Simbo i Sarabi - 1 część przygód rozkosznego dueciku S&S

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon lut 05, 2007 13:26

Gryzienie wszystkiego to jest od początku :roll:
A zapaszek hmmm to właśnie zapaszek skłonił mnie do zajrzenia w pysio a tu taka niespodzianka 8O
kły są już prawie jednakowej wielkości :? mam nadzieje że nie trzeba będzie tego usuwać

Simbuś ząbkował normalnie - nie znajdowałam żadnych zębów, nie było żadnych rekinich szczęk :twisted:
za to zapach z pyska był powalający - aż chodziłam do weta sprawdzać czy wszystko ok
Na szczęście teraz jest już prawie po ząbkowaniu - ostatnie zęby wyszły już prawie całe
Różowy co prawda gryzie wszystko, rozgryza patyki od piórek, pudełka, kawałki drewna
a ostatnio jego ulubioną zabawką jest plastikowa skrzynka po owocach
gryzie, przewraca, wrzuca do środka zabawki, podrzuca, aż w końcu się zmęczy i zasypia skulony w środku :D

A tak wogóle to futrom dobrobyt uderza do głowy - wczoraj ogłosiły strajk głodowy
nie jadły obiadu, ani jajeczka na kolacje tylko chodziłu i domagały się czegoś lepszego - OBOJE 8O
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Pon lut 05, 2007 13:29

Ach te wybredne koty :? Ja też wczoraj latam z mieseczkami ,Ariel nie chce urinalu a mały suchej karmy ,ale z ręki zjadają :twisted:
Kiedy u Was zaczeło się ząbkowanie ,mój maluch ma piekny zapach w pysiu jeszcze :) b

Monika L

Od: Śro wrz 21, 2005 14:53

Post » Pon lut 05, 2007 13:32

Simbo ząbkował jakoś od 4-go miesiąca i teraz kończą mu się wyrzynac ostatnie
a Sarabka zaczęła dopiero teraz a będzie miała około 5,5 m-ca

czarna.wdowa

Post » Pon lut 05, 2007 13:38

czarna.wdowa pisze:Simbo ząbkował jakoś od 4-go miesiąca i teraz kończą mu się wyrzynac ostatnie
a Sarabka zaczęła dopiero teraz a będzie miała około 5,5 m-ca

Aha czyli to tak różnie jak u dzieci :)
Wetka mówiła ,że mu się wyrzynają ale jakoś specjanie tego nie widać ,oczywiście oprócz moich rąk :twisted:

Monika L

Post » Pon lut 05, 2007 14:01

Odkrywam u Simbulca coraz to nowe ciekawe cechy
*jest bardzo opiekuńczy - wystarczy ze mała zaczyna płakać zaraz przybiega i ma zamiar kogoś bić
*uwielbia się z nią ganiać - ale tak żeby nie zrobić jej krzywdy - kiedy Sari zaczyna płakać puszcza
*wstydzi się bawić jak kociak i robi to jak mała śpi albo jest sam w pokoju - jak Sarabka wchodzi oddala sie dumnie
*uczy Dżunglaka złych rzeczy np ignorowania jedzenia lub wymuszania pod drzwiami
*doskonale kojarzy że po czesaniu jest pasta odkłaczająca i zanim odłożę szczotkę stoi pod szafką i wrzeszczy

Za to Sarabka nienawidzi zakazów
potrafi wszeszczeć pod drzwiami do pokoju Damiego tylko dlatego że ten zamknął drzwi
kiedy drzwi się otwierają - robi szybką kontrolę i idzie w swoja stronę :twisted:

czarna.wdowa

Post » Pon lut 05, 2007 14:05

Ale mają zasady koteczki ,Simbulec to prawdziwy facet :D

Moniczko jakie jajka koteczki lubią i jakie im podajesz i jak często?

Monika L

Post » Pon lut 05, 2007 14:28

Mój TŻet uwielbia jajka na twardo i Simbo nauczył się że jak Pańcio jej jajeczko to 1 jest dla koteczka
Teraz od kiedy jest mała jest 1 jajko tygodniowo na pół dla koteczków
ale wczoraj ogłosili strajk głodowy i wieczorne jajeczko jeszcze`rano było w miseczkach :evil:

Simbutek ma taki męski charakter 8) ale z tym wstydzeniem się zaskoczył mnie :roll:

czarna.wdowa

Post » Pon lut 05, 2007 14:42

rychulec już też ząbki wymienia, kiełki jakieś 2 tyg temu zostały wymienione. a ja chodziłam i znajdowałam po domu- mam jednego kła i jednego z tych dalszych :)
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Pon lut 05, 2007 14:49

czarna.wdowa pisze:Mój TŻet uwielbia jajka na twardo i Simbo nauczył się że jak Pańcio jej jajeczko to 1 jest dla koteczka
Teraz od kiedy jest mała jest 1 jajko tygodniowo na pół dla koteczków
ale wczoraj ogłosili strajk głodowy i wieczorne jajeczko jeszcze`rano było w miseczkach :evil:

Simbutek ma taki męski charakter 8) ale z tym wstydzeniem się zaskoczył mnie :roll:

Mój przyleciał jak jajka obierałam ale nie zjadł wcale :?
Rambo zbieraj zeby dla zębowej wrózki :wink:

Monika L

Post » Pon lut 05, 2007 17:59

czarna.wdowa pisze:Odkrywam u Simbulca coraz to nowe ciekawe cechy

*uczy Dżunglaka złych rzeczy np ignorowania jedzenia lub wymuszania pod drzwiami
:twisted:

Kto to jst Dżunglak?
Opis S&S to opis mojego Mruczusia i Choco
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pon lut 05, 2007 19:40

Monika L zbieram :D leżą i mam wystawkę na półce w pokoju. ale czy wróżka przyjdzie... hm, narazie jest babcia, może coś jej szepne :twisted:
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Wto lut 06, 2007 9:58

Dżunglakiem nazywana jest Sarabka :lol: najczęściej w czasie totalnej głupawy
polegającej na skakaniu po wszystkim i wszystkich , wieszaniu się na zasłonach, bieganiu po ścianach itp
Simbo - zwany różowym- czasem w tym uczestniczy i wtedy jest akcja "Uwaga, spłoszone stado słoni !!" :roll:
lub częściej patrzy się z politowaniem ze swojej szafi i mruczy pod nosem niecenzuralne komentarze 8)

Oczywiście wczoraj po powrocie do domu zastałam małą w łazience zajmującą się moimi kosmetykami
parę rzeczy zostało zniszczonych, kilka zaginęło bezpowrotnie, kilka na szczęście dało się uratować :evil:
Dzisiaj rano robiłam się na bóstwo patyczkami do uszu zamiast pędzelków do cieni :roll:
pozostawione mi łaskawie ostatnim razem kolory zostały tym razem dokładnie rozsmarowane na dywaniku :evil:
mascarę znalazłam zakopaną w kuwecie, a szminka odnalazła się pod wanną

A później przychodzi toto i robi oczka jak kotuś ze Shrecka 8)

czarna.wdowa

Post » Wto lut 06, 2007 10:45

Nie no, zdecydowanie powiedziała twojej urodzie NIE, to jest zmasowany i przemyślany atak... :lol: Czy Ty nie zrobiłabyś rozsądniej zamykając drzwi do łazienki? A może macie nowowczesne budownictwo i drzwi do łazienki nie ma? 8O

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Wto lut 06, 2007 10:49

Moniko,

sorki, ale... :ryk:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto lut 06, 2007 11:24

No kurde zamknęła bym przed potforem łazienkę ale stoi tam ich kuweta :roll:
W związku z tym drzwi są uchylone przez założenie specjalnego ogranicznika
a poza tym przed planowaną wymianą nie mają progu co dżunglak wykorzystuje przeciskając się pod spodem :roll:
Niestety kuwety raczej nie mogę przestawić bo nie wyobrażam sobie w pokojach lub kuchni
a przedpokój mam długi ale wąski i nie ma jak tam poszaleć z szafkami na buty

Jak ta paskuda`dostała się na szafkę na której stoi kosmetyczna nie mam pojęcia :?
i dlaczego tym razem zajęła się kosmetykami - kiedy zaraz obok stał jej ukochany papier 8O

To jeszcze nie koniec - Sarabka po początkowym okresie niezakopywania swojego urobku
wzięła sobie do serca wygłaszane przez różowego komentarze pod jej adresem
I teraz zakopuje już wszystko :roll:
drapie w klapę od kibelka w czasie spuszcania wody, w umywalkę podczas mycia zębów itp
Najgorsze to przejść ze skrajności - w kolejną skrajnosć

czarna.wdowa

[poprzednia][następna]