Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 13, 2011 15:58 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

Alix przekaz prosze Joarkadii najlepsze zyczenia ode mnie, usciski i gratulacje!
Niech spokojnie dochodzi do siebie.
Malutka Kruszynko witaj na swiecie :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Śro lip 13, 2011 17:33 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

jej, jaka malutka.... :1luvu: :1luvu: :1luvu: Gratulujemy i życzymy wszystkiego tego, co może życzyć sobie neo-mamusia :1luvu: :1luvu:

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Śro lip 13, 2011 20:21 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

Trzymam kciuki!
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon lip 18, 2011 11:27 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

Karina Wacława ma się dobrze, a ja ledwo żyję..... próbuję się jakoś pozbierać z podłogi :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Pon lip 18, 2011 20:10 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

Nie było mnie prawie 6 dni i wiele się zmieniło......
Przede wszystkim pojawiła się Karina Wacława... :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Chmurki urosły. I zostają - dziewczyna zrezygnowała z adopcji :evil: ponoć jakiś inny maluch trafił w jej ręce :wink: I w pełni zadomowiły się i zaprzyjaźniły z resztą kotów :mrgreen: Krzyk i wrzask koci przywitał mnie już w drzwiach :ryk: Za to cicho było u weta :twisted: Czuję się jak wyrżnięta i wymaglowana, ale za to doceniona przez koty.....
Teraz czeka nas wizyta Protki w nowym domu :1luvu:

joarkadia

Post » Pon lip 18, 2011 20:23 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

Asiu, odpoczywaj! :)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon lip 18, 2011 22:02 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

Wypoczywaj..... akurat :evil: :wink:
Ekstra sprzątanie mieszkania, montaż łóżeczka, odciąganie mleczka 8O co trzy godziny i bieganie po nowe butelki, bo te które miałam (aż trzy :!: ) zostały już zapełnione :roll: A ja się obawiałam, że nie będę miała pokarmu (to częste w mojej rodzinie :? ). Do tego koty uwierzyły, że nie uciekam znowu z domu i teraz moi rezydenci mnie obsiedli i niedają się ruszyć :1luvu: Ryś pogonił Puszka, Rysia pogoniła Protka... efekt - rano będę zawieszać znowu firany, bo zerwały. Może przy okazji umyję okno, ale wcale mi się nie chcę :cry:
Po powrocie do domu od razu jakoś mi lepiej, żwawiej wszystko idzie, choć tęskno mi za moim małym skarbem :oops: :oops: :oops: Może to efekt przejścia kryzysu poporodowego, bo samopoczucie rzeczywiście mam już lepsze :mrgreen: choć jak myślę o Karince nadal mi się strasznie oczy pocą :1luvu: :1luvu: :1luvu:

joarkadia

Post » Pon lip 18, 2011 22:06 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

I wstyd przyznać, ale dopiero teraz przyszło mi na myśl, żeby sprawdzić co imię Karina oznacza.....
Karina, Karyna – imię żeńskie, pochodz. prawdopodobnie z jęz. niemieckiego; forma zdrobniała od imienia Katarina (pol. Katarzyna).
Inna hipoteza mówi, że wywodzi się od słowa cara, które po łacinie oznacza "kochana, droga" lub w galickim "przyjaciel".
Jeszcze inna hipoteza mówi, że pochodzi od nazwy konstelacji kil, nazwanej w związku kilem statku Jazona.

Karina, Karyna imieniny obchodzi 11 lipca, 2 sierpnia, 7 listopada.
znane osoby o tym imieniu;
Karina Kunkiewicz – polska aktorka i prezenterka telewizyjna
Karina Lipiarska – polska łuczniczka
Karina Lombard – amerykańska aktorka
Karina Szafrańska – polska aktorka
Karina Wojciechowska – polska modelka, Miss Polonia 1991

I tak moja Karinka będzie najbardziej znana :ryk: :ryk: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

joarkadia

Post » Pon lip 18, 2011 22:26 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

Witamy :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
To ja tak jeszcze z włoskiego dodam- Karina -jest po włosku pisana- Carina- ale czyta się tak samo. A oznacza- ładna, wdzięczna :1luvu:

juana

Post » Wto lip 19, 2011 7:09 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

Bo jest najpiękniejszą dziewczynką świata :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

joarkadia

Post » Wto lip 19, 2011 7:30 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

Na pewno :1luvu:

juana

Post » Wto lip 19, 2011 22:27 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

DOBRANOC

Obrazek

juana

Post » Śro lip 20, 2011 6:41 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

POGODA..... :strach: :strach: :strach: :strach:
Chmurki śpią jak zabite. Ryś obok nich, ale ten przynajmniej oczy otwiera jak się ruszam. Protka zamelinowała się w misce w łazience, Puszek wyprowadził się na lodówkę a Garfild do wózka. Zaczynam coraz bardziej im zazdrościć, że nie muszą wychodzić z domu.....
W nocy ustaliła się hierarchia spania; Garfild spał przy mojej szyi, przytulony wszystkimi łapami i ogonem do mnie, Ryś grzał mi plecy do spółki z Protkś. Puszek grzał nogi, a Chmurka i Chmurek wylegiwały się na moim boku wtulając noski w każdy możliwy kącik ciała.
Było mi aż za ciepło, ale nawet burzy nie słyszałam 8O

joarkadia

Post » Śro lip 20, 2011 18:17 Re: Rudych rezydentów dom i Protka, Chmurek, Chmurka na tymczas

Moja mała Karinka ma stópkę wielkości 4 centrymetrów 8O
Jak przyszłam dzisiaj obudziła się, chwyciła za palec i tak usnęła..... Ma łaskotki na stopkach :mrgreen: niechcący sprawdziłam :oops: powoli wycierają jej się włoski.
A ja chyba zaczynam wychodzić z szoku poporodowego i zaczynam myśle.ć realnie...
Chmurka śpi za mną, Chmurek gdzieś polazł i zanelinował się skutecznie. Puszek patrzy na deszcz z wysokości telewizora, Ryś z wysokości łóżka ciepłego, Garfildosek z wózka. a Protka w łązience śpi w wannie.
A ja le4dwo żyję.... :evil:

joarkadia

[poprzednia][następna]