Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 24, 2013 19:53 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Oj nie było mnie tu długo, ale doczytałam, nadrobiłam i witam cieplutko całą gromadkę. :kotek:

AnnAArczyK pisze:Obrazek

Wprost uwielbiam te puchate brzuszki u kociastych, do zacałowania po prostu. :1luvu: Mimo że grozi to trwałym uszkodzeniem twarzy ze strony kota. :lol:

A obraz zapewne znów będzie przepiękny, ja mogę tylko wzdychać i zazdraszczać talentu. :love:

solarie

Od: Pt mar 02, 2012 17:21

Post » Nie mar 24, 2013 20:44 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

czy pod artystycznym pseudonimem AnnAArczyk kryje się piękne imię Zuzanna :?: :1luvu:

wiesz co...jak opowiadasz o Cudaczku to jakbym patrzyła na Figielka, nadal śpi w pokoju córki abym choć trochę się przespała i gdy przychodzi pora aby tam trafił kocio doskonale znika... :mrgreen:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Nie mar 24, 2013 22:07 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Aniu, ten "szkic" jest jeszcze piękniejszy, bo pokazuje go na tle pięknego morza i słonecznego nieba i jest więcej wody :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Masz niesamowity talent. Też bym tak chciała. Czasem jak patrzę na ładny krajobraz, to tak sobie marzę, że to maluję..........
Z okna mojej sypialni widzę ścianę lasu i małe jeziorko ( gliniankę). Las jest mieszany i ze zmianą pór roku cudownie zmieniają się kolory. I gdy na to patrzę zawsze chciałabym zachować ten widok.....niestety zostaje mi tylko zachowanie w pamięci lub na fotograii.... :wink:
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Nie mar 24, 2013 22:59 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Brzusio Kropci rozkoszny :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Rambusiowi musi być smutno samemu w nocy,dlatego stara się schować.Kombinator :D
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Nie mar 24, 2013 23:11 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Och te kocie brzusie - są niesamowite!!!!! Takie mięciutkie wprost do miętoszenia.Tak jak twojej Marysi, Yody i Rudiego.Będę na nich głosować w konkursie. :wink:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon mar 25, 2013 0:23 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

barbarados:)
Ja je w kółko łapię i przytulam, tarmoszę i drapię za uszkami, od tej miłości już ode mnie uciekają :ryk:
Kacperkowi branie na ręce kojarzy się z myciem oczu, więc tak na wszelki wypadek próbuje zwiewać, Kropka jak zobaczy, że lecę do niej z "otwartyma ręcami" tez próbuje dać nogę, bo myśli, że będzie obcinanie pazurków, zaś Lunka nie lubi na rączki, ona tylko wtedy znosi tulenie i mizianie, gdy sama się dopomina:) inaczej na rękach nieruchomieje i udaje, że umarła :ryk:
Za to Cudaczek :1luvu:
Zbiera wszystkie mizianki i całuski swoje i starszyzny :D
Bo kocio strasznie miziasty jest :mrgreen:

Ewa L.:)

Spróbuj, może nie wiesz, że umiesz :wink:

Miraclle:)

Basiu, nie ma sprawy:) z zachodem słońca? :wink:

solarie:)

Ja i moja gromadka cieszymy się, że jesteś znowu z nami :1luvu:
Wiesz, Kropcia nawet lubi mizianie po brzuszku i chętnie go wystawia nie tylko do miziania...do fotografii również :wink:

puszatek:)

Tak, kochana to moje imię.... i to od urodzenia :mrgreen: , z czego do pełnoletności nie za bardzo byłam z niego zadowolona, potem się przyzwyczaiłam, dzisiaj na to imię patrzę zupełnie inaczej :D :D
Tym sposobem przyznałam się, żem już pełnoletnia pannica :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Figielek też znika?
A więc mamy koty cfaniaki:)

EVA2406:)

Dziękuję za pochwały, ale chyba są na wyrost :D
Dziewczyny, nie umiem określić siebie, czy mam talent, czy nie, rysowałam od dziecka, może dlatego, że przebywałam wśród malarzy...brat mojej Mamy artysta-malarz, jego żona malarka i poetka, i jej rodzice również artyści-malarze... (dosyć znani, w szczególności starsi państwo), może stąd moje zainteresowanie....
Bardzo lubiłam przesiadywać w pracowni, żeby dziecko (zaznaczam, bardzo grzeczne dziecko :D ) nie przeszkadzało, dostawało farby i pędzelki i był spokój... ja to uwielbiałam :1luvu:
I tak mi zostało do dzisiaj...czyt. do póżniej starości :wink: :D

halinka1403:)
Rambo jest bardzo mądrym kociakiem, choć to jeszcze koci dzieciak, tylko nie wiem od kogo nauczył się kombinatorstwa :mrgreen: , ale wiem jedno, nie ode mnie, pozostaje reszta kotów i małż :mrgreen:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Pon mar 25, 2013 0:33 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Ewa L.:)

Spróbuj, może nie wiesz, że umiesz :

Bardzo dziękuję Ci ale doskonale wiem że w tym kierunku nie mam uzdolnień. Namalowany przeze mnie bałwanek i dziecka z przedszkola nie różni się niczym. Chyba że w malarstwie abstrakcyjnym miałabym szansę zaistnieć :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon mar 25, 2013 0:38 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Ewa L. pisze: Ewa L.:)

Bardzo dziękuję Ci ale doskonale wiem że w tym kierunku nie mam uzdolnień. Namalowany przeze mnie bałwanek i dziecka z przedszkola nie różni się niczym. Chyba że w malarstwie abstrakcyjnym miałabym szansę zaistnieć :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: świetne porównanie, jedynie umiem namalować pole pod śniegiem :mrgreen:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Pon mar 25, 2013 0:41 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

puszatek pisze:
Ewa L. pisze: Ewa L.:)

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: świetne porównanie, jedynie umiem namalować pole pod śniegiem :mrgreen:

Ja bałwanka ty śnieg - już jakiś obraz tworzymy - normalna konkurencja dla Zuzy. :ryk: :ryk:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon mar 25, 2013 0:43 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Oj tak, mnie ostatnio zawstydziła sześcioletnia siostrzenica, bo sama narysowała dosłownie niedźwiedzia z prawdziwego zdarzenia, a kiedy mnie poprosiła, żebym mu narysowała kolegę to wyszło mi jakieś cudaczne skrzyżowanie psa z yeti, co spotkało się z rozczarowaną miną dziecka, i szczerym komentarzem, że zepsułam jej obrazek. :oops: :oops: :oops: Cóż, niech za malowanie biorą się Ci, którzy się na tym znają. :mrgreen:

solarie

Post » Pon mar 25, 2013 0:48 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

No może z misiem ci nie wyszło ale potrafiłabyś namalować coś zimowego? Zobacz - ja bałwanka, puszatek śnieg ty coś i tworzymy sztukę! Co ty na to? :ryk:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon mar 25, 2013 0:49 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Coś zimowego... Mogę się załapać na choinki, parę trójkątów do wykreślenia nie powinno być trudne. :mrgreen:

solarie

Post » Pon mar 25, 2013 0:51 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

solarie pisze:Coś zimowego... Mogę się załapać na choinki, parę trójkątów do wykreślenia nie powinno być trudne. :mrgreen:

Ok pasuje! :ok: :ryk: :ok: :ryk:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon mar 25, 2013 0:55 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

Nie przebijecie mojej Mamy :wink:
W szkole kazano dzieciakom narysować jakieś zwierzątka gospodarskie...
Mama narysowała podwórko, domek, płotek, parę gęsi...
Na drugi dzień dostała dwóję z rysunków, Babcia musiała przyjść do szkoły, bo nauczyciel poczuł się urażony..zarzuty były takie, że moja Mama swoim rysunkiem zakpiła z nauczyciela...
Okazało się, że w nocy brat (ten póżniejszy malarz) domalował gęsiom obroże i budy...
Takie były ładne gęsi, że mogły robić też i za psy...tylko po co gospodarzowi tyle psów w budach:)
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Pon mar 25, 2013 0:58 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers, Jamniś i Cudak...Musia za TM:

AnnAArczyK pisze:Nie przebijecie mojej Mamy :wink:
W szkole kazano dzieciakom narysować jakieś zwierzątka gospodarskie...
Mama narysowała podwórko, domek, płotek, parę gęsi...
Na drugi dzień dostała dwóję z rysunków, Babcia musiała przyjść do szkoły, bo nauczyciel poczuł się urażony..zarzuty były takie, że moja Mama swoim rysunkiem zakpiła z nauczyciela...
Okazało się, że w nocy brat (ten póżniejszy malarz) domalował gęsiom obroże i budy...
Takie były ładne gęsi, że mogły robić też i za psy...tylko po co gospodarzowi tyle psów w budach:)

Bo to bogaty gospodarz był? 8O
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]