Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny cz.2

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 14, 2015 12:06 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Dziękujemy Gosiu, Tobie również :1luvu: :1luvu: :1luvu:
I wszystkim naszym kocim przyjaciółkom oraz ich kotkom, pieskom, myszkom i co tam jeszcze posiadacie :)

U nas białe drzwi już wiszą i teraz widać ile takie brązy pochłaniają światła, a pokój mam dość ciemny, teraz odbijają światło i jest jaśniej :)
Kitek właśnie wylizał mi kanapkę z serkiem campri (czy jakoś tak) :) Muszę dziś kupić coś dobrego dla kotów i nie wiem co, bo ostatnio nic im nie smakuje - feliksy się już objadły, kurczaka surowego już nie ruszają wcale, rybę jedzą, ale też tak średnio. Może macie jakieś pomysły? Wczoraj otwarłam nowe tym razem żółte opakowanie TOTW to nawet Marysia wyparzyła ze swojego snu, żeby pochrupać - takie to było dobre :D
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Sob lut 14, 2015 12:13 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Hej Walentynkowo Klaudia,Kitusiu i Marysiu <3 <3

hm..nie mam pojęcia co mogłabyś dziewczyneczkom kupić smacznego :oops:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Sob lut 14, 2015 12:42 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

I muszę kupić im mysz nakręcaną, ulubioną od Marysi - najpierw mysz straciła oczka a potem powoli umierała aż już całkiem opadła z sił. Ale przynajmniej wybawiona została do ostatniego tchu:)
Co myślicie o szale na 50 twarzy Greja. Jutro wchodzi do kin! Pierwszą część przeczytałam rok temu i czekam na film - nie uważam, że to jakaś wybitna książka, raczej nędzne fantazje jakiejś baby (wole czytać erotyki z punktu widzenia męskiego), ale że był szał to chciałam zobaczyć o co tyle halo i przeczytałam I część. Ciekawa jestem filmu. Chciałam iść w walentynki, ale niestety - nie ma zapisów a każda godzina jest na niedziele zajęta i w środy na tanim bilecie też. Więc idziemy w poniedziałek. Mamy rezerwacje, bo serio kina oblegane. Bardzo jestem ciekawa jak to wypadnie. Jeżeli chodzi o książkę jako erotyk to piszą o nim, że jest w tym względzie najlepsza co tylko świadczy o tym, że Ci co napisali ten tekst na książce są mało oczytani. Więc jeżeli chodzi o książkę jako erotyk to jest nędzna, ale zaskakuje w innym aspekcie - jako dramat i pod tym kątem jest dobra. Ale fakt jest też taki, że zbiegi okoliczności i rozwiązanie niektórych sytuacji jak z nędznej komedii romantycznej. Oceniam na 4/10 - zmarnowany potencjał, styl pisania debilny i autorka jako pisarka też słaba. Ale sądzę, że jako film będzie dużo lepiej :)

klaudiafj

Post » Sob lut 14, 2015 12:47 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

nie wiem, nie znam , nie czytałam i raczej nie wybiorę sie na oglądanie, bo od czau jak ludzie zaczęli chodzić do kina żeby jeść to ja przestałam :evil:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob lut 14, 2015 12:49 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Greya nie czytałam,oglądać też nie zamierzam ;) Wystarczyło mi to,że moje koleżanki w poprzedniej pracy..niemal codziennie się tą książką jarały,matko święta,no ileż można ;)
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Sob lut 14, 2015 12:57 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Aniu podziwiam osoby, które jarały się tą książką - sama napisałabym ją lepiej. Tu nie ma się kompletnie czym jarać, bajki dla dzieci są bardziej ambitne. Literacko to jest dno i nawet do męża biegałam i czytałam mu fragmenty co głupsze ;) A z początku nie umiałam się przestawić na tak prosty język typu - poszłam tu, wzięłam do ręki, zobaczyłam powąchałam, siadłam wstałam i tak przez całą książkę. I te "cudowne" zbiegi okoliczności. Jedyna wartość jakaś tej książki to to jak wiele można zrobić dla osoby, którą się kocha wbrew sobie. Ale jako film powinno być super. 147 min o ile dobrze pamiętam.
Mirko ja się długo nie mogłam przekonać do kin, nie umiałam wysiedzieć, było mi nie wygodnie i ludzie wokół mnie mnie drażnili, bo są za blisko. Ale jakoś tak teraz lubię, bo wybieram miejsca z dala od innych i jest spoko. Też jem w kinie popcorn :D A jak tylko film się zacznie to zewsząd słychać otwierane torebki i psssst z piwa :D Ale czasem jacyś ludzie rzucą tekstem na całe kino i wtedy jest ubaw :) Generalnie polubiłam kino z ludźmi :)

klaudiafj

Post » Sob lut 14, 2015 12:59 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

klaudiafj pisze:Aniu podziwiam osoby, które jarały się tą książką - sama napisałabym ją lepiej. Tu nie ma się kompletnie czym jarać, bajki dla dzieci są bardziej ambitne. Literacko to jest dno i nawet do męża biegałam i czytałam mu fragmenty co głupsze ;) A z początku nie umiałam się przestawić na tak prosty język typu - poszłam tu, wzięłam do ręki, zobaczyłam powąchałam, siadłam wstałam i tak przez całą książkę. I te "cudowne" zbiegi okoliczności. Jedyna wartość jakaś tej książki to to jak wiele można zrobić dla osoby, którą się kocha wbrew sobie. Ale jako film powinno być super. 147 min o ile dobrze pamiętam.
Mirko ja się długo nie mogłam przekonać do kin, nie umiałam wysiedzieć, było mi nie wygodnie i ludzie wokół mnie mnie drażnili, bo są za blisko. Ale jakoś tak teraz lubię, bo wybieram miejsca z dala od innych i jest spoko. Też jem w kinie popcorn :D A jak tylko film się zacznie to zewsząd słychać otwierane torebki i psssst z piwa :D Ale czasem jacyś ludzie rzucą tekstem na całe kino i wtedy jest ubaw :) Generalnie polubiłam kino z ludźmi :)

jedzącymi :mrgreen:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob lut 14, 2015 16:03 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Nie czytałam Greya, nie oglądałam, i nie zamierzam. :mrgreen:
Hej Słonka sobotnio! A to Ci się Koteczki zwybredniały, no. :lol: :D
My prztwieźliśmy Kretkom dzisiaj jak zwykle TOTW-a, i Applawsa. I tacki Animondy.
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob lut 14, 2015 17:40 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Ja czytałam wszystkie 3 części :) Najbardziej podobałam mi się ostatnia - miała wątek kryminalny :)
A poważnie - można przeczytać, ale nie jest to jakaś dobra literatura. Ale przyznaję, że czyta się lekko, szybko i łatwo.

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Sob lut 14, 2015 17:46 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Cześc Klaudia, dawno mnie u Was nie było, a tu remonty widze na całego :lol:
ja też w marcu biorę się za przedpokój.
będzie w zdecydowanie białych kolorach. szare jasne kafelki, duże i świecące, i białe ściany, cokoliki będą też białe, ale to będzie taka listwa na caly przedpokój :mrgreen:
miał być salon teraz w kolejności po sypialni, ale jednak jak ostatnio weszłam do domu po pracy to się załamałam przedpokojem :ryk: ta szafa po starych właścicielach powoduje we mnie lekko mówiąc wstręt :D nie podoba mi się nic w niej, kompletnie :ryk: będzie rewolucja :D w środe przychodzi Pan od szafy na wymiary :D szafa w zabudowie na przedpokoju będzie. mamy taka w sypialni, cała w lustrze i jest to najlepsze rozwiązanie dla braku miejsca w mieszkaniu na normalne meble :D

Moja Moli na Walentynki nam się pochorowała :( :(
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Sob lut 14, 2015 19:13 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

czesc Klaudia :piwa:
jesli chodzi o greya to ksiazka jest...no nie fajna :ryk: filmu jestem ciekawa, i chcialam pojsc na walentynki wlasnie, ale sie pochorowalam takze z planow nici, z reszta i tak pewnie byloby sie ciezko dostac :ryk: obawiam sie ze to pewnie tylko takie boom na film bedzie, a okaze sie sredni bardzo :ok:

a co dziewczynkom nie wiem co mozesz kupic z mokrych, moja lubi carny, applawsa i gourmeta, moze sprobuj ?;)
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Nie lut 15, 2015 0:55 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Hej :)
No ja Wam powiem czy będzie to fajny czy nie fajny film, bo idę w poniedziałek :)
Wreszcie odzyskałam dane z karty z aparatu - działa bez zarzutu w aparacie a komp nie chciał jej czytać :/
Chciałam Wam pokazać trochę zdjęć :)

Oto komoda odnowiona:
Obrazek
Nie postarzałam jej, tylko pomalowałam na biało :) Stara wersja na zdjęciu wyszła jaśniejsza, ale normalnie była ciemna bardzo. Obok ten fotel o którym pisałam z brązowym obiciem, który obecnie jest już rozłożony na czynniki pierwsze. Muszę kupić materiał i przemyśleć jak uszyć pokrowiec na niego :) A za tym wszystkim widać drzwi i framugi brązowe, które obecnie są już białe - drzwi pomalowałam ładnie, ale framugi napaćkałam strasznie - do poprawy!

A tutaj Kitu Precel:
Obrazek
Obrazek

Tu Marysia na resztce fotela zażywa relaksu przy kominku, pod kominkiem niepoukładane jeszcze :)
Obrazek

A tutaj to z dziś - chciałam sfotografować jak się Marysia bawi, ale było ciężko trzymać ciężki aparat przy oku, fotografować, a jednocześnie machać wędką i patrzeć na Marysię co by jej wędki w oko nie wsadzić, więc wyszło słabo, ale coś widać :) wiecie jaki to speed taki kot w zabawie :D

Łapiemy. O szafkę oparte pomalowane "nogi" z fotela i widać napaćkaną framugę :)
Obrazek
Marysia straciła kontrolę nad sobą :D
Obrazek
Łapiemy i zlapane:
Obrazek
Polowanie i kalkulacja:
Obrazek
Patrzcie te paluchy na prawej ręce :mrgreen:
Obrazek
Istny galop (nie liczcie talerzyków z tyłu ;) ) Szufelka przez przypadek tam leży, nie że zawsze jest przy talerzykach kocich.
Obrazek
Złapane :D
Obrazek
Marysia dobiegła do mnie :D

Tyle tego komiksu :ryk: dziś już na oczy nie widzę. Kotom kupiłam wołowinę i w domu się okazało, że to prawie sam smalec, ale to akurat dobrze, bo ostatnio same chude mięso miały. I 3 saszetki różnych firm. Bawię się od 1,5 godziny z Marysią. Bawimy się workiem, poluje na mnie i gryzie. I nie ma dość :)

Trochę widać, że Marysia jest plamiasta, ma rude plamy na całym ciele - nie jest czysto bura :)
Dobranoc:)

klaudiafj

Post » Nie lut 15, 2015 9:20 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

klaudiafj pisze:Hej :)
No ja Wam powiem czy będzie to fajny czy nie fajny film, bo idę w poniedziałek :)
Wreszcie odzyskałam dane z karty z aparatu - działa bez zarzutu w aparacie a komp nie chciał jej czytać :/
Chciałam Wam pokazać trochę zdjęć :)

Oto komoda odnowiona:
Obrazek
Nie postarzałam jej, tylko pomalowałam na biało :) Stara wersja na zdjęciu wyszła jaśniejsza, ale normalnie była ciemna bardzo. Obok ten fotel o którym pisałam z brązowym obiciem, który obecnie jest już rozłożony na czynniki pierwsze. Muszę kupić materiał i przemyśleć jak uszyć pokrowiec na niego :) A za tym wszystkim widać drzwi i framugi brązowe, które obecnie są już białe - drzwi pomalowałam ładnie, ale framugi napaćkałam strasznie - do poprawy!

A tutaj Kitu Precel:
Obrazek
Obrazek

Tu Marysia na resztce fotela zażywa relaksu przy kominku, pod kominkiem niepoukładane jeszcze :)
Obrazek

A tutaj to z dziś - chciałam sfotografować jak się Marysia bawi, ale było ciężko trzymać ciężki aparat przy oku, fotografować, a jednocześnie machać wędką i patrzeć na Marysię co by jej wędki w oko nie wsadzić, więc wyszło słabo, ale coś widać :) wiecie jaki to speed taki kot w zabawie :D

Łapiemy. O szafkę oparte pomalowane "nogi" z fotela i widać napaćkaną framugę :)
Obrazek
Marysia straciła kontrolę nad sobą :D
Obrazek
Łapiemy i zlapane:
Obrazek
Polowanie i kalkulacja:
Obrazek
Patrzcie te paluchy na prawej ręce :mrgreen:
Obrazek
Istny galop (nie liczcie talerzyków z tyłu ;) ) Szufelka przez przypadek tam leży, nie że zawsze jest przy talerzykach kocich.
Obrazek
Złapane :D
Obrazek
Marysia dobiegła do mnie :D

Tyle tego komiksu :ryk: dziś już na oczy nie widzę. Kotom kupiłam wołowinę i w domu się okazało, że to prawie sam smalec, ale to akurat dobrze, bo ostatnio same chude mięso miały. I 3 saszetki różnych firm. Bawię się od 1,5 godziny z Marysią. Bawimy się workiem, poluje na mnie i gryzie. I nie ma dość :)

Trochę widać, że Marysia jest plamiasta, ma rude plamy na całym ciele - nie jest czysto bura :)
Dobranoc:)

Witaj Klaudia ! :1luvu:
Komoda wyszła ci naprawdę super - teraz to zupełnie inny nowy mebelek. :ok:
U mnie dziewczyny też lubią spać jak precelki a ja nadal się dziwię że ich karczki nie bolą bo mnie od samego patrzenia tak. :mrgreen:
Co do tła Marysi to gdybyś nie napisała o tych talerzykach i szufelce i napaćkanej framudze pewnie nikt by nie zwrócił na to uwagi bo przecież najważniejszy jest aktor pierwszego planu czyli Marysia. :D Zwinność kotów zachwyca mnie wciąż . Nawet duży czy puszysty zachowuje pełną kocią grację swoich ruchów i to w kotach jest fascynujące. :1luvu:
Życzę miłej niedzieli. :ok:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie lut 15, 2015 10:07 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

Cześć Klaudia!
Myślę, że powinnaś otworzyć drugą działalność- renowacja mebli... coś pięknego :1luvu:

a tego precelka ślicznego ja bym zjadła w całości, Kitusia jest taka piękna :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Wedka u Nas też jest bardzo lubiana, i wierzę, ze ciężko robić zdjęcia a drugą ręką zabawiać wędką kota :ryk: jednakże widać ze Marysia ma zabawę przednią :ryk: super łapka :ryk:
Obrazek
Miłej niedzieli
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Nie lut 15, 2015 11:55 Re: Maciusiu Najukochańszy[*] Kitusia i Marysia moje panny c

czes Klaudia :piwa: szafeczka wygląda super 8O :ok:
Kitusia precelek do wycalowania :1luvu:
Marysienka :1luvu: moja mala tez tak w szal wpada w zabawie z wedka , a zdjecia - usmialam sie :D kochana :1luvu:
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

[poprzednia][następna]