Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 21, 2011 12:51 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

A pazurki też używasz, czy masz schowane.
Ja podobno nie umiem chować pazurów, przy pacaniu łapka.
Pysia paca bez pazurów.
Haker

Haker1

Od: Pt lis 20, 2009 17:35

Post » Pon lis 21, 2011 15:51 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

Raczej nie używam pazurków, moje "ciosy", jak nazywa je siostra Dużej, są bezpazurkowe.
Pazurki najlepiej pasują do tapety i kanapy
Badylek znawca
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Pon lis 21, 2011 23:55 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

Brak telefonu, najwidoczniej moja sugestia o doczytanie ogłoszenia ("tak jak pisze w ogłoszeniu, nie jest kotem nakolankowym") odstraszyła...
Cóż, wolę odstraszyć teraz, niż dostać koci zwrot w panice i punkcie wyjścia w oswajaniu sprzed pół roku....

Mrunoc! Ineczko :)
Wyobraźcie sobie jakie straszne rzeczy się u mnie dzieją!
Mrok kradnie mi moje miejsce!
Zawsze JA kładłem się na wygrzanym miejscu po Dużej (w 10 sekund jak wstała), teraz Mrok to robi! A ja muszę się zadowolić miejscem obok!
Badylek oburzony
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Post » Wto lis 22, 2011 5:42 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

caldien pisze:Mrunoc! Ineczko :)
Zawsze JA kładłem się na wygrzanym miejscu po Dużej (w 10 sekund jak wstała), teraz Mrok to robi! A ja muszę się zadowolić miejscem obok!
Badylek oburzony

A Pralcia zajmuje stałą miejscówkę Florki, czyli dużą i Florka jest oburzona.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto lis 22, 2011 14:45 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

Ja się nie dziwię, to jest oburzenie słuszne! Takie rzeczy nie powinny się dziać!
W dodatku dzisiaj Mroczek dostał więcej kociej kiełbaski niż ja!
Duża mówi, że moja wina, bo nie jadłem szybko, ale co to za maniery, pospieszać przy jedzeniu? Nie moja wina, że Mrok to niewychowana przybłęda i nie dość, że kanapy zajmuje, to jeszcze połyka zamiast gryźć!
Badylek BARDZO oburzony

Ja sobie wypraszam niewychowanie i przybłędstwo, ja po prostu jestem szybszy!
Mamy fajne ptaki za oknem. Poluję 8) Ta hałaśliwa i ruchliwa Duża mówi, że przez szybę się nie da, ale co ona tam wie o polowaniu!
Mrok korzystający z okazji
ObrazekObrazekObrazek

caldien

Post » Wto lis 22, 2011 17:19 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

O Mrok dołączasz do grona ornitologów :mrgreen:
Co to znaczy kot nie nakolankowy, ja miałem okres nie nakolankowania między tak 1 a 4 rokiem mojego życia. A teraz od roku uwielbiam przesiadywać na Dużych, oczywiście nie codziennie i nie cały czas, ale im chłodniej tym dłużej. Latem nigdy na kolana itp. nie wchodzę.
Haker

Haker1

Post » Wto lis 22, 2011 17:26 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

Haker1 pisze:O Mrok dołączasz do grona ornitologów :mrgreen:
Co to znaczy kot nie nakolankowy, ja miałem okres nie nakolankowania między tak 1 a 4 rokiem mojego życia. A teraz od roku uwielbiam przesiadywać na Dużych, oczywiście nie codziennie i nie cały czas, ale im chłodniej tym dłużej. Latem nigdy na kolana itp. nie wchodzę.
Haker

W wykonaniu Mroka kot nianakolankowy to kot który z rzadka pozwala się dotknąć, po przekupieniu pogłaskać, a na ręce czy kolana go wziąść to marzenie ściętej głowy. Może lepszym określeniem byłoby kot dystansowiec - lub zachowywać bezpieczny dystans od ludzi. Bliżej niż 2 metry = niebezpieczeństwo :roll:
ObrazekObrazekObrazek

caldien

Post » Wto lis 22, 2011 19:09 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

caldien pisze:Brak telefonu, najwidoczniej moja sugestia o doczytanie ogłoszenia ("tak jak pisze w ogłoszeniu, nie jest kotem nakolankowym") odstraszyła...
Cóż, wolę odstraszyć teraz, niż dostać koci zwrot w panice i punkcie wyjścia w oswajaniu sprzed pół roku....

Mrunoc! Ineczko :)
Badylek oburzony

Badylku, masz rację, to jest straszne, to okropne! Mam go pacnąć czy ugryznąć?
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro lis 23, 2011 12:32 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

Gryź! Pacaj!
Dzisiaj rano były pełne miseczki z wieczora i Mroczek nie przyszedł nadzorować budzenia Dużej.
Duża straszy, że dla oswajania Mroczka będziemy rzadziej dostawać jedzenie :strach:
Może ktoś wybić to tej głupiej Dużej z głowy!?
Badylek przerażony
ObrazekObrazekObrazek

caldien

Post » Śro lis 23, 2011 12:36 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

Badylku,
z doświadczenia wiem, że Dużej nie da się wybić z głowy tego co sobie wymyśliła :evil:

Ptachu doświadczony
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Śro lis 23, 2011 12:39 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

caldien pisze:Gryź! Pacaj!
Dzisiaj rano były pełne miseczki z wieczora i Mroczek nie przyszedł nadzorować budzenia Dużej.
Duża straszy, że dla oswajania Mroczka będziemy rzadziej dostawać jedzenie :strach:
Może ktoś wybić to tej głupiej Dużej z głowy!?
Badylek przerażony

Chchchchchuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!
QQ

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon lis 28, 2011 12:18 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

Dziękuję Kuleczko! Pomogło! :mrgreen:

Duża miała dzisiaj zły sen, śniło jej się, że zawiozła nas do swojej mamy na przechowanie i uciekliśmy jej z balkonu i Duża biegała i nas szukała i płakała strasznie i nie mogła nas znaleźć! W końcu mnie wypatrzyła, ale Mroczka nie potrafiła rozpoznać, bo było dużo czarnych kotów, i Duża była przerażona, co ona powie Jaaanie?
Z tego wszystkiego oberwało mi się dużą ilością głasków-na-siłę z rana :roll:
Duża paranoiczka, ja wam mówię!
Badylek zdegustowany
ObrazekObrazekObrazek

caldien

Post » Pon lis 28, 2011 12:46 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

:strach: :strach: :strach:
Dobrze, że tylko głaski dostałeś. Mogła wpaść na pomysł, że dla bezpieczeństwa zamknie was w łazience :P
Haker

Haker1

Post » Pon lis 28, 2011 12:52 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

caldien pisze:Dziękuję Kuleczko! Pomogło! :mrgreen:

Duża miała dzisiaj zły sen, śniło jej się, że zawiozła nas do swojej mamy na przechowanie i uciekliśmy jej z balkonu i Duża biegała i nas szukała i płakała strasznie i nie mogła nas znaleźć! W końcu mnie wypatrzyła, ale Mroczka nie potrafiła rozpoznać, bo było dużo czarnych kotów, i Duża była przerażona, co ona powie Jaaanie?
Z tego wszystkiego oberwało mi się dużą ilością głasków-na-siłę z rana :roll:
Duża paranoiczka, ja wam mówię!
Badylek zdegustowany

Jaaana też się przeraziła, choć przeczytała najpierw, że to sen.

Po zastanowieniu:
Mroczek nie taki głupi, sam by przylazł. On tylko udaje, że dzikus.
A Badyl w ogóle by nie uciekł z tego balkonu :kotek:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

[poprzednia][następna]