Kaśka, ktokolwiek powiedział Ci że kreatynina rośnie przy wysokobiałkowej diecie - wprowadził Cię w błąd
tylko podwyższenie mocznika można tak uzasadniać.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
mokkunia pisze:Femko, ja z leczeniem nerek nie mam doświadczenia, ale wydaje mi się, że najważniejsze jest oprócz leków przestrzeganie diety. Ścisłe. Do jedzenia tylko to na co pozwala wetI nie ma że, kot na mnie patrzył błagalnie, że to tylko kawałek mięska. Dieta, dieta i jeszcze raz dieta.
Ja tak uległam lecząć Leośka. Doktor Ewa prowadziła leczenie, a ja miałam karmić karmą leczniczą, by pozbyć się kryształów z moczu. No i byłam za miękka, czasem odpuszczałam dietę, dawałam mięsko. Wyniki się pogorszyły. Tak drastycznie zostałam uświadomiona, że robię błąd. Potem byłam już bardzo rygorystyczna, twarda i nieugięta w tej diecie. I Leoś dziś jest zdrów
Wiem, u nas błahy problem w porównaniu do Waszego. Ale ja i tak wierzę, że będzie dobrze
Tylko słuchajcie i przestrzegajcie zaleceń doktor Ewy
Marcelibu pisze:Pamiętaj Kochana, nie dawaj na razie mięska. Niech do 20 lipca pobędzie na diecie i potem badania kontrolne. Ciumeczki dla Was Ciebie i Twojej Kociej Grupy.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 32 gości