kamari pisze:)...będziemy nadawać do ostatniej chwili...
kamari a jak tam u was po ulewach. Wszystko ok.
Ze zgrozą patrzałam poźnymi godzinami nocnymi na relację w tv. Zaraz mi sie myślała czy jakieś zwierzaki nie są podtapiane
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kamari pisze:)...będziemy nadawać do ostatniej chwili...
Bazyliszkowa pisze:kamari pisze:Ciekawa jestem, czy przy niewydolności obraz nerek na usg będzie zmieniony?
Nie musi. Mogą być tylko zmiany funkcyjne nerek. Jeśli nie ma zmian strukturalnych, USG nic nie pokaże.
PcimOlki pisze: Kamienie sa prawdopodobne. UTI jest możliwe. Po USG i posiewie bedzie wiadomo. Kiszka jest z potasem. Musiał bym doczytać jak wielka ta kiszka jest.
kamari pisze:A czy kamienie / piasek nie powinny wyjść na usg wcześniejszych?
Dorota Wojciechowska pisze:kamari pisze:)...będziemy nadawać do ostatniej chwili...
kamari a jak tam u was po ulewach. Wszystko ok.
Ze zgrozą patrzałam poźnymi godzinami nocnymi na relację w tv. Zaraz mi sie myślała czy jakieś zwierzaki nie są podtapiane
selene00 pisze:Nasuwa mi się pytanie, czy jego obecny stan nie ma związku z faktem, że był wnętrem i czy zabieg kastracji nie przyczynił się do obecnych jego problemów?
kamari pisze:Mam tyle pytań, im więcej czytam, tym mniej wiem
Bazyliszkowa pisze:kamari pisze:A czy kamienie / piasek nie powinny wyjść na usg wcześniejszych?
Powinny.
RaczejTo często zalezy od tego, jak umie patrzeć ten, kto robi USG.
Bazyliszkowa pisze:Niewydolność nerek może powodować anemię (poprzez spadek produkcji erytropoetyny; dlatego czasem kotom z wyraźną anemią podaje się epo lub aranesp).
Odwrotnie to chyba nie działa.
alix76 pisze:Natomiast spadek ciśnienia krwi, np. podczas narkozy, źle wpływa na nerki ...
za Henia!
kamari pisze:Wygolenie Niusi od pasa w dół aż po kitkę ogonka to był strzał w dziesiątkęMuchy nie mają się gdzie przyczepić
![]()
Lepiej też widzę ruchy ogonka, no i wszystkie złamania![]()
Myślę, że ktoś na nią nadepnął wcale nie specjalnie, a potem "litościwie" chciał dobić z wiatrówki, no ale szczęśliwie nie wyszło.
kamari pisze:
Cały czas śledzę temat Cocosiri (to moja prywatna wersja jej imienia) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130226&start=0 i porównuję z Niusią, bo trudno nie porównywać. Dzisiaj Ogonia wstawiła filmiki z małą - ten diabełek według mnie potrzebuje tylko rehabilitacji. Nie w szpitaliku oczywiście, bo rehabilitacja to coś więcej niż ćwiczenia.
Wiele osób śledzi postępy Niusi od początku, widać jak rośnie, rozwija się, powoli staje na nóżki, pięknieje. To nie jest proces z dnia na dzień, ale naprawdę warto poświęcić trochę czasu. Postawienie takiej istoty na nogi to wielka satysfakcja, a miłość w oczach takiego kota - bezcenna
![]()
Znajdźmy małej czarnej własny dom![]()
marysienka pisze:kamari pisze:Czy Siri to coś znaczy?
To imie skandynawskie zdrobnienie od imiona Sigrid - oznacza Vackra Viktory i teraz to nie wiem
jak to tlumaczyc - piekne zwyciestwo, czy zwyciestwo piekna. Tak mi jakos pasowalo dla naszej
malutkiej pieknosci, ktora walczy o zycie.![]()
![]()
![]()
Zona Augusta Strindberga nazywala sie Siri.
Siri jedno z 7 antycznych miast.
kamari pisze:
Czyli Cocosiri = zwycięsto pięknej Małej Czarnej
kamari pisze:W przyszłym tygodniu powinien do nas dotrzeć Heniu z pnn i pewnie mała czarna na rehabilitację.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot], pibon i 417 gości