Kocia Koalicja 2 - listonosz do nas przyszedł :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie sty 10, 2010 15:29 Re: Kocia Koalicja 2 - nietoperz

wow czy Ty zoo otwierasz 8O takie pięknoty Ci się trafiają ostatnio :mrgreen:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Nie sty 10, 2010 16:02 Re: Kocia Koalicja 2 - nietoperz

Jest ładny, faktycznie... Ale normalni ludzie na tym forum znajdują koty! A ten ma z kotem tyle wspólnego, że syczy :evil: . Najgorsze, że nie wiem, czy taki wybudzony w zimie powinien dostać pić albo jeść? Dlaczego był na ziemi? Może osłabiony (ale lata)? Nie znam się kompletnie na nietoperzach i jestem bezradna - z kotem przynajmniej wiedziałabym co robić. Wyguglałam forum z nietoperkami :wink: (tam znalazłam to Centrum), zapytałam, mam nadzieję że ktoś dziś odpowie.
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Nie sty 10, 2010 16:08 Re: Kocia Koalicja 2 - nietoperz

że Tobie się przytrafiaja takie historie 8)
ja probowalam dzis wypchnąć koty na balkon - wylazly 2 z 9 w tym wcale nie syberyjka tylko mco :roll:
teraz śpia poutykane na drapaku, w budkach i na łóżku

jedyny wrobelek ktory zagoscił w mioch rejonach był w częściach zbierany po calym mieszkaniu (skubane go przez siatke przeciągnęly :roll: )
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Nie sty 10, 2010 16:47 Re: Kocia Koalicja 2 - nietoperz

Nie no, moje koty są ambitne. Wszystkie czekały pod balkonem i wyszły... na jakieś pół minuty :P
Nie miały gdzie usiąść. Zagapiłam się wczoraj i nie schowałam polarków i poduszek podpupnych. Wczoraj lało i zacinało, więc z lekka namokły, w nocy zamarzły, a rano przysypał je śnieg. Wszystkie zastygły w pozycjach jakich leżały - musiały oddatajać w wannie, bo musiałabym je łamać przed wsadzeniem do pralki. :D
Styropian też przymarzł do kafelków, a z wierzchu ma warstwę lodu. Chyba musimy poczekać na odwilż :roll: .
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Nie sty 10, 2010 16:55 Re: Kocia Koalicja 2 - nietoperz

Monostra pisze:Nie no, moje koty są ambitne. Wszystkie czekały pod balkonem i wyszły... na jakieś pół minuty :P
Nie miały gdzie usiąść. Zagapiłam się wczoraj i nie schowałam polarków i poduszek podpupnych. Wczoraj lało i zacinało, więc z lekka namokły, w nocy zamarzły, a rano przysypał je śnieg. Wszystkie zastygły w pozycjach jakich leżały - musiały oddatajać w wannie, bo musiałabym je łamać przed wsadzeniem do pralki. :D
Styropian też przymarzł do kafelków, a z wierzchu ma warstwę lodu. Chyba musimy poczekać na odwilż :roll: .

byłam pewna, że piszesz o Koalicji po chwili załapałam że o leżankach :lol: :lol: :lol:

alus1

Post » Nie sty 10, 2010 18:35 Re: Kocia Koalicja 2 - nietoperz

alus1 :ryk:

monostra - szacun 8O :ok:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Pon sty 11, 2010 5:44 Re: Kocia Koalicja 2 - nietoperz

Ale u Was się dzieje 8O Nietoperz w domu :lol:

Romek odkąd widzi śnieg za oknem to stoi pod drzwiami i mędzi, że chce wyjść :roll:

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

Post » Pon sty 11, 2010 10:40 Re: Kocia Koalicja 2 - nietoperz

Wiecie, że nietoperzyści są zorganizowani niczym miau? 8O Siedzą na forum.przyroda.org. Wczoraj skontaktował się pan z Centrum i nietoperz dziś pojedzie do nich :D. Uff, bałam się że zostanę Przymusowym Domem Tymczasowym dla nietoperza :twisted:
Jest nawet lista chiropterologów w Polsce, z którymi można się kontaktować, jak się takiego znajdzie: http://www.nietoperze.pl/spischir.html
Może się komuś przyda :lol:

Śnieg na balkonie mamy dalej. Mokry, bo mróz puszcza. Trykot wyszedł i odkrył, że nie da się otrzepywać wszystkich 4 łap jednocześnie, choć usilnie próbował :twisted: .
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Wto sty 12, 2010 15:03 Re: Kocia Koalicja 2 - nietoperz

Doczytałam o nietoperzu :lol:
Nawet, głupek, nie wie jak ma dobrze, że na Ciebie trafił :wink:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Wto sty 12, 2010 15:14 Re: Kocia Koalicja 2 - nietoperz

Monostra pisze:Wczoraj skontaktował się pan z Centrum i nietoperz dziś pojedzie do nich :D.

pojechał? 8)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto sty 12, 2010 15:16 Re: Kocia Koalicja 2 - nietoperz

Monostra pisze:Chwilowo mamy 4 koalicjanta - nietoperza 8O . Siedział na klatce między szafką a ścianą. Nie ruszałam go, ale za godzinę był na ziemi metr od drzwi! Całe szczęście że Trykot spal i nie wypadł zrobić jak zwykle kółeczka na korytarzu, uff.
Wsadziłam nietoperka do pudełka z dziurami, ale strasznie się awanturował i tracił energię. Puściłam go w pracowni, tam nie ma gdzie się trwale zamelinować, więc można go będzie łatwo ściągnąć. Uwiesił się w ciemnym kącie za zasłoną. Przykręciłam kaloryfery, żeby miał chłodniej.
Wrr, czy takie coś musi zawsze dziać się w niedzielę? Znalazłam, że w Kraku jest Centrum Informacji Chiropterologicznej przy PAN, ale oczywiście dziś nikogo nie ma :( . Mam nadzieję, że powiedzą co z nim zrobić i gdzie go przenieść, bo na klatce zostać nie może.

To chyba mroczek posrebrzany, z tego co znalazłam - zdjęć nie robiłam, bo nie chciałam go oślepiać.

Ojej...
Na wszelki sluczaj nie dotykaj go lapkami.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto sty 12, 2010 16:12 Re: Kocia Koalicja 2 - nietoperz

Pojechał 8) .
Nie dotykałam go rękami, skąd. Wzięłam rękawice, a dopchałam lekko do pudełka łyżką teflonową :oops: .

To nie pierwszy nietoperz, którego u nas widziałam - wlatują pewnie przez otwarte do późnej jesieni klapy w dachu - ale zwykle wiszą sobie wysoko w przestrzeni stropodachowej koło włazu na dach. Pewnie go ekipa strącająca śnieg z dachu obudziła.

Chcę jutro jechać z Sybim na badania kontrolne, więc proszę o kciuki: 1) żebym nie zapomniała skasować michy rano, tak jak dziś :evil: , 2) żeby Sybi siknął o stosownej porze, żebym nie musiała dwa razy jeździć :D .
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Śro sty 13, 2010 14:23 Re: Kocia Koalicja 2 - nietoperz

Monostra pisze:Chcę jutro jechać z Sybim na badania kontrolne, więc proszę o kciuki: 1) żebym nie zapomniała skasować michy rano, tak jak dziś :evil: , 2) żeby Sybi siknął o stosownej porze, żebym nie musiała dwa razy jeździć :D .

Czy ty przypadkiem za wiele nie wymagasz? :mrgreen:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Śro sty 13, 2010 14:26 Re: Kocia Koalicja 2 - nietoperz

udało się? bo mnie juz kciuki bolą :roll: :ok: :ok: :ok:

alus1

Post » Śro sty 13, 2010 14:30 Re: Kocia Koalicja 2 - nietoperz

alus1 pisze:udało się? bo mnie juz kciuki bolą :roll: :ok: :ok: :ok:

No wlasnie.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

[poprzednia][następna]