Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) zdj str 54, 74, 76, 90, 96 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 09, 2016 14:02 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) zdj str 54, 74, 76 - dużo fot

Hej wszystkim :)
Aniu odpisałam u Ciebie :)
Czekam na kuriera z karmą Naturea i na pana od kablówki - będziemy znowu mieli kablówkę. Koty w tym czasie urządziły sobie zebranie:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Tosia zaczęła jeść karmę dla dorosłych Ooo wczoraj dosypałam do jej pudełka w którym ma resztki Rc i większość Granata pet, Concept for life dla kociąt i Applaws dla dorosłych. I do drugiej miseczki tylko Applaws, żeby MArysi podawać i w nocy dałam tą drugą miseczkę na łóżko, tam gdzie zawsze stoi miseczka Tosi (a Tosiowej zapomniałam) i Tosia zaczęła to jeść. A przed chwilą Tosia przyszła na stół i zaczęła jeść z innej jeszcze miseczki Concept for life dla dorosłych kotów :D Ale jej się zmieniło od wczoraj! :)

Kitusia w 2008 r. - to było przed Maciusiem:
Obrazek
Patrzę na nią, na moje szczęście i mam ogromne wyrzuty sumienia, że kiedyś nie miałam pojęcia o kotach - teraz jej wynagradzam ile mogę.

Mój Maciuś u mojej mamy:
Obrazek
A to mój Maciuś u mnie na rękach ;) Jestem w piżamie i jest chlew, ale Maciuś taki słodki - zrobiłam cenzurę ;p
Obrazek
Maciuś, Kitusia i jakiś koń - nie wiem o co chodziło 8)
Obrazek
15 kilogramów temu na starym mieszkaniu wrzesień 2010
Obrazek

Marysieńka z dziś :) Bardzo chudo mi tu wyszła, nie wygląda aż tak chudo ;) Aparat ją wydłużył :)
Obrazek

A to Kitusia sprzed chwili - zdjęcie pod tytułem "ratuj się kto może" :)
Obrazek
Piękna moja:
Obrazek

Przyszła karma - żadna nie chciała jej skosztować :/ Ale w sumie była zmrożona, to może jak odtaje to skosztują :) Dostałam też piękny list :)
Obrazek

Z tabelki jeszcze wynika potas - o ile dobrze pamiętam to wetka mówiła, że dobrze jak dla Kitusi potasu będzie więcej (ale jeszcze się upewnię) a ten warunek spełnia tylko Naturnea.

Martuś ja nie wiem jak policzyć czy w diecie tauryny jest dobrze czy za mało ;) Purizon wg mnie właśnie dlatego tak świetnie działa! Ale ma też gigantycznie dużo białka. Nigdy nie zapomnę futra od Kitusi na tej karmie - miała długie, lśniące, miękkie jak po odżywce, nie wylatywało jej - to było nieziemskie futro! Kociaki takiego nie mają - sama wetka była zachwycona! A było to raptem niecały rok temu. Mam nadzieję, że uda mi się jeszcze sprawić, że Kitusia będzie zdrowa.
Smutno mi :( Naoglądałam się Maciusia i bardzo mi go brak :( I boję się o Kitusie :(
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Wto lut 09, 2016 15:00 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) zdj str 54, 74, 76 - dużo fot

Test mokrej karmy Naturea :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Karma ma piękny wygląd i bardzo przyjemny naturalny zapach. Po włożeniu widelczyka to na co zwróciłam uwagę to konsystencja - wreszcie jest to prawdziwie mięciutka i nawilżona karma mięsa, a nie takie suchary, które czasem wysypują się z puszek firm z górnej półki. Tej karmy nie trzeba z niczym mieszać, żeby koty chciały ją zjeść, o proszę:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Także z czystym sumieniem polecam! :D

klaudiafj

Post » Wto lut 09, 2016 15:28 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) zdj str 54, 74, 76 - dużo fot

Jakie fajne foteczki!!! :D Tośka cudna przy drapaczku! :1luvu:
Obie z Mamą jesteście śliczne! :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto lut 09, 2016 15:29 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) zdj str 54, 74, 76 - dużo fot

Wzruszyłam sie tymi zdjęciami sprzed lat. Piękne, pełne wspomnień.

Klaudia fajnie ze karma jest strzałem w 10.
Możesz napisac nam jakie koszty sa tej karmy?
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Wto lut 09, 2016 15:31 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) zdj str 54, 74, 76 - dużo fot

Jeszcze raz popatrzyłam na zdjecia i Maciej był wyjątkowo pięknym kocurem! <3
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Wto lut 09, 2016 15:40 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) zdj str 54, 74, 76 - dużo fot

Bardzo dziękuję Kochane :*** Maciuś był naprawdę przepiękny :) Puchaty :) myślę że mogł mieć dłuższe życie :(

Suchej karmy na razie nie jadły, ale jeszcze nie nasypalam do miseczki. Kitusia je wszystko tylko nie Hills :( musze zaprowadzić większy reżim.

Właśnie miałam telefon ze jedzie do nas ciocia Marysia, moja cioteczna babcia, babcia Marysi i naszych wszystkich kotków :)

klaudiafj

Post » Wto lut 09, 2016 16:03 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) zdj str 54, 74, 76 - dużo fot

Nasypałam suchej karmy, bo już odtajała i smakuje bardzo Kitusi :) Dwa razy podchodziła do miseczki aż :)

Obrazek
Ale naprawdę muszę zaprowadzić reżim, bo nie widuję Kitusi przy Hillsie.

Cennik:
100 gr - 8,90 zł
350 gr - 19,90
2 kg - 69,00

puszka pojedyncza - 4,90
4pak - 19,60 a teraz promocja 14,70

Przy pierwszym zamówieniu jest rabat 5%, co zauważyłam już po kupnie. https://naturea.com.pl/pl/c/Karma-dla-Kota/64/1/full
Kurier 17 zł

Ja na pewno kupię opakowanie 2 kg za miesiąc :) Teraz wziełam 350 gr + 4pak mokrej karmy :)

klaudiafj

Post » Wto lut 09, 2016 18:24 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) zdj str 54, 74, 76 - dużo fot

Aż zrobiłaś mi smaka na zakup te karmy :) Ślicznie wygląda!
A jakie jest dawkowanie?

Ty$ka

Od: Nie mar 11, 2012 19:57

Post » Wto lut 09, 2016 18:49 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) zdj str 54, 74, 76 - dużo fot

Dawkowanie jest na tej stronie https://naturea.com.pl/pl/p/Promocja-LA ... h-ras./218
Ale ja się tego nigdy nie trzymam ;)

Kolejna dama przetestowała karmę - Marysia - bardzo jej smakowała! :ok: Kitusię to wręcz Hills odrzucił i ciągle je tą Naturee ;) Oczywiście to nie za dobrze, bo ona musi jeść Hillsa :/

klaudiafj

Post » Wto lut 09, 2016 19:46 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) zdj str 54, 74, 76 - dużo fot

Zdjęcia śliczne i wspomnienia też. Wiem co to tęsknota za utraconym kotem, ja też Klaudio czasami wracam myślami "co by było gdyby..." ale nie wrócimy czasu ale nasze koty mają dobre i dbające o nie rodziny. Ty szczególnie dbasz o koty, ja się wzoruję na Twoich testach i też skorzystam z propozycji Naturea, wygląda smakowicie i twoje koteczki tak ją z apetytem zajadają.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Wto lut 09, 2016 20:20 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) zdj str 54, 74, 76 - dużo fot

Robię dalej te moje tabelki - okazuje się, że jeszcze ważny jest sód przy wytrącaniu się kryształków w pęcherzu.

Jestem przerażona, Kitusia ma wylizane do krwi ranki na brzuchu :( tak naprawdę to dopiero co skończyła nam się karma weterynaryjna, ale Kitusia już jadła wszystko - czyli RC dla +7 i +12 lat chyba i jeszcze jakieś inne karmy, ale było ich mało - no ale ten RC miał dbać o pęcherz, a mimo to problemy z pęcherzem wróciły :( Nie miałam żadnej karmy jakiejś super, żeby było tam dużo pierwiastków szkodliwych dla niej. I bardzo duży nacisk był na karmę mokrą. Wierzę, że suchy Hills pomoże, bo już pomógł, ale bardzo mnie niepokoi nawrót choroby :(
Idę jutro do wetki. Mam jeszcze urinowet - podałam Kitusi, ale to jest suplement nie lek :( Boję się o nią :( Za szybko świętowaliśmy sukces :(

W artykule o SUK na zwierzakowo.pl - jednym z najpopularniejszych - wymieniają idealne karmy i piszą to: "Praktycznie wszystkie karmy wysokiej jakości znanych producentów takie jak Royal Canin, Hill’s, Acana, Sanabelle, czy z „mokrych” Animonda i wiele innych, są przystosowane do potrzeb kotów kastrowanych. Wszystkie zawierają kontrolowany poziom magnezu, wapnia, fosforu oraz sodu, pomagają utrzymać prawidłowe pH, to jest śmieszne - Acana ma wszystkie parametry przekroczone i jak można porównywać go do RC, który jakościowo jest gorszy, ale pod względem pierwiastków jest o niebo lepszy od Acany.

Z ciężkim sercem pozbierałam wszystkie miseczki z jedzeniem suchym i zostawiłam tylko Hillsa dla Kitusi. Choć to co jeszcze mamy to Concept for life, który akurat ma w składzie że dba o pecherz moczowy i tą nową Naturee, która jest głównie pod kątem MArysi i Tosi, ale też ma zurawinę i naprawdę kontrolowane parametry. Te trzy karmy będziemy mieć już stale, bez kombinowania.

Jutro jeszcze mam dentystę. Nie zasnę dziś, bardzo się stresuję Kitusią :(

klaudiafj

Post » Wto lut 09, 2016 22:56 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) zdj str 54, 74, 76 - dużo fot

Poprawiona i uzupełniona tabelka:
Obrazek
Będę ją dalej uzupełniać. Kitusia biedna szuka Naturnea - dosypałam jej ciut do Hillsa c/d, bo by wcale go nie ruszyła. Tak mi jej żal :(

Edit. Siedzę z kotami. Na rano mam nastawiona pobudke i ide z Kitusia do weta. Prawdę powiedziawszy to jestem przerażona nią, bo zaczynam wymyślać różne scenariusze. Jutro będziemy robić badania krwi. Umylam kuwetę i przygotowałam kubek - będę polować na mocz. Nigdy sobie nie wybacze jak coś jej się stanie :(

klaudiafj

Post » Śro lut 10, 2016 12:16 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) zdj str 54, 74, 76 - dużo fot

Cudowne dziewczynki :201461 :201461 :201461
Klaudia,będzie dobrze kochana :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro lut 10, 2016 12:31 Re: Bytomskie Łobuzy cz. 7 :) zdj str 54, 74, 76 - dużo fot

Piękne zdjęcia! I piękni modele, koci i ludzcy :ok:

Byłyscie już u weta? Cos wiadomo? :201461 Trzymajcie się dziewczyny!

KatS

Od: Pt wrz 25, 2015 14:59

[poprzednia][następna]