę była bezdomna i nie wiedziałam,czy jakiś pies jej nie atakował.To właściciele psów często zachęcają je do atakowania kotów.Nawet myśliwi szczują zające krzycząc do psa "kot,kot".Przecież Sara to miły,spokojny pies,przyzwyczajony do dzieci i kota, dobrze wychowany, będą jeszcze spać na jednym posłanku,zobaczysz.
:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw cze 10, 2010 18:01 Re: Sonia,syberyjska(?) szylkretka bez ogonka.W domu!

Milamila,żebyś wiedziała,jaką mi zrobiłaś przyjemność tymi zdjęciami :1luvu: tak sobie je co chwilę otwieram i oglądam.Sonia to mądra kotka,już zrozumiała,że jest bezpieczna.W koszyczku widać jaki to kudłatek.

ewar

Post » Czw cze 10, 2010 19:03 Re: Sonia,syberyjska(?) szylkretka bez ogonka.W domu!

milamila pisze:Ewo, coś dla Ciebie:
Obrazek
Następne zdjęcie może być dowodem na to, że pies z kotem nawet w wieku dojrzałym potrafią się dogadać.
Obrazek

fotki cudne
jak ja się cieszę
Ewie zawsze udaje się znaleźć wspaniałe domy
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Czw cze 10, 2010 19:10 Re: Sonia,syberyjska(?) szylkretka bez ogonka.W domu!

Jakie dobre wieści, cieszę się bardzo!
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Pt cze 11, 2010 6:00 Re: Sonia,syberyjska(?) szylkretka bez ogonka.W domu!

Dzień dobry! Jak minął kolejny dzień i noc?

ewar

Post » Pt cze 11, 2010 8:22 Re: Sonia,syberyjska(?) szylkretka bez ogonka.W domu!

[/quote]
Ewie zawsze udaje się znaleźć wspaniałe domy[/quote]
Killatho, nie jest tak rózowo...ale ciesze sie jak, tak piszecie 8)
Sonia troche nas unika, ozywia sie dopiero wieczorem. Jak Wam juz pisalam czesto wchodzi do szafy, albo siedzi w lazience. W sumie tam jest chlodniej, bo te pomieszczenia sa od pólnocy, to po pierwsze. Po drugie, w lazience potencjalnie ma spokój, a w szafie-gwarantowany :mrgreen:
Zaobserwowalam, kiedy dochodzi najczesciej do spiec miedzy kociastymi, ta pora jest ranek. Franek czesto zaczepia Sonie podczas zabawy, jak sie rozbryka. Juz jej nie gryzie, tylko lapie lapami. Wtedy ona sie zlosci i on tez...Sytuacje rozladowuja chrupki (na klaczki albo gimpeta) :)
Wieczorami Franek energie rozladowuje energie na Sarze.

milamila

Od: Czw maja 13, 2010 12:54

Post » Pt cze 11, 2010 14:01 Re: Sonia,syberyjska(?) szylkretka bez ogonka.W domu!

Nareszcie ma dostęp do netu! Milamila,nie jest źle.Nie zawsze od razu jest przyjaźń,ale najważniejsze,że to tylko łapoczyny,nie ma gryzienia.Teraz naprawdę będzie coraz lepiej.

ewar

Post » Pt cze 11, 2010 14:18 Re: Sonia,syberyjska(?) szylkretka bez ogonka.W domu!

Killatha pisze:
milamila pisze:Obrazek

fotki cudne
jak ja się cieszę
Ewie zawsze udaje się znaleźć wspaniałe domy

no nie wiem, nie wiem...
mi to zdjęcie wygląda jak klasyczny mocno zestresowany kot :wink:
:ryk: :ryk: :ryk:

a tak serio to szybko Sońce poszło to oswajanie się z nowym otoczeniem :1luvu: :ok:
przecież ona była taka bidna jak pojawiła się u Ewar :cry:
- obawiam się, że to Ewar ją tak roz...luźniła :D :D
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Pt cze 11, 2010 15:56 Re: Sonia,syberyjska(?) szylkretka bez ogonka.W domu!

A to przy Sarze? Przecież to Sonia sama sobie miejsce wybrała,akurat obok psa.

ewar

Post » Pt cze 11, 2010 17:22 Re: Sonia,syberyjska(?) szylkretka bez ogonka.W domu!

ewar pisze:A to przy Sarze? Przecież to Sonia sama sobie miejsce wybrała,akurat obok psa.

to przy Sarze..to przecież gołym laickim okiem widać, że Sonieczka taka wystraszona, że nie widziała koło kogo się kładła... :wink:
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Pt cze 11, 2010 17:35 Re: Sonia,syberyjska(?) szylkretka bez ogonka.W domu!

Nareszcie :!:
Trzymam kciuki :)
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Pt cze 11, 2010 21:34 Re: Sonia,syberyjska(?) szylkretka bez ogonka.W domu!

No to jeszcze wpadnę na chwilę,tak na dobranoc.

ewar

Post » Sob cze 12, 2010 8:13 Re: Sonia,syberyjska(?) szylkretka bez ogonka.W domu!

Niedawno odkrylam, ze Franciszek zakopuje jedzenie tak jak Gucia Ewar :) Chce Wam napisac, ze w nocy byla gonitwa. Tym razem Sonia pogonila Franka, dzis przy jedzeniu niedopuscila go do miseczek. Cos mi sie zdaje, ze teoria Rakei moze byc prawdziwa :mrgreen:

Rakea pisze:a tak serio to szybko Sońce poszło to oswajanie się z nowym otoczeniem :1luvu: :ok:
przecież ona była taka bidna jak pojawiła się u Ewar :cry:
- obawiam się, że to Ewar ją tak roz...luźniła :D :D

milamila

Post » Sob cze 12, 2010 9:43 Re: Sonia,syberyjska(?) szylkretka bez ogonka.W domu!

No i proszę, zaraz będzie wiadomo, kto tu rządzi.Ustalą to miedzy sobą i skończą się warkoty i łapoczyny.Z czasem (wierzę w to) będzie przyjaźń.Kciuki za to :ok: :ok: :ok:

ewar

Post » Sob cze 12, 2010 20:25 Re: Sonia,syberyjska(?) szylkretka bez ogonka.W domu!

Nie mam dzis zwierzat w domu. Wszystkie, gdzies, poleguja po katach. Franciszek na czarnej siatce (ciekawe czy sie chowa?), Sonia i Sara od czasu do czsu zmieniaja sobie miejsce. Wieczorem nawet sie obwachaly :lol: . :lol:
Mam do Was dziewczyny pytanie: Sonia czasem lezy w kuwecie, dlaczego? Myslicie, ze zwirek o zapachu lesnym jest tego powodem ?
Zaraz ide na film i kocie pieszczoty :D

milamila

[poprzednia][następna]