Brzuchy białe dwa - niewydolność nawrotna

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 01, 2012 22:36 Re: Brzuchy białe dwa - niewydolność nawrotna

PcimOlki pisze:
Agn pisze:
PcimOlki pisze:W obecnej sytuacji pediatra raczej przychodzi do mnie.

Synuś mamuni...

8)

Se wymyśłiła.
Przez ostatnie dwie dekady praktycznie nie chorowałem wcale. Żadnych gryp, przeziębień, czegokolwiek. Żadnych zwolnień z pracy. Nic.
Uważasz więc, że 31 grudnia powiniem wystrugać sobie kijek zastępujący nogę i udac sie do najbliższego szpitala. Dość durna to logika wydaje mi się, ale jak lubicie takie sporty, możecie ją stosować w odniesieniu do siebie. Polecam.

Zazwyczaj jest tak, że do pedriatry udają się ludzie w wieku 0-18 lat. Gdy kończysz 18 lat masz lekarza tzw dla dorosłych. Dlatego napisałam żebyś go zmienił. Wydaje mi się że masz trochę więcej niż 18 lat.
Pisanie że to pedriatra przychodzi do Ciebie może nie jest durne co jest nie co śmieszne.
Może gdy przebada Cię lekarz, który leczy dorosłych będzie to miało jakiś skutek :mrgreen:
Wydaje mi się że lekarz dla dorosłych to dość logiczne rozwiązanie. :mrgreen: Polecam.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Nie sty 01, 2012 22:41 Re: Brzuchy białe dwa - niewydolność nawrotna

...
Ostatnio edytowano Śro sty 11, 2012 9:26 przez najszczesliwsza, łącznie edytowano 1 raz
najszczesliwsza

Post » Nie sty 01, 2012 22:45 Re: Brzuchy białe dwa - niewydolność nawrotna

meg11 pisze:Pisanie że to pedriatra przychodzi do Ciebie może nie jest durne co jest nie co śmieszne.
Może gdy przebada Cię lekarz, który leczy dorosłych będzie to miało jakiś skutek :mrgreen:
Wydaje mi się że lekarz dla dorosłych to dość logiczne rozwiązanie. :mrgreen: Polecam.

Chyba, że pediatrę ma się zawsze pod ręką
Obejrzałeś wtedy, czy czubek igły sie nie złamał w Tobie?
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie sty 01, 2012 22:48 Re: Brzuchy białe dwa - niewydolność nawrotna

Nie wiem, jak u Pcima, ale w mojej przychodni są lekarze RODZINNI. I mój lekarz leczy całe rodziny, od noworodków po staruszki, a i mnie po drodze. :mrgreen:

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Nie sty 01, 2012 22:50 Re: Brzuchy białe dwa - niewydolność nawrotna

...
Ostatnio edytowano Śro sty 11, 2012 9:27 przez najszczesliwsza, łącznie edytowano 1 raz
najszczesliwsza

Post » Nie sty 01, 2012 22:51 Re: Brzuchy białe dwa - niewydolność nawrotna

...
Ostatnio edytowano Śro sty 11, 2012 9:27 przez najszczesliwsza, łącznie edytowano 1 raz
najszczesliwsza

Post » Nie sty 01, 2012 23:10 Re: Brzuchy białe dwa - niewydolność nawrotna

meg11 pisze:...
Pisanie że to pedriatra przychodzi do Ciebie może nie jest durne co jest nie co śmieszne.

->
najszczesliwsza pisze:....
I o tyle, o ile pediatra przyjmie dorosłego w nagłym przypadku, lub przy okazji z dzieckiem, to internista dziecka już nie zbada....

Megana pisze:Nie wiem, jak u Pcima, ale w mojej przychodni są lekarze RODZINNI. I mój lekarz leczy całe rodziny, od noworodków po staruszki, a i mnie po drodze. :mrgreen:
A jaką specjalizację ma w pieczątce? Kiedyś chyba było tak, że pediatra mógł leczyć dorosłych, ale nie odwrotnie.

Nieco inne są relacje z lekarzami RODZINNYMI, a inne z lekarzami w RODZINIE. To drugie sprawia, że słowo przychodnia jest abstrakcją, o której się tyle wie, że gdzieś istnieje.

Taizu - nic sie nie ułamało.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Nie sty 01, 2012 23:11 Re: Brzuchy białe dwa - niewydolność nawrotna

...
najszczesliwsza

Post » Nie sty 01, 2012 23:18 Re: Brzuchy białe dwa - niewydolność nawrotna

Piter, kuruj kopytko, bo jak wrócę do ZG i okaże się, że nie możesz przyjechać, coby znów wypaść na bunkry (piszą w Gazecie Lubuskiej, że ponoć w tych rejonach ukryto Bursztynową Komnatę), to będę wyła, a ja tak mogę długo :mrgreen:
KotkaWodna

Post » Nie sty 01, 2012 23:18 Re: Brzuchy białe dwa - niewydolność nawrotna

PcimOlki pisze:A jaką specjalizację ma w pieczątce?

Na pieczątce nie wiem, ale w necie figuruje jako specjalista medycyny rodzinnej.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Nie sty 01, 2012 23:19 Re: Brzuchy białe dwa - niewydolność nawrotna

Dla ciekawych, nie wiem, jak teraz, ale jakiś czas temu byla specjalizacja "lekarz rodzinny" (nie "w rodzinie" :mrgreen: )Obszerna i wymagająca. Znałam jednego towarzysko. Miał uprawnienia, by zajmować się i dorosłymi i dziecmi, wykonywać drobne zabiegi chirurgiczne, a nawet prowadzić ciąże. Wyeksportował się za granicę.
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie sty 01, 2012 23:20 Re: Brzuchy białe dwa - niewydolność nawrotna

...
najszczesliwsza

Post » Nie sty 01, 2012 23:29 Re: Brzuchy białe dwa - niewydolność nawrotna

PcimOlki pisze: Kiedyś chyba było tak, że pediatra mógł leczyć dorosłych, ale nie odwrotnie.

Nie mógł. W zamierzchłych czasach drugiej połowy ubiegłego wieku pedriatra leczył tylko dzieci, nie było fizycznej możliwości żeby przyjął dorosłego, przynajmniej u mnie tak było.
Masz regularny stan zapalny, dlatego mnie nie dziwi że się lekko denerwujesz.
Nie przesadzaj tylko ze środkami przeciwbólowymi- możesz narobić sobie klopotu.
Wszystkie te Apapy, Ibupromy,Paracetamole, etcetera bazują na tych samych składnikach- przedawkowanie może żle się skończyć. Łącznie z wizytą w szpitalu :evil:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Nie sty 01, 2012 23:32 Re: Brzuchy białe dwa - niewydolność nawrotna

PcimOlki pisze:
Agn pisze:
PcimOlki pisze:W obecnej sytuacji pediatra raczej przychodzi do mnie.

Synuś mamuni...

8)

Se wymyśłiła.
Przez ostatnie dwie dekady praktycznie nie chorowałem wcale. Żadnych gryp, przeziębień, czegokolwiek. Żadnych zwolnień z pracy. Nic.
Uważasz więc, że 31 grudnia powiniem wystrugać sobie kijek zastępujący nogę i udac sie do najbliższego szpitala. Dość durna to logika wydaje mi się, ale jak lubicie takie sporty, możecie ją stosować w odniesieniu do siebie. Polecam.

Obrazek
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Nie sty 01, 2012 23:35 Re: Brzuchy białe dwa - niewydolność nawrotna

taizu pisze:Dla ciekawych, nie wiem, jak teraz, ale jakiś czas temu byla specjalizacja "lekarz rodzinny" (nie "w rodzinie" :mrgreen: )Obszerna i wymagająca. Znałam jednego towarzysko. Miał uprawnienia, by zajmować się i dorosłymi i dziecmi, wykonywać drobne zabiegi chirurgiczne, a nawet prowadzić ciąże. Wyeksportował się za granicę.
Dość rozległa specjalizacja.
Spadła mi temp. na 36.8 C. Różnica obwodu nogi zmiejszyła się z 2cm na 1cm. Noga już nie jest taka twarda i mogę chodzić normalnie. Tylko Mamusia panikara zafundowała mi atrakcję konsultacji profesorskiej w godzinach nieprzyzwoitych, co, jako jedno z niewielu, wywołuje u mnie somatyczne reakcje nerwicowe, objawiające się poważną destabilizacją pracy układu pokarmowego. Taki feler. :lol:

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

[poprzednia][następna]