Rude jest piękne i bure też ♥♥♥♥ cz.17

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 15, 2017 12:47 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥♥ cz.17

Tak. W nocy zaczął padać taki drobny, rano też a teraz pada taki dość gruby śnieg.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie sty 15, 2017 12:49 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥♥ cz.17

mir.ka pisze:Czy u Was też tak pięknie biało?
u nas prawdziwa zima :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W mieście na blokowisku nie ma takich pięknych widoków, ale śniegu też mamy całkiem sporo :)
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Nie sty 15, 2017 12:50 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥♥ cz.17

Ewa L. pisze:Tak. W nocy zaczął padać taki drobny, rano też a teraz pada taki dość gruby śnieg.

u nas rano leciały takie grube płatki, a sypać zaczęło juz wczoraj wieczorem :D
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie sty 15, 2017 12:55 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥♥ cz.17

U nas tez biało! W nocy pieknie napadalo :)
Mialam kupic sanki w sklepie i zapomnialam :/
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie sty 15, 2017 14:25 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥♥ cz.17

Kotina pisze:
mir.ka pisze:Czy u Was też tak pięknie biało?
u nas prawdziwa zima :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W mieście na blokowisku nie ma takich pięknych widoków, ale śniegu też mamy całkiem sporo :)

mogłaby zostać przez jakis czas taka zima :D
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Nie sty 15, 2017 14:31 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥♥ cz.17

klaudiafj pisze:U nas tez biało! W nocy pieknie napadalo :)

takie mogą być? :wink:
Obrazek
Obrazek

mir.ka

Post » Nie sty 15, 2017 20:06 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥♥ cz.17

Lub takie
Obrazek :ryk: :ryk: :ryk:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie sty 15, 2017 20:17 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥♥ cz.17

mir.ka pisze:

Obrazek

Klaudia a kto by Cie woził na tych sankach? :ryk:
Ja chyba 3 lata temu wyciągnęłam sanki z piwnicy i było duzo radosci :ryk:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Nie sty 15, 2017 21:37 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥♥ cz.17

Gosiagosia pisze:Lub takie

Fiu , fiu :wink: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pon sty 16, 2017 15:30 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥♥ cz.17

Moli25 pisze:
mir.ka pisze:

Obrazek

a od tego czasu już ich nie wyciągasz? choc te ostatnie zimy to raczej do jeżdżenia nie bardzo sie nadawały , bo sniegu prawie nie było :(
Obrazek

mir.ka

Post » Pon sty 16, 2017 15:32 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥♥ cz.17

Gosiagosia pisze:Lub takie

takie coś to do ulepienia po jeździe na sankach :wink:
Obrazek

mir.ka

Post » Pon sty 16, 2017 15:42 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥♥ cz.17

Ale jestem zadowolona z dzisiejszego przedpołudnia :D Pojechaliśmy na 10.15 do Katowic na Kota Boba, specjalnie wybrałam taką godzinę, bo mieliśmy mozliwość jechać i było tak jak chciałam a nawet lepiej :D Na seansie były 3 osoby razem z nami, nikt nie jadł , nie pił, można było spokojnie obejrzeć film :D Film mnie nie rozczarował, co nieraz się zdarza, jak jest kręcony na podstawie książki, bo one są zawsze lepsze od filmów. A może to zasługa Boba :wink: ,kocur był wspaniały w swojej roli :1luvu: Choć może nie jestem obiektywna bo rude to dla mnie najpiękniejsze koty. A Bob to takie połączenie mojego Tofika i Rudzi :1luvu:
Obrazek

mir.ka

Post » Pon sty 16, 2017 16:51 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥♥ cz.17

Moli25 pisze:
mir.ka pisze:

Obrazek

No jak to kto 8O No m. na rowerze by mnie ciągnął i byłby kulig :ryk: :ryk: :ryk:

klaudiafj

Post » Pon sty 16, 2017 16:54 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥♥ cz.17

mir.ka pisze:Ale jestem zadowolona z dzisiejszego przedpołudnia :D Pojechaliśmy na 10.15 do Katowic na Kota Boba, specjalnie wybrałam taką godzinę, bo mieliśmy mozliwość jechać i było tak jak chciałam a nawet lepiej :D Na seansie były 3 osoby razem z nami, nikt nie jadł , nie pił, można było spokojnie obejrzeć film :D Film mnie nie rozczarował, co nieraz się zdarza, jak jest kręcony na podstawie książki, bo one są zawsze lepsze od filmów. A może to zasługa Boba :wink: ,kocur był wspaniały w swojej roli :1luvu: Choć może nie jestem obiektywna bo rude to dla mnie najpiękniejsze koty. A Bob to takie połączenie mojego Tofika i Rudzi :1luvu:

Fajnie, że dobry film :)
A jak Rudzia się czuje? Kryształy już zniknęły i wszystko wróciło do normy? Ja teraz też mam purizon i boję się kryształów, bo i Kitusia i marysia złapały na tej karmie. Ale kupiłam ją ze względu na odrośnięcie u Marysi bujnej siersci :) I chyba działa :)

klaudiafj

Post » Wto sty 17, 2017 9:13 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥♥ cz.17

klaudiafj pisze:
mir.ka pisze:Ale jestem zadowolona z dzisiejszego przedpołudnia :D Pojechaliśmy na 10.15 do Katowic na Kota Boba, specjalnie wybrałam taką godzinę, bo mieliśmy mozliwość jechać i było tak jak chciałam a nawet lepiej :D Na seansie były 3 osoby razem z nami, nikt nie jadł , nie pił, można było spokojnie obejrzeć film :D Film mnie nie rozczarował, co nieraz się zdarza, jak jest kręcony na podstawie książki, bo one są zawsze lepsze od filmów. A może to zasługa Boba :wink: ,kocur był wspaniały w swojej roli :1luvu: Choć może nie jestem obiektywna bo rude to dla mnie najpiękniejsze koty. A Bob to takie połączenie mojego Tofika i Rudzi :1luvu:

Fajnie, że dobry film :)
A jak Rudzia się czuje? Kryształy już zniknęły i wszystko wróciło do normy? Ja teraz też mam purizon i boję się kryształów, bo i Kitusia i marysia złapały na tej karmie. Ale kupiłam ją ze względu na odrośnięcie u Marysi bujnej siersci :) I chyba działa :)

Rudzia miała wtedy stan zapalny pęcherza, mogły się do tego przyczynić dwie sprawy - wysokobiałkowa karma, bo Purizon ma jej 44%, co w jej wieku jest juz niewskazane i chyba stres z powodu małych kociaków. Dostała wtedy dwa razy antybiotyk działający przez dwa tygodnie. Po leczeniu chciałam jej ponownie zbadać mocz, ale nie było możliwości, bo mi uciekała z kuwety jak mnie widziała z chochelką :mrgreen: Ale po jej zachowaniu widziałam ,ze jest dobrze i dałam jej spokój. Od tego czasu nie było problemów (tfu, tfu) , a karmy kupuję z mniejsza zawartoscia białka. Jakis czas temu kupiłam im taką karmę http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... kot/452945, też ma dobry skład i jedzą :)
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]