Moje kociska VIII.. Czarna puchata dziewczynka.. s. 98..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 07, 2010 5:41 Re: Moje kociska VIII.. Farcik ma DS.. :)))) s. 81..

u mnie futra dogadywały się przez 3 dni... po trzech dniach hierarchia została ustalona i syków i pazurów już nie bylo :)

Kciuki żeby się dogadali :ok:
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Pt maja 07, 2010 6:33 Re: Moje kociska VIII.. Farcik ma DS.. :)))) s. 81..

A ja weszłam na wątek Farcika zobaczyłam twój nick i se pomyślałam, o kurczę ale ludzie mają fantazję w wymyslaniu swoich nicków :ryk: Ale poczytałam dalej i już wiem skąd ten pomysł :D

Za jak najszybsze zaprzyjaźnienie się kocików :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt maja 07, 2010 7:49 Re: Moje kociska VIII.. Farcik ma DS.. :)))) s. 81..

Dzisiaj kociaste odizolowane od siebie na czas nieobecności Dużych..
A wieczorem kolejny etap zaprzyjaźniania..
Mam nadzieję, że relacja na bieżąco będzie..

A u mnie w domu jakoś pusto się zrobiło.. i spokojniej.. kociaste lekko zdezorientowane nieobecnością Farcika..
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Pt maja 07, 2010 8:05 Re: Moje kociska VIII.. odzyskałam sprawne autko.. :)))) s. 80..

AgaPap pisze:
aamms pisze:
AgaPap pisze:No to jakieś aktualne fotki solenizantki poproszę :D

Będą, będą..
ale kiedy, to jeszcze nie wiem..
Księżniczka nadal głucha jak pień ale zastanawiam się skąd ona wie, kiedy kładę się spać.. wystarczy, że zrobię krok w kierunku kanapy a Embisia natychmiast pędzi z drugiego końca mieszkania z rozwianym footerkiem i głośnym miaukiem: Ja tu będę leżała a ty przytulaj mnie i głaszcz.. i miziaj pod brodą.. i ten numer powtarza stale, nawet jak jest schowana gdzieś w drugim pokoju i wcale mnie nie widzi..

To jest właśnie szósty zmysł :mrgreen:

podejrzewam,ze Embisia ma "wewnetrzny słuch" jak Beethoven. :D
Serniczek

Post » Sob maja 08, 2010 18:34 Re: Moje kociska VIII.. Farcik ma DS.. :)))) s. 81..

Relacja z zaprzyjazniania ciąg dalszy:

Wczoraj bawiłam się z nimi myszką przez 6 godzin 8O I udało mi się osiągnąć tyle, że są w stanie siedzieć w jednym pokoju (tzn. Ziemniak nie zagania Farcika pod łóżko i nie syczy).

Co do kociastych oddzielnie:

Farcik czuje się coraz pewniej, wie, że w towarzystwie dużych nic mu się nie stanie, całą noc przespał nie pod łóżkiem a na nim, rozłożony pomiędzy mną a moim mężem, zwiedził już całe mieszkanie, bawi się, korzysta z kuwety, je itp. czyli wszystko ok. Nawet rano chciał mi ukraść śniadanie 8) Ogólnie jest strasznym miziakiem i przytulakiem, zaczepia nas i zachęca do zabawy i głasków.

Za to Ziemniak to kłębek nerwów i chodzącej nienawiści... Cały czas pilnuje Farcika, chodzi za nim z obrzydzoną miną, nie śpi, mało je, prawie nie korzysta z kuwety. Na nas jest śmiertelnie obrażony, nie daje się pogłaskać, pierwszy raz, odkąd u nas jest nie spał z nami...

Farcik jest bardzo towarzyski, próbuje pomiałkiwaniem zachęcić Ziemniaka do zabawy, ale mój faszysta na razie to olewa... Chociaż widziałam już dwa kontakty nosek w nosek, które kończyły się jednak bulgotem Ziemniaka...

Znacie jakieś sposoby na takie zachowanie? Jak zachęcić Ziemniaka do zabawy z Farcikiem? Jak go odstresować?

ziemniak_ma_farta

Od: Czw maja 06, 2010 18:20

Post » Sob maja 08, 2010 19:04 Re: Moje kociska VIII.. Farcik ma DS.. :)))) s. 81..

wspólne jedzenie ?
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Sob maja 08, 2010 19:14 Re: Moje kociska VIII.. Farcik ma DS.. :)))) s. 81..

Jedzą o tej samej porze, ale o tym, żeby miski były blisko nie ma mowy na razie :roll:

ziemniak_ma_farta

Post » Sob maja 08, 2010 20:09 Re: Moje kociska VIII.. Farcik ma DS.. :)))) s. 81..

Biedny Ziemniak (imię w dechę :ok: )
Przede wszystkim to jemu musicie okazać bardzo dużo uwagi i miłości. Więcej niż dotychczas. On musi wiedzieć, że w Waszych relacjach nic się nie zmieniło. Że jest tak samo ważny. Powinniście pokazać mu, że był tu pierwszy i jest najważniejszy. Powinniście witać się z nim najpierw, pierwszemu podać miskę z jedzeniem, pierwszego głaskać itd.
Wtedy jemu będzie łatwiej zaakceptować tę trudną, nową dla niego sytuację.
Powodzenia :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Sob maja 08, 2010 20:41 Re: Moje kociska VIII.. Farcik ma DS.. :)))) s. 81..

Entymologia imienia Ziemniak jest conajmniej dziwna 8) Ale postanowiliśmy kota nie nazywać wcześniej - w sensie że sam sobie imię wypracuje - no i to sobie wypracował :D

Przytulamy go itp..., ale wyrywa się obrażony.

Ale i tak jestem dobrej myśli - przecież to dopiero 3 dzień...

ziemniak_ma_farta

Post » Sob maja 08, 2010 20:56 Re: Moje kociska VIII.. Farcik ma DS.. :)))) s. 81..

to chyba typowe, za 1 razem kiedy tymczasowałam i Rycha zobaczyła inne koty niż Franka uciekała ode mnie, syczała, prychała, ale ciekawość zwyciężyła. potem było już tylko lepiej, więc jestem pewna że i u was tak będzie :ok:
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Wto maja 11, 2010 5:13 Re: Moje kociska VIII.. Farcik ma DS.. :)))) s. 81..

jest coś lepiej ?
Obrazek Obrazek

evalla

Post » Wto maja 11, 2010 8:05 Re: Moje kociska VIII.. Farcik ma DS.. :)))) s. 81..

Jest lepiej, kociaste powoli się do siebie przyzwyczajają.

I to, że jest jakikolwiek progres, jest całkowitą zasługą Farcika.

Ten kot jest genialny - cierpliwy, otwarty, towarzyski. Ziemniak na niego syczy, a ten dalej za nim chodzi i go zaczepia. Dzięki temu Ziemniak też się do niego przekonuje.

ziemniak_ma_farta

Post » Wto maja 11, 2010 8:08 Re: Moje kociska VIII.. Farcik ma DS.. :)))) s. 81..

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto maja 11, 2010 8:15 Re: Moje kociska VIII.. Farcik ma DS.. :)))) s. 81..

ziemniak_ma_farta pisze:Jest lepiej, kociaste powoli się do siebie przyzwyczajają.

I to, że jest jakikolwiek progres, jest całkowitą zasługą Farcika.

Ten kot jest genialny - cierpliwy, otwarty, towarzyski. Ziemniak na niego syczy, a ten dalej za nim chodzi i go zaczepia. Dzięki temu Ziemniak też się do niego przekonuje.

Ha! Wiedziałam, że Farcik stanie na wysokości zadania.. :1luvu: 8)
Bardzo się cieszę, że są postępy we wzajemnych kontaktach..
i myślę, że już niewiele czasu potrzeba, żeby się całkiem dogadały.. :D
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Wto maja 11, 2010 20:04 Re: Moje kociska VIII.. Farcik ma DS.. :)))) s. 81..

Kociaste dziś po raz pierwszy zostały razem same - kiedy otworzyłam drzwi przywitał mnie dwupak (bez prychania i syczenia), no i dwupak pobiegł dalej.

Czyli kociaste się dogadały: jedzą razem, biegają razem, broją razem :1luvu: :kotek:

Chyba można uznać, że się dogadały :D

Ziemniak się nie nudzi, Farcik ma DS 8)

ziemniak_ma_farta

[poprzednia][następna]