Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 ["Cat pictures, please"]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 17, 2022 19:52 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Nowy rozdział]

Pytałam o to odrobaczanie bo moja Carmen po odrobaczeniu kropelkami wydrapała sobie łysy placek na karku.
Ale u Łapka to może być coś innego.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw lut 17, 2022 21:18 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Nowy rozdział]

Raczej jakas alergia ale jak w domu. gdzie koty dostaja w sumie 4 rodzaje karmy (bo kazdemu smakuje cos innego... ale potem sobie podzeraja) wyizolowac taki alergen?

Dzisiaj wszystkie trzy (acz kazdy osobno, siedzac pol metra od reszty) troksze pobawili sie wedka. I kazdy na swoj spoosb - Kropek na lezaca ale za kazdym razem chwytal lapka rybke na koncy wedki. Kicia siedziala i PACZYLA ale w koncu nie zdzierzyla i pare razy pacnela rybe lapa. Kropek lezal i jak ryba byla w poblizu to lapal, raz czy dwa zerwal sie by ja gonic ale potem przypomnial sobie, ze sie nas jednak boi i wyhamowywal.
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Pt lut 18, 2022 0:03 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Nowy rozdział]

Lifter pisze:Raczej jakas alergia ale jak w domu. gdzie koty dostaja w sumie 4 rodzaje karmy (bo kazdemu smakuje cos innego... ale potem sobie podzeraja) wyizolowac taki alergen?

Dzisiaj wszystkie trzy (acz kazdy osobno, siedzac pol metra od reszty) troksze pobawili sie wedka. I kazdy na swoj spoosb - Kropek na lezaca ale za kazdym razem chwytal lapka rybke na koncy wedki. Kicia siedziala i PACZYLA ale w koncu nie zdzierzyla i pare razy pacnela rybe lapa. Kropek lezal i jak ryba byla w poblizu to lapal, raz czy dwa zerwal sie by ja gonic ale potem przypomnial sobie, ze sie nas jednak boi i wyhamowywal.

To Łapek, prawda? :D
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt lut 18, 2022 13:52 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Nowy rozdział]

Tak, oczywiscie, Lapek.
Obrazek

Lifter

Post » Pon lut 21, 2022 20:10 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Nowy rozdział]

W niedziele mielismy wizyte znajomych, tez kociarzy, zakochanych w Kropku. Lapek przesiedzial cala wizyte na oknie, niby udajac ze spi, ale slepka caly czas sledzily sytuacje. Ona nie chciala go stresowac, on nie zdzierzyl i podszedl do Lapka by go poglaskac. Kiedys w takich sytuacjach Lapek panicznie uciekal (a w sumie to spadal z kaloryfera i to przewracajac sie na bok w panice) teraz lezal i dal sie poglaskac, choc uszy polozyl po sobie i na zadowolnego to nie wygladal. Ale nie fuczal, nie uciekal. Potem, gdy sobie poszli, pare godzin byl jednak dosc spiety ale w koncu sie odrprezyl. To na karku zdaje sie powoli przysychac i znikac. Lapek zas coraz pewniej zaglada do kuchni, a dzisiaj miauczal na zone z uraza, ze nie wypuscila go na korytarz.
Obrazek

Lifter

Post » Pon lut 21, 2022 20:13 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Nowy rozdział]

Proszę, jakie postępy! :ok: :ok: :ok:
Ale na korytarz go chyba nie puszczacie?
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pon lut 21, 2022 21:36 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Nowy rozdział]

Czasem tak, bo nie ma stamtad jak uciec - po drodze sa co najmniej 2 drzwi (na klatke i z klatki) i to dosc daleko od naszych drzwi - a do tego nastepne dwoje drzwi na samym dole. Do tego wczesniej sprawdzam czy tez pierwsze drzwi na schody za zamkniete. A sam Lapek, gdy tylko ktos wyjdzie na korytarz natychmiast wieje - do domu. Czyli do nas.
Obrazek

Lifter

Post » Wto lut 22, 2022 1:44 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Nowy rozdział]

O, to super! To znaczy, że już w domu czuje się bezpieczny, jest "u siebie". Fajnie, że ma taki bezpieczny "wybieg" na korytarzu :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto lut 22, 2022 8:32 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Nowy rozdział]

Najważniejsze że ucieka tam gdzie trzeba :)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Wto lut 22, 2022 20:53 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Nowy rozdział]

Stare nie za dobre malzenstwo :) Kicia zakochana w Kropku, ale on ja friendzonuje.
Obrazek

Lapek wyglada tu na dosc "papusnego" ale tylko tak wyglada. To ciagle maly, szczuplutki kot. I niech tak zostanie

Obrazek

Jakos mam wrazenie, ze Kropek i Lapek troszke sie zaprzyjazniaja. Nic wielkiego, zadnych tam czulosci etc. ale dosc czesto sa blisko siebie. Za to Kicia i Lapek ciagle na dystans, a bylem przekonany ze to wlasnie oni szybko wejda w konszachty. Widzialem nawet jak Lapek tak ja powitalnie tryka lebkiem, ale ona to zignorowala. Za to ona klei sie do Kropka, ktory ja olewa. I zrozum to...

Obrazek
Obrazek

Lifter

Post » Wto lut 22, 2022 21:02 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Nowy rozdział]

Lifterku kolory Twoich ścian mnie powalają :mrgreen: ale kicie cudnie wyszły.

Łapek na sprintera to mi nie za bardzo wygląda, co prawda nie wygląda jak baleron Kropek i szynka Kicia ale też owszem ,owszem :mrgreen:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Wto lut 22, 2022 22:56 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Nowy rozdział]

Malowac musze w tym roku bo od paru lat zona mi glowe o to suszy - w korytarzu kolor nie jest tak intensywny jak na fotce, software w aparcie mocno go podbilo.
A lapek jest sprinterem, szybko kica na tych swoich 3 lapkach, a dupke ciagle ma szczupla, choc juz kosteczek kregoslupa, kazdej po kolei, nie czuje jak glaskam.
Z natury to dosc drobny kot, bo mniejszy niz Kicia, moze efekt niedozywienia w dziecinstwie, albo takie ma juz geny.
Grunt, zeby sie z niego kolejny baleron nie zrobi.
Ciagle mam wrazenie, ze to niedorosly kociak jest, choc mordka przeciez powazna.
Obrazek

Lifter

Post » Wto lut 22, 2022 23:14 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Nowy rozdział]

Umaluj :201494 :201494 na tym zdjęciu koło szafki Łapek ślicznie wyszedł, normalny wzrok i pyszczuś taki szczupły. On ma pyszczek do mojej Żaby podobny, jak mi się da sfocić to wrzucę do porównania.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Śro lut 23, 2022 0:10 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Nowy rozdział]

Lifter pisze:Stare nie za dobre malzenstwo :) Kicia zakochana w Kropku, ale on ja friendzonuje.
Obrazek

Lapek wyglada tu na dosc "papusnego" ale tylko tak wyglada. To ciagle maly, szczuplutki kot. I niech tak zostanie

Obrazek

Jakos mam wrazenie, ze Kropek i Lapek troszke sie zaprzyjazniaja. Nic wielkiego, zadnych tam czulosci etc. ale dosc czesto sa blisko siebie. Za to Kicia i Lapek ciagle na dystans, a bylem przekonany ze to wlasnie oni szybko wejda w konszachty. Widzialem nawet jak Lapek tak ja powitalnie tryka lebkiem, ale ona to zignorowala. Za to ona klei sie do Kropka, ktory ja olewa. I zrozum to...

Obrazek

Najważniejsze, że się wszyscy dobrze tolerują. A jak się zaprzyjaźnią, to już taki dodatkowy bonus. :201461
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Śro lut 23, 2022 17:09 Re: Kropek, Kicia i (trzy)Łapek cz.2 [Nowy rozdział]

Dzisiaj wszystkie trzy spaly na jednej kanapie w niewielkim dystansie od siebie.
Wczoraj zona glaskala Lapka, przestala... i dostala lapka. Delikatnie i raczej w tonacji "no, dalej, jeszcze!"
Obrazek

Lifter

[poprzednia][następna]