Moje koty VI. Już otwarte :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 12, 2011 23:24 Re: Moje koty VI. Jest remiza!!! :))))

post pomerdałam.
To od nowa - po obejrzeniu Drugiej Odsłony , zwracam honor - jak na pokolenie domofonów, wynik w górnej strefie stanów średnich. Całkiem niezły.
Z drugiej strony, faktycznie, "globalnie" cóś jakby słabowite studenctwo.

(dobranoc)
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pon wrz 12, 2011 23:36 Re: Moje koty VI. Jest remiza!!! :))))

casica pisze:Olatku, mało?
W środę będą ciekawsze, ale :idea:

oto umęczony student, umęczony i osłabły już, trofea na twarzy świadcza o ilości :lol:
Obrazek

nadmienię tylko, iż ja się tak nie umęczyłam :)

uuu...
dalaś radę... padlam na sam widok ;)
az sie dziwie, ale to napisze: dzielne studenty 8O :mrgreen:

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Wto wrz 13, 2011 14:01 Re: Moje koty VI. Jest remiza!!! :))))

zabers pisze:post pomerdałam.
To od nowa - po obejrzeniu Drugiej Odsłony , zwracam honor - jak na pokolenie domofonów, wynik w górnej strefie stanów średnich. Całkiem niezły.

(dobranoc)

Co to za pojęcie: "pokolenie domofonów"? Brzmienie mi się podoba, można prosić o uzasadnienie?
Nowy dzień. Nowy skutek uboczny.

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Wto wrz 13, 2011 16:39 Re: Moje koty VI. Jest remiza!!! :))))

O, jak fajnie, ze Casica wrocilas :D

Zdjecia baaardzo interesujace. Wszystkie 8)
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Wto wrz 13, 2011 17:01 Re: Moje koty VI. Jest remiza!!! :))))

zabers pisze:
casica pisze:...
oto umęczony student, umęczony i osłabły już, trofea na twarzy świadcza o ilości :lol:
...

Doliczyłam się pięciu przyczyn umęczenia. Jak na studenta, to szczególnie znaczącymi "mocami przerobowymi" rzeczony się nie legitymizuje. :lol:

(świetne zdjęcie, rewelacyjne :lol: )

Ciezka masz pracę 8)

Czy podlizujac sie porzadnie dostane zdjecie Salcesonii specjalnie dla mnie? 8)
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Wto wrz 13, 2011 18:17 Re: Moje koty VI. Jest remiza!!! :))))

Hańka pisze:Co to za pojęcie: "pokolenie domofonów"? Brzmienie mi się podoba, można prosić o uzasadnienie?

Słabe, przewitaminizowane, przewrażliwione, sterylne.
Jak sobie pomyślę jak wyglądały moje praktyki, to wiem, że młody taki by umarł. Do rana brydż, wódeczka, godzina snu w porywach, 6 km na wykop kłusikiem - ścieżką zdrowia im. doc. Kmiecińskiego, na drugie śniadanie herbata na wodzie z rzeki, po pracy na abarot 6 km kłusikiem z przystankiem w sklepie po bułeczki w płynie. Obiad, brydż albo niebrydż, impreza, godzina snu...
Domofonowego pokolenia jakos w tym nie widzę, nie przez miesiąc :)
Birfanka pisze:O, jak fajnie, ze Casica wrocilas :D

Zdjecia baaardzo interesujace. Wszystkie 8)

:) już jutro będzie zdjęć cd, mniej poglądowy na kwestie naukowe, bardziej na kwestie życiowe 8)
anulka111 pisze:Czy podlizujac sie porzadnie dostane zdjecie Salcesonii specjalnie dla mnie? 8)

Hmm, musisz pomyśleć jak mnie przekonać, że brzydka ta kotka w ogóle zasługuje na zdjęcia.
Przytyła, jak to Salcesonia, miękka jest jak poduszeczka - bardzo dobrze, nie będzie miała krzywdy jak jej zwrócę wolność :twisted:
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Wto wrz 13, 2011 18:40 Re: Moje koty VI. Jest remiza!!! :))))

Hańka pisze:

(dobranoc)

Co to za pojęcie: "pokolenie domofonów"? Brzmienie mi się podoba, można prosić o uzasadnienie?

To ja jeszcze dołożę do wyjaśnienia casicy.
Sama wymyśliłam. inspiracją był nasz (wówczas mocno nieletni, ledwie mówiący) syn. Jechaliśmy do mojej babci, w okolice Konina. Mały bardzo przejęty. Jedziemy i w pewnym momencie z jego ust pada pierwsze pytanie: " - A czy u babci jest domofon?". "- Nie -odpowiedziałam. Bardzo się zdziwił.
Pomyślałam wtedy, że kiedy ja byłam w jego wieku, nawet nie miałam pojęcia o istnieniu czegoś takiego (może nawet i rzeczywiście nie było jeszcze domofonów, nie wiem), a dla niego i jego rówieśników to normalne. I w ogóle niewyobrażalne, ze ktoś może nie mieć czegoś takiego.
Potem doszłam do wniosku, ze to całkiem sensowne określenie na to wydelikacone pokolenie.
(Wiesz jak to jest - kiedyś dzieciaki jeździły na obóz, a teraz to się nazywa survival. :wink: )

edit: myślnik przy "Nie" mi się niechcący zjadł.
Ostatnio edytowano Wto wrz 13, 2011 19:22 przez zabers, łącznie edytowano 1 raz
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Wto wrz 13, 2011 18:40 Re: Moje koty VI. Jest remiza!!! :))))

A wracając do wykopalisk... zawsze się człowiek dokształci, zawsze czegoś dowie, wróci bogatszy wewnętrznie.
Wiem teraz np, że kamienie rosną. To nie jest gwałtowny wzrost, przeciwnie, ale jednak. Dowody? Ależ są. Jeden z robotników w sumie nas przekonał - ma w polu taki jeden kamień, obserwuje go od kilku lat i okazuje się, że co rok, to ten kamień większy jest.
Dowód pośredni na potwierdzenie tej śmiałej tezy oraz właściwości ziemi w okolicach Rawki mam i ja. Bo tak się zastanawiam... w niektórych grobach są duże przęśliki, w innych małe. Może te małe, to są po prostu młode przęśliki? :idea:

casica

Post » Wto wrz 13, 2011 18:56 Re: Moje koty VI. Jest remiza!!! :))))

8O

Czy jak grzecznie poprosze ,to nie wystarczy :roll:

Salcesonia jest zestresowana- zostawiliscie ja.....ona biedna tesknila,a Ty skapisz jej fotek,ktore podbudowalyby jej ego :roll:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Wto wrz 13, 2011 18:59 Re: Moje koty VI. Jest remiza!!! :))))

Jak zostawiliśmy??? Gdzie zostawiliśmy, łajzę jedną 8O :evil:
I nadal jej nie zostawimy, ot wypuścimy, zwrócimy wolność znaczy się :twisted:

Tak, prośba wystarczy :) Postaram się ją pstryknąć i wstawić specjalnie dla cioci wielbicielki

casica

Post » Wto wrz 13, 2011 19:16 Re: Moje koty VI. Jest remiza!!! :))))

:P No to zaczynam czekanie na fotke :mrgreen:

anulka111

Post » Wto wrz 13, 2011 19:18 Re: Moje koty VI. Jest remiza!!! :))))

zabers pisze:
Hańka pisze:

(dobranoc)

To ja jeszcze dołożę do wyjaśnienia casicy.
Sama wymyśliłam. inspiracją był nasz (wówczas mocno nieletni, ledwie mówiący) syn. Jechaliśmy do mojej babci, w okolice Konina. Mały bardzo przejęty. Jedziemy i w pewnym momencie z jego ust pada pierwsze pytanie: " - A czy u babci jest domofon?". "- Nie odpowiedziałam. Bardzo się zdziwił.
Pomyślałam wtedy, że kiedy ja byłam w jego wieku, nawet nie miałam pojęcia o istnieniu czegoś takiego (może nawet i rzeczywiście nie było jeszcze domofonów, nie wiem), a dla niego i jego rówieśników to normalne. I w ogóle niewyobrażalne, ze ktoś może nie mieć czegoś takiego.
Potem doszłam do wniosku, ze to całkiem sensowne określenie na to wydelikacone pokolenie.
(Wiesz jak to jest - kiedyś dzieciaki jeździły na obóz, a teraz to się nazywa survival. :wink: )

I o takie wyjaśnienie mi chodziło :ok:

Hańka

Post » Wto wrz 13, 2011 19:18 Re: Moje koty VI. Jest remiza!!! :))))

casica pisze:Jak zostawiliśmy??? Gdzie zostawiliśmy, łajzę jedną 8O :evil:
I nadal jej nie zostawimy, ot wypuścimy, zwrócimy wolność znaczy się :twisted:

Tak, prośba wystarczy :) Postaram się ją pstryknąć i wstawić specjalnie dla cioci wielbicielki

Casica kurierem nadaj :lol:
sie ciotka wielbicielka ucieszy :lol:
co sie będzie na podobiznach skupiać :lol:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Wto wrz 13, 2011 19:24 Re: Moje koty VI. Jest remiza!!! :))))

Salcesonia brzydka??? Też coś. Nie napiszę, kto może sobie być sam brzydki, bo mi grzeczność nie pozwala...Pięknej Ryszardzie należą się po prostu zgrabne implanty. Ewentualnie - jeśliście skąpi lub akurat nie przy forsie - złote ząbki. A pulchność i głęboka czerń to wspaniałe wyznaczniki urody. Rzekłam.

Na marginesie - te skarby to "przedrzymskie"?

Hańka

Post » Wto wrz 13, 2011 19:34 Re: Moje koty VI. Jest remiza!!! :))))

Obejrzalam wszystkie zdjecia chociaz padam na pysk po szkoleniu. Warto bylo chociaz dla studenta :twisted:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

[poprzednia][następna]