Długowłosy, rudy Czaruś.Mela, Gucia i Bohun.Czaruś chory..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 30, 2012 13:42 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

A może mimo iż Czaruś zostanie to znajdzie się kącik dla jakieś biedy na chwilę :wink: Ja mam 4 swoich łobuzów ale zawsze 1,2,3.... na chwilę przygarnę. Choć na obecnie nie mam tymczasów, przed swiętami Kropeczkę wyadoptowałam i cisza. Przed burzą :lol:
Jakieś zdjęcie Słodziaka bardzo prosimy :!:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pon sty 30, 2012 14:29 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

Będą, będą.Czaruś lubi włazić do takiego malutkiego, zielonego koszyczka na owoce :P Mieszczą się w nim trzy jabłka na przykład, a Czaruś waży 4,5 kg.Zdjęcia mam, zobaczycie, jakie to śmieszne.
Nie chodzi o liczbę kotów, bo już i siedem miałam, ale o FeLV. Nowy kot to zagrożenie dla Czarusia, a Czaruś dla tymczasa.Rosa była zamknięta w kuchni , to była masakra.Tylko o to mi chodzi.
A w ogóle to w lecznicy kolejne koty.Mają swój wątek, ale na razie tylko Parys, biało-rudy kocurek obfocony. Kotek przesłodki.Jest i mały "wilczek", takiego umaszczenia to ze świecą szukać.Zapraszam na wątek, zdjęcia będą na pewno, ale na razie maluszek przestraszony i męczyć go nie chcę.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon sty 30, 2012 14:48 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

A gdzie link do wątku :mrgreen:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Post » Pon sty 30, 2012 18:36 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

ewan pisze:A gdzie link do wątku :mrgreen:

Tutaj
viewtopic.php?f=13&t=138402

ewar

Post » Pon sty 30, 2012 19:42 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

idę czytać :ok:
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Wto sty 31, 2012 11:46 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

Ewo, jesteś mądrą osobą a to nie jest łatwa decyzja. Jednak ja tez bardzo się cieszę, że Czaruś zostaje. Myślę, że on jest u Ciebie szczęśliwy.
Beasia pisze:cały czas zastanawiałam się jak on zniesie przeprowadzkę do nowego domu, w którym nie ma Ciebie. Jest u Ciebie już tak długo, kocha Cię bardzo mocno, a sama pisałaś, że w stosunku do obcych jest nieufny.
Przyznam, że też o tym myślałam. Przeprowadzka to stres, a dla niego jest niewskazany.
ewar pisze:Nowy kot to zagrożenie dla Czarusia, a Czaruś dla tymczasa..
Rozumiem Cię w tym całkowicie. Dlatego my tak bardzo wahamy się czy się dokocic czy nie. Bronio jest zdrowy, a niezbyt dobrze toleruje dorosłe koty. A kociak... też musiałby być zdrowy, żeby nie być zagrożeniem dla Bronia, a jednocześnie albo mieć felv, albo być na tyle duży, zęby go można było zaszczepić. To dylemat, którego nie potrafię rozwiązać. Dlatego Bronio wciąż jest sam.
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Wto sty 31, 2012 14:44 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

fiszka13 pisze: A kociak... też musiałby być zdrowy, żeby nie być zagrożeniem dla Bronia, a jednocześnie albo mieć felv, albo być na tyle duży, zęby go można było zaszczepić. To dylemat, którego nie potrafię rozwiązać. Dlatego Bronio wciąż jest sam.
Mam dokładnie to samo :roll: trudno jest zaryzykować...
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Wto sty 31, 2012 15:10 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

Szybenko :D
Znam wątek Nikusi - jestem jego cichą podczytywaczką :)
Obrazek

Wody — uczy pragnienie.
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Post » Wto sty 31, 2012 15:14 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

fiszka13 pisze:Szybenko :D
Znam wątek Nikusi - jestem jego cichą podczytywaczką :)
Miło mi :) zapraszam do ujawnienia się ;)
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Wto sty 31, 2012 16:36 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

Ja bym zaryzykowała, gdyby nie ten splot okoliczności. Marusia pojechała do Marty i nic złego się nie stało.Od razu odnalazła się w nowym miejscu, ale ja wiedziałam, ze to domek najlepszy z możliwych.Nie wyobrażam też sobie , aby Czaruś był jedynakiem.On kocha inne koty.Zwykle ma harem, ale kiedy był Boluś to można było pęknąć ze śmiechu, kiedy się patrzyło na Czarusia.Kotki generalnie traktuje jak równe sobie, ale Boluś to był jego idol. Naśladował go, robił dokładnie to, co starszy kolega, patrzył na Bolusia z podziwem i uwielbieniem.Tak było.Teraz stara się być blisko Guci.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ewar

Post » Wto sty 31, 2012 16:42 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

Jest coraz większy i coraz piękniejszy. Żałuję troszkę, że nasza Brawka nie jest takimi miziaczkiem jak Czaruś.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Wto sty 31, 2012 16:53 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

O, Czaruś jest nawet dość męczący.On ma coś z ragdolla, na rękach wiotczeje.To nawet trochę głupio, żeby dorosły, duży kocur zachowywał się jak kociątko.Jest zaborczy i nie ma mowy, żeby któraś z kotek leżała u mnie na kolanach, a on spał na fotelu.Zawsze się obudzi i też się pakuje na kolana.Ja jestem mizernej postury i dość zabawnie wyglądam np. z takimi dwiema rudymi kluchami jak Czaruś i Gucia.Ale nie da się nie kochać takiego kota, który przychodzi do mnie rano do łóżka, pogłaszcze mnie po ręce, albo się przytuli.Taki jest. Natomiast nie chce być na rękach u mojej siostry, p.Izę ledwie tolerował, chociaż dałam jej szczotkę, a przecież czesanie Czaruś uwielbia.To kot jednej Dużej/Dużego.Takie są i on do nich należy.Jak pies, prawda?

ewar

Post » Wto sty 31, 2012 17:14 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.Szukamy domku.

Fajnie, u mnie cała czwórka się wpycha - czasem im się uda :wink:
Chyba już czas zmienić tytuł, przynajmniej drugą część o szukaniu domu :lol:
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Wto sty 31, 2012 18:13 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.

cudny ten Czaruś :1luvu:
Obrazek Stefanek Obrazek Bombuś

295955

Od: Pon gru 26, 2011 14:12

Post » Wto sty 31, 2012 18:56 Re: Długowłosy, rudy Czaruś.Syberyjczyk?FeLV+.

Ewo, myślę, że czas również przenieść Czarusia do drugiego postu w wątku adopcyjnym felvków, prawda? :D
Kiedy o nim czytam co piszesz jestem przekonana, ze ten kot jest na właściwym miejscu :ok:
Obrazek

Wody — uczy pragnienie.
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

[poprzednia][następna]