Gustaw i Orbis i Florencja, czyli Ragilian. Miałam wypadek.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt paź 23, 2015 0:27 Re: Gustaw i Orbis i Florencja, czyli Ragilian. Nowe zdjęcia

Ten młodszy brat to właśnie ten o ktorym wspomnialam. Tez bym chciała żeby tamte czasy wróciły i stara nysa i Warszawa - nasze najpiękniejsze auto :) ale one już też nie żyją - pewnie umarły na jakimś zlomie.
A jagody co roku te same :) rosną przy tych samych drzewach, prawda? :) a w sumie i drzewa coraz starsze, a niektóre tez pewnie nie dozyly dzisiejszych czasów i zastąpili je nowymi - ale jagody wciąż te same :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Sob paź 24, 2015 15:18 Re: Gustaw i Orbis i Florencja, czyli Ragilian. Nowe zdjęcia

Dobrerek :) Dziś piękna pogoda, prawda? W Warszawie też?

klaudiafj

Post » Sob paź 24, 2015 16:34 Re: Gustaw i Orbis i Florencja, czyli Ragilian. Nowe zdjęcia

Dzień dobry! :P
Pogoda jest w miarę przyzwoita, ale niestety nie mogę z niej korzystać, bo siedzę na dyżurze w przychodni.
A rano kociki mi wylizały łapki, zwłaszcza, że miałam w nich mięsko. Dostałam też dużo całusów od potomstwa i kwiatki i prezenty. Był nawet tort. Bo mam dzisiaj urodziny.
Przyjaźnię się z pewnym Tybetańczykiem. W ich kulturze nie ma zwyczaju świętowania ku czci danej osoby. Obchodzi się tylko święta religijne. I tenże człowiek dziwił się bardzo, że u nas świętuje się urodziny. No, bo co się cieszyć, że człowiek jest coraz starszy... Wtedy tego nie rozumiałam, ale teraz doskonale pojmuję tą teorię.

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Sob paź 24, 2015 16:43 Re: Gustaw i Orbis i Florencja, czyli Ragilian. Nowe zdjęcia

No to wszystkiego co najlepsze, spełnienia marzeń i zdrowia dla Ciebie i Twojej rodzinki ludzko-kociej :) :birthday: :birthday: :birthday: :birthday:

klaudiafj

Post » Sob paź 24, 2015 17:46 Re: Gustaw i Orbis i Florencja, czyli Ragilian. Nowe zdjęcia

Dziękuję bardzo za życzenia :mrgreen:

lilianaj

Post » Sob paź 24, 2015 18:18 Re: Gustaw i Orbis i Florencja, czyli Ragilian. Nowe zdjęcia

Obrazek
Cicha podczytywaczka :)
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Sob paź 24, 2015 19:59 Re: Gustaw i Orbis i Florencja, czyli Ragilian. Nowe zdjęcia

Dziękuję Ankacom. :D

Wróciłam z pracy, nakarmiłam koty i odkryłam, że TŻ przygotował kolacyjkę. Kupił nawet winko, żeby było uroczyściej. No, więc siadamy do tej kolacji, rozmawiamy wszyscy, śmiejemy się. Jest miło. TŻ nalewa wino do dwóch kieliszków, jeden stawia obok swojego nakrycia, a drugi - przy moim. Oczy Pawła robią się coraz bardziej przerażone, wielkie, okrągłe. I nagle słyszę jękliwą prośbę: "Mamo, nie pij! Każda ilość alkoholu szkodzi...". Pełna konsternacja.
Chyba przesadziłam z edukacją...
Ostatnio edytowano Sob paź 24, 2015 21:28 przez lilianaj, łącznie edytowano 1 raz

lilianaj

Post » Sob paź 24, 2015 20:02 Re: Gustaw i Orbis i Florencja, czyli Ragilian. Nowe zdjęcia

Wszystkiejgo naj !
duzo zdrowia i spokoju . I wszystkiego , co ten spokój zapewnia
od zakręconych :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Sob paź 24, 2015 20:06 Re: Gustaw i Orbis i Florencja, czyli Ragilian. Nowe zdjęcia

Dziękuję Basiu! :P

lilianaj

Post » Sob paź 24, 2015 21:20 Re: Gustaw i Orbis i Florencja, czyli Ragilian. Nowe zdjęcia

W dniu Twych urodzin życzę Ci wszystkiego co najpiękniejsze i najlepsze,radosnych oraz pogodnych dni,pełnych szczęścia i miłości :D :D :D
Aby każdy nadchodzący dzień,był tym najwspanialszym dniem w życiu i zawsze otaczali Cię kochający ludzie i ukochane zwierzęta :201461
Liliano jesteś niezwykłą,wspaniałą osoba i taką na zawsze pozostań :ok: :1luvu:

Bunio& Daga

Od: Pt wrz 19, 2014 11:37

Post » Sob paź 24, 2015 21:27 Re: Gustaw i Orbis i Florencja, czyli Ragilian. Nowe zdjęcia

Haha ;)

Widzisz jak mąż się wspaniale postarał ;) nie mów ze Cię nie <3 :ok: :mrgreen:

klaudiafj

Post » Sob paź 24, 2015 21:28 Re: Gustaw i Orbis i Florencja, czyli Ragilian. Nowe zdjęcia

Słowem malujesz obrazy.To co napisałaś to magiczny ,sielski świat.Zapachniało latem,beztroską dziecinnych lat.
To inna wersja Na jagody :) Równie piękna :D

Bunio& Daga

Post » Sob paź 24, 2015 21:29 Re: Gustaw i Orbis i Florencja, czyli Ragilian. Nowe zdjęcia

klaudiafj pisze:Haha ;)

Widzisz jak mąż się wspaniale postarał ;) nie mów ze Cię nie <3 :ok: :mrgreen:

Właśnie :mrgreen: Liliana doceń starania :D

Bunio& Daga

Post » Sob paź 24, 2015 21:55 Re: Gustaw i Orbis i Florencja, czyli Ragilian. Nowe zdjęcia

Dziękuję Basiu za życzenia. :P

A mój mąż jest dobrym człowiekiem. Popełnia błędy, jak każdy, ale ma w sobie dużo życzliwości dla innych. Chociaż zdecydowanie za mało uwielbia koty, co jest dosyć poważną usterką. Ale Maurycego jednak uwielbiał i jak była potrzeba, to bez gadania sypał tysiącami. I bardzo rozpaczał, jak go zabrakło. A teraz pewnie boi się przywiązać, żeby znów nie cierpieć. Ale wielokrotnie widziałam, jak głaskał koty. Mnie nie głaszcze. Od siedmiu lat ani razu mnie nie przytulił. Cóż, tak też w życiu bywa. Nie potrafię tego zmienić i on też nie potrafi. Ale dogadujemy się przyzwoicie i żyjemy w zgodzie. Razem mieszkamy i wychowujemy dzieci. I zgodził się na Florcię.

Mam czterdzieści jeden lat. W najlepszym razie pół życia za mną. Zbiera mi się na podsumowania...
Dzisiaj patrzyłam na pesele pacjentów. Moi rówieśnicy młodość mają już za sobą. Ale za to człowiek ma więcej doświadczenia, potrafi sobie poradzić z różnymi sprawami. I jest się dużo spokojniejszym.
Najważniejszy dla mnie jest pokój w moim kraju, bo bez niego nic nie będzie możliwe. Wojny boję się najbardziej na świecie.
Chciałabym być zdrowa i samodzielna. Chciałabym uniknąć zależności od innych osób, zwłaszcza fizycznej i finansowej. Chciałabym mieć mnóstwo cierpliwości i cieszyć się ciągle zwykłą codziennością, nieuniknionym pośpiechem i licznymi obowiązkami. I pracą. I drobiazgami. Chciałabym umieć docenić to, co mam. I żeby dzieci i koty były zdrowe, bo ich choroby to zawsze dla mnie poważne zmartwienie. Żeby się dobrze uczyły i miały przyjaciół. Żeby otaczali mnie życzliwi ludzie. I żebym potrafiła radzić sobie z ludzką podłością. Marzę także o domku na kurzej stopie. I o podróży do Ameryki Południowej. I wolałabym jednak w przyszłości umrzeć na coś innego, niż choroba nowotworowa. Może zawał... A później trafić do nieba i spotkać tam wszystkie bliskie osoby, za którymi tęsknię. Amen. Tego sobie życzę, ale chętnie przyjmę wszystko, cokolwiek ma mnie spotkać. Choć nie obiecuję, że będę dzielna.

lilianaj

Post » Nie paź 25, 2015 21:52 Re: Gustaw i Orbis i Florencja, czyli Ragilian. Nowe zdjęcia

:birthday: :birthday: :birthday: cicha podczytywaczka
Obrazek

muza_51

Od: Pon paź 04, 2010 10:04

[poprzednia][następna]