Zabiję Mruczka! Część 9... Koci Hyde Park

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 02, 2009 19:03

kalair pisze:
Dorota pisze:
kalair pisze:
Dorota pisze:
kalair pisze:
Dorota pisze:
kalair pisze:
Dorota pisze:Mru na czas krojenia ludzkiej wolowinki
zostal internowany. W lazience :twisted:

Duza od Mru

Oho..okrucieństwo się rozwija..
Podpisana ta wołowinka? :twisted:


Tak! :twisted:
Kupiona dla ludzkosci!

To tylko Twoje wyobrażenie... :twisted: :lol: :lol:


Ne, ne... :twisted:

Kalair,

co Ty dodawalas do gulaszu, zeby sie szybciej zrobil?
Musztarde?

Ehe..Robisz? DAWAJ! O ja Cię,ale bym zjadła!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 8O 8O


Oki, ale zeznaj, co dodawalas! :lol:

No musztardę! :lol: :lol: Najlepsza dla mnie francuska. Mięsko skruszeje fajnie.I to, co do gulasiku. A,to Ty z tej wołowinki GULASZ?! Niejadalne dla koteczka,co? :twisted: Przecier pomidorowy.


Za pozno... :evil:
To beda bitki z antrykota! :oops:
Juz sie dusza...
A jaki zapach... :D

Nic to.
Wykorzystam przy nastepnym gotowaniu! Dzieki! :D
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

 
Posty: 67146
Od: Pon maja 20, 2002 13:49
Lokalizacja: Olsztyn

Post » Pon lut 02, 2009 19:05

Hannah12 pisze:Ja uwielbiam gulasz w sosie musztardowym.
Pycha.
Zamiast cebuli daję por - takie talarki, albo długie grube na około 0,5 cm paski.


Dzieki! :dance:

Wreszie jakies ludzkie podejscie... :D
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

 
Posty: 67146
Od: Pon maja 20, 2002 13:49
Lokalizacja: Olsztyn

Post » Pon lut 02, 2009 19:05

E, narobiłaś mi na gulasz smaka.. :twisted:
Obrazek
Obrazek

kalair

Avatar użytkownika
 
Posty: 233427
Od: Czw maja 24, 2007 21:07
Lokalizacja: Beskid Śląski

Post » Pon lut 02, 2009 19:05

Dodaj dużo cebuli, a w połowie duszenia łyżkę miodu i łyżkę musztardy. :lol:
Obrazek

kinga w.

 
Posty: 22593
Od: Sob sty 31, 2009 17:41
Lokalizacja: Keadby

Post » Pon lut 02, 2009 19:06

kalair pisze:E, narobiłaś mi na gulasz smaka.. :twisted:


Sorki :oops:

A moze szpinak i buraczki, hę?
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

 
Posty: 67146
Od: Pon maja 20, 2002 13:49
Lokalizacja: Olsztyn

Post » Pon lut 02, 2009 19:08

Dorota pisze:
kalair pisze:E, narobiłaś mi na gulasz smaka.. :twisted:


Sorki :oops:

A moze szpinak i buraczki, hę?

...i zasmażkę... :twisted:
Obrazek

kinga w.

 
Posty: 22593
Od: Sob sty 31, 2009 17:41
Lokalizacja: Keadby

Post » Pon lut 02, 2009 19:25

Witaj Mru :1luvu:

A tu sie gotuje przysmaki :roll: mniam

Ja gdy mięso jest upierdliwie twarde dodaje szczyptę sody
mięsko potem jest mięciuchne i soccyste,no mówiłam ze socyste :wink:

Mrusiu nasza Duża jest wnerwiczona dzisiaj
Rozbiłam największy i najpiekniejszy wazon :(
Smutna
mała bura Icia


pozdrawiam Cię Mrusiu od Burej Suli i Burego Fifulca

Kociama

Avatar użytkownika
 
Posty: 23507
Od: Czw gru 07, 2006 18:34
Lokalizacja: Beskidy

Post » Pon lut 02, 2009 19:35

Dorota pisze:
kalair pisze:E, narobiłaś mi na gulasz smaka.. :twisted:


Sorki :oops:

A moze szpinak i buraczki, hę?

Dorotko,to zostawię Tobie,wolę GULASIK! :twisted:


Bez zasmażki :lol: :lol:
Mód-ale tylko troszeczkę. :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Avatar użytkownika
 
Posty: 233427
Od: Czw maja 24, 2007 21:07
Lokalizacja: Beskid Śląski

Post » Pon lut 02, 2009 19:38

kalair pisze:
Dorota pisze:
kalair pisze:E, narobiłaś mi na gulasz smaka.. :twisted:


Sorki :oops:

A moze szpinak i buraczki, hę?

Dorotko,to zostawię Tobie,wolę GULASIK! :twisted:


Bez zasmażki :lol: :lol:
Mód-ale tylko troszeczkę. :wink:


Hę? :oops:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

 
Posty: 67146
Od: Pon maja 20, 2002 13:49
Lokalizacja: Olsztyn

Post » Pon lut 02, 2009 19:40

Miodzik jest miodzio! Jak się go przełamie musztardką to już w ogóle malina. A cebula wpakowana odpowiednio wcześnie trochę się rozłazi o powoduje że sosek jest taki ... Mniamuśny.
Obrazek

kinga w.

 
Posty: 22593
Od: Sob sty 31, 2009 17:41
Lokalizacja: Keadby

Post » Pon lut 02, 2009 19:46

Dorota pisze:
kalair pisze:
Dorota pisze:
kalair pisze:E, narobiłaś mi na gulasz smaka.. :twisted:


Sorki :oops:

A moze szpinak i buraczki, hę?

Dorotko,to zostawię Tobie,wolę GULASIK! :twisted:


Bez zasmażki :lol: :lol:
Mód-ale tylko troszeczkę. :wink:


Hę? :oops:

Można dodać troszkę miodu do smaku :lol: Ale do wieprzowinki nie daję. Wołowinka byłaby NA PEWNO lepsza! :wink:
Obrazek
Obrazek

kalair

Avatar użytkownika
 
Posty: 233427
Od: Czw maja 24, 2007 21:07
Lokalizacja: Beskid Śląski

Post » Pon lut 02, 2009 19:48

kinga w. pisze:Miodzik jest miodzio! Jak się go przełamie musztardką to już w ogóle malina. A cebula wpakowana odpowiednio wcześnie trochę się rozłazi o powoduje że sosek jest taki ... Mniamuśny.

Cebuli baaardzo nie lubię. Jeżeli-to suszona,albowiększe kawałki,które wyciągam po ugotowaniu.
Obrazek
Obrazek

kalair

Avatar użytkownika
 
Posty: 233427
Od: Czw maja 24, 2007 21:07
Lokalizacja: Beskid Śląski

Post » Pon lut 02, 2009 19:56

Ja w większości cebule zastępuje porę, nie mogę jeść za bardzo cebuli.
A ja mam zawsze miękką wołowinkę nawet długo nie muszę gotować, ale warunek całość mięsa podczas duszenia jest przykryta sosem, czyli często podlewam np. wodą z kostka wołową . Często te z dodaje trochę czerwonego wina.

A i brawo Dorota, nareszcie masz troche czasu dla siebie, a nie wiecznie Mru przy kompie.

Duża od H&P

Hannah12

 
Posty: 22929
Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Pon lut 02, 2009 20:02

No, Dorota Mrusia gdzieś uziemia,a On tęskni! :twisted:
O, winko do gulaszu-ekstra! :wink:
Pamięta, jak kiedyś JJ robił gulasz-robi pyszny!-i oczywiście wszystko dał,co miał przygotowane, łącznie z winkiem. Ale butelka została na stole,i zamiast zapytać,albo spróbować,hojnie polałam drugą porcję :oops: :lol: :lol: Ach, ten aromat w kuchni! :twisted: No, to był gulasik z procentami! :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Avatar użytkownika
 
Posty: 233427
Od: Czw maja 24, 2007 21:07
Lokalizacja: Beskid Śląski

Post » Pon lut 02, 2009 20:44

Gulasz z winem, czy winko z gulaszem?
Kretki!!
Obrazek

kinga w.

 
Posty: 22593
Od: Sob sty 31, 2009 17:41
Lokalizacja: Keadby

[poprzednia][następna]



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Franciszek1954 i 29 gości