Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 08, 2015 10:31 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihaja pisze:Ja do wody do picia wkładam im kostki lodu :)

Żeby nie przeziębiły gardełek... :) ja mam fontannę i ona sama ochładza wodę troszkę. A i tak jak się idę kąpać to Kitek aż wyje, żeby mogła się napić ciepłej czy też gorącej wody :)

Bezsłonecznie - lubię ten wyraz :D
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro lip 08, 2015 10:35 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Wolę słonko, ale nie będę marudzić, kiedy jest ciepło :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Śro lip 08, 2015 10:36 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

A nie da się zaprzeczyć, i przynajmniej troszkę chłodniej. :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt lip 10, 2015 10:15 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

:201461 :201461 :201461
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pt lip 10, 2015 10:50 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Witaj Dorotko :D :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt lip 10, 2015 12:11 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Cześć dziewczyny :)
Mój MOrfeuszek coś rano nie miał apetytu i martwię się, że dopóki nie przyjdę, to będzie głodny. Może Joachimek mu coś zostawi i mały zje....

Sihaja

Post » Pt lip 10, 2015 20:47 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Zaglądam regularnie, ale jakoś nie mam weny do odzywania się, bo tu smutno – odeszła mama Twojej imienniczki, tej, z którą jeżdżę.

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Sob lip 11, 2015 10:00 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

floxanna pisze:Zaglądam regularnie, ale jakoś nie mam weny do odzywania się, bo tu smutno – odeszła mama Twojej imienniczki, tej, z którą jeżdżę.

Przykro bardzo. Trzymaj się. Kondolencje.

Sihaja

Post » Sob lip 11, 2015 15:47 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Tosia ma kolorki prawie jak Morfeuszek :mrgreen:
jest czekoladowa na grzbieciku
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob lip 11, 2015 15:54 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

mir.ka pisze:Tosia ma kolorki prawie jak Morfeuszek :mrgreen:

Wydaje mi się, że Tosia jest ciemniejsza. U burm kolor Tosi nazywa się sobolowy. Zobacz w necie kot burmski sobolowy, a sama przyznasz mi rację :) A wpisz sobie "kocięta burmskie sobolowe" :) Niewątpliwie Tosia ma coś z jakiegoś rasowca, można się domyślać, że z burmy lub tonka :) A może jeszcze z jakiegoś innego :) Mała jest taka fajniutka i słodka, że można by ją schrupać :)
Ostatnio edytowano Sob lip 11, 2015 16:14 przez Sihaja, łącznie edytowano 1 raz

Sihaja

Post » Sob lip 11, 2015 16:06 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Sihaja pisze:

Wydaje mi się, że Tosia jest ciemniejsza. U burm kolor Tosi nazywa się sobolowy. Zobacz w necie kot burmski sobolowy, a sama przyznasz mi rację :) A wpisz sobie "kocięta burmskie sobolowe" :) Niewątpliwie Tosia ma coś z jakiegoś rasowca, można się domyślać, że z burmy lub kotka :) A może jeszcze z jakiegoś innego :) Mała jest taka fajniutka i słodka, że można by ją schrupać :)

mam książke o rasach kotów i tam jest burmski, ubarwienie bardzo podobne
ciekawe jaka będzie jak dorośnie
jak ją wzięłam to futerko miała takie prawie rude, nastroszone, a teraz już ma takie przyjemnie mięciutkie i ciemniejsze

obejrzałam małe, różnica jest taka ,że Tosia ma czarny sam pyszczek, a rasowe mają ciemniejsze też czółka
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Sob lip 11, 2015 16:17 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

mir.ka pisze:
Sihaja pisze:

Wydaje mi się, że Tosia jest ciemniejsza. U burm kolor Tosi nazywa się sobolowy. Zobacz w necie kot burmski sobolowy, a sama przyznasz mi rację :) A wpisz sobie "kocięta burmskie sobolowe" :) Niewątpliwie Tosia ma coś z jakiegoś rasowca, można się domyślać, że z burmy lub kotka :) A może jeszcze z jakiegoś innego :) Mała jest taka fajniutka i słodka, że można by ją schrupać :)

mam książke o rasach kotów i tam jest burmski, ubarwienie bardzo podobne
ciekawe jaka będzie jak dorośnie
jak ją wzięłam to futerko miała takie prawie rude, nastroszone, a teraz już ma takie przyjemnie mięciutkie i ciemniejsze

obejrzałam małe, różnica jest taka ,że Tosia ma czarny sam pyszczek, a rasowe mają ciemniejsze też czółka

Tosia na pewno nie jest czystym rasowcem, jest tylko podobna, więc umaszczenie może się różnić :) Też jestem ciekawa, jaka będzie jak dorośnie :) Mam nadzieję, że będzie przede wszystkim szczęśliwa. Przy domku, na jaki trafiła, to jest praktycznie pewne i to jest najważniejsze :)

Sihaja

Post » Sob lip 11, 2015 16:27 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

mnie się zawsze podobały zwierzaki nierasowe, bo przynajmniej są unikalne
Obrazek

mir.ka

Post » Sob lip 11, 2015 16:28 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

mir.ka pisze:mnie się zawsze podobały zwierzaki nierasowe, bo przynajmniej są unikalne

Każy kot jest unikalny, bez względu czy rasowy, czy nie :) Mój Joachimek sobotni leniuszek :)
Obrazek

Sihaja

Post » Sob lip 11, 2015 16:33 Re: Gaja, Morfeusz, Joachim - moja ogoniasta rodzinka :)

Tosia lubi tak leżeć i chce ,żeby ja miziać po brzuszku, a ona mruczy
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]