Mokate w DS i kot Zen na DT - zapraszamy na wątek

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob gru 14, 2013 14:30 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Przyłapany :mrgreen:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Sob gru 14, 2013 20:43 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Najpierw się zdziwię i to tak serio. Bąbli miał moje ogłoszenia, w których jasno pisałam - dom niewychodzący, dobra karma, wizyta PA i umowa. I kto dzwonił? Czuby. Potem Monia napisała tekst, Dana zrobiła ogłoszenia, w których nie ma słowa o wizytach, karmieniu, umowach i co? W dniu, w którym zatwierdziłam pierwsze odezwał się obiecujący domek. Pisałam już o tym Danusi.
Pani jest pielęgniarką, ma adoptowanego jamnika i kota, którego przygarnęła 4 lata temu po śmierci swojej pacjentki. Właśnie umawiam się na wizytę PA, zapewne na wtorek. Bo oczywiście zgoda na wizytę jest, na umowę też. Teraz poproszę o złote rady w kwestii wizyty, bo podczas swojej byłam tak zdenerwowana, że nie pamiętam o co Ewunia mnie maglowała :mrgreen: i o dużo :ok: O rany, to się dzieje 8O
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Nie gru 15, 2013 0:20 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Nie ważny jest zestaw pytań. Moim zdaniem najważniejsza jest rozmowa i obserwowanie ludzi w domu. Ich zachowanie więcej Ci powie niż odpowiedzi na zadawane pytania.
Wiadomo, że musi być kilka pytań o poprzednie zwierzaki, o ich choroby i ewentualne leczenie, jak były karmione, gdzie spały, co z wyjazdami na urlop, co w razie ewentualnej choroby właściciela, czy wszyscy domownicy godzą się na zwierzaka, stosunek do sterylizacji.....
U Ciebie nie było o co pytać, bo Ty sama wszystko opowiadałaś :wink:

A gdzie ten domek?
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Nie gru 15, 2013 7:10 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

A co miałam nie mówić - rozmawiałyśmy o kotkach, z którymi żyłam naście lat, więc było co opowiadać :)
Urlop! Wiedziałam, że coś jeszcze było :)

Mam o tyle prościej, że Pani ma psa i kota, więc będę mogła obserwować zwierzaki, które tam już są i jej stosunek do nich. Chociaż czy ja wiem? Jakby ktoś przyszedł obserwować moje relacje z Mokim, to musiałby tu pół dnia spędzić zanim gamoń by wylazł :mrgreen:

Pani mieszka w Warszawie, dokładnego adresu jeszcze nie znam, poznam dzisiaj. :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Nie gru 15, 2013 10:32 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

no to powodzenia i oby kiciorek na Święta był już we własnym Domku :ok: :ok: :ok:

za dobry dzień :piwa:
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Nie gru 15, 2013 11:27 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Po pierwsze kciuki :ok: :ok:
Co do pytań, upewnij się czy Pani wie, jak przebiega dokocenie, czy się nie zniechęci i da kotom i psu tyle czasu ile potrzeba (Bąbli jest luzak, ale jednak trzeba się liczyć, że się np schowa, nie da przez tydzień dotknąć, będą syki, warki, łapoczyny, ustalanie hierarchii - wymyslam w tym momencie, ale niektóre osoby nie są przygotowane na takie atrakcje i mogą się początkowo przestraszyć)
Jeszcze raz :ok: :ok:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Nie gru 15, 2013 12:00 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Mam nadzieję, że to będzie już ostatnia przeprowadzka Bąbla. On naprawdę zasługuje na DOM na zawsze, zwłaszcza z towarzystwem innych zwierząt.
To byłby dla niego najpiękniejszy prezent pod choinkę. :)

kuba.kaczor13 pisze:za dobry dzień :piwa:

Trzymam kciuki za dzisiejszy kiermasz :ok:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Nie gru 15, 2013 19:51 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Wizyta umówiona, Pani mieszka na Grochowie, więc daleko nie mam. We wtorek przed południem poproszę o dużo kciuków. Już się trochę denerwuję, to moja pierwsza wizyta PA. Jak ja bym chciała, żeby to był TEN domek i żeby już na Święta Bąbel był u siebie.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Nie gru 15, 2013 19:56 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

magdar77 pisze:Wizyta umówiona, Pani mieszka na Grochowie, więc daleko nie mam. We wtorek przed południem poproszę o dużo kciuków. Już się trochę denerwuję, to moja pierwsza wizyta PA. Jak ja bym chciała, żeby to był TEN domek i żeby już na Święta Bąbel był u siebie.

zawsze jest ten pierwszy raz :D
Będzie ok , opisałaś domek jako "świadomy praw i obowiązków" , myślę że się nie rozczarujesz. :ok: :ok: :ok:

ps od Was( z placu Hallera ) na Grochów to 135
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Nie gru 15, 2013 21:02 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Hi hi - 125. 135 też jeździ, ale sprawdź trasę - to linia turystyczna, jakby ktoś chciał dojechać w 50 minut zamiast w 15. Serio :) Raz jechałam tą linią i Młoda mało mnie nie zjadła ze złości w połowie drogi :mrgreen: Ale dzięki za czujność :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Nie gru 15, 2013 22:41 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Widzę, że na wątku pojawił się jakiś Wujek, co zdarza się rzadko i działa trochę jak Anioł Stróż :mrgreen:

Ciekawa jestem jak Moki zniesie rozłąkę i samotność.....

EVA2406

Post » Nie gru 15, 2013 22:58 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Może ktoś pomoże. Potrzebny tymczas lub DS dla dwóch koteczków z likwidowanej mordowni w Klembowie. Termin do jutra :(
https://www.facebook.com/events/5816650 ... er_invited

EVA2406

Post » Nie gru 15, 2013 23:02 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

EVA2406 pisze:Widzę, że na wątku pojawił się jakiś Wujek, co zdarza się rzadko i działa trochę jak Anioł Stróż :mrgreen:

raczej upierdliwy zrzęda 8) miło Cię poznać :D .Zajrzyj do nas .link w banerku.
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Nie gru 15, 2013 23:08 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

To ja przedstawię Wujka - Kuba to dobry duch kotów z Palucha, sługa uniżony dwóch paluszkowych Księżniczek i świetny gość. W dodatku można to napisać bez obaw, że przewróci mu się w głowie :)

Myślę, że Moki jest obecnie w stanie, w którym zniesie wszystko za chwilę spokoju - bez kropelek, antybiotyku, weta i leczenia. Zresztą nie przewiduję, żeby długo był sam :) Jako DT jestem otwarta i chcę to robić, jeśli Bąbli trafi do nowego domu to zwolni miejsce dla innej biedy. A jeśli kiedyś zadziała magia, chemia czy co kto woli, jak w przypadku Mokate to pewnie rodzina powiększy się na dobre.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Nie gru 15, 2013 23:14 Re: Mokate w DS ma kumpla Bąbla na DT. Bąbelek szuka DS ;)

Pisaliśmy jednocześnie. Kuba! No jak ja mam zmienić robotę i np. zostać specjalistką PR jak Ty mi podstawiasz nogę? :mrgreen:
Poza tym nie zauważyłam, żebyś był upierdliwy i zrzędził, więc prozę życia zostaw dla swojej Ewci :D Ot, przewaga posiadania kolegi nad posiadaniem męża :ryk:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

[poprzednia][następna]