Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 2 do zamkn

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 23, 2018 22:58 Re: Moje koty -Sabcia Uszatka Kitek Calineczka Mini i Kitka

Sabciu, ufff, dobrze, że jesz :catmilk:
Lukasku: to jest właściwe miejsce dla kotka :ok:
Julku, pozdrawiam :201461
Miau, Zunia
Miaups: z dużą lepiej troszkę, ale ma doła

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Pt lis 23, 2018 23:00 Re: Moje koty -Sabcia Uszatka Kitek Calineczka Mini i Kitka

Duża Zuni powinna się wyspać
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt lis 23, 2018 23:26 Re: Moje koty -Sabcia Uszatka Kitek Calineczka Mini i Kitka

Zawsze warto się wyspać ciociu MalgWroclaw! Ale Duża Zuni w weekendy pracuje, więc pewnie znowu się nie wyśpi :(
Pralinko miaupozdrawiam Ciebie i wszystkuch :201461
Sabcia
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob lis 24, 2018 8:14 Re: Moje koty -Sabcia Uszatka Kitek Calineczka Mini i Kitka

Miau Sabciu Calineczko Julku Lukasku Pralciu i przyjaciele, duża dziś pracuje ale od 11tej wiec pospalysmy dłużej ale żeby nie myślała ze jej wszystko wolno to obudziłam ja około 5 rano i wolałam jeść :roll: Zuniaporanna
U nas szaro i mokro ale na plusie. Pafcio ma łysy placek na boku, duża wieczorem spróbuje lekko głasku-glasku po lebku i może posmaruje to miejsce maścią p.grzybicza....
Dobrego dnia... Zunia

Anna2016

Post » Sob lis 24, 2018 17:22 Re: Moje koty -Sabcia Uszatka Kitek Calineczka Mini i Kitka

Wczoraj jadłam ładnie pastę, a dziś na śniadanie znowu nie chciałam, a teraz zjadłam 2 ale tylko 1 rodzaju, innych nie chciałam, chociaż lubię. :oops: Ale zjadłam trochę Winstona w galaretce. W sumie - Duża mówi, że dobrze, że coś chcę jeść.

A to my dzisiaj: najpierw zdjęcia na półeczkach nad kaloryferami:
Kitka w dużym pokoju:
Obrazek Obrazek

Ja w kuchni:
Obrazek Obrazek

Kitek i Mini w pokoju Usi:
Obrazek

A tutaj widać, jak Duża jest obłożona kotami, kiedy je zabawia do pokoju Usi:
po lewej stronie Dużej - Usia (w różnych pozach)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

przed Dużą, na ławie - Mini (też w różnych pozach, z różnych stron))
Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek

po prawej stronie Dużej - Calineczka (dziurki może nie mniejsze, ale mniej krwawiące).
Obrazek
a tu jeszcze Calineczka-Wielki Łowczy, poluje na cos za oknem (Mini też zainteresowana, a Usia zajada i się nie interesuje)
Obrazek

za plecami, a raczej za głową Dużej siedzi Kitek:
Obrazek Obrazek
Miaupozdrawiam wszystkich :1luvu:
Sabcia
MiauPS: Zuniu, a u nas Duża w nocy nie mogła zasnąć, w końcu wzięła gazetę i poczytała, a potem przez to zaspała rano i dostaliśmy późno śniadanie, a Usia miała wysoki cukier :strach:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Sob lis 24, 2018 18:19 Re: Moje koty -Sabcia Uszatka Kitek Calineczka Mini i Kitka

Dobry wieczór Lady, moja Duża nie mogła w nocy spać... i jedliśmy z Julkiem pierwsze śniadanie o trzeciej rano. 8O Nic nam to nie przeszkodziło bo ... o piątej rano zanim Duża wyszła dała nam :ryk: drugie śniadanie. Ja dostaję dodatkowo gdy idzie Do pracy :evil: kocie smakołyki do "wyciągania" z kocich zabawek. Julek dostaje "ukryty" talerzyk z kocią "pasztetową". Poza tym Duża "żebyśmy nie pomarli" z głodu sprawdza zawsze czy mamy przynajmniej trzy miseczki pełne suchych kocich karm.
My (to znaczy ja i Julek) nie jemy nawet okruszka gdy Dużej nie ma w domu. :mrgreen: Niech się o nas martwi! Gdy słyszymy ją idącą po schodach z pracy ja prędko biegnę i... zaczynam jeść "starą, mokrą, wyschniętą już karmę. A co... niech ona się martwi... że ja taki głodny kotek :twisted: bez opieki :twisted:
Jak ona przeprasza, jak mówi czule... :ryk:
Lucas wychowujący swoją Dużą. :1luvu:

lucas 2014

Od: Czw wrz 07, 2017 11:35

Post » Sob lis 24, 2018 19:03 Re: Moje koty -Sabcia Uszatka Kitek Calineczka Mini i Kitka

Śliczne kotki, zadbane i widać, że im dobrze w domku :1luvu:

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Sob lis 24, 2018 19:17 Re: Moje koty -Sabcia Uszatka Kitek Calineczka Mini i Kitka

aga66 pisze:Śliczne kotki, zadbane i widać, że im dobrze w domku :1luvu:

Dziękujemy ciociu aga66 :1luvu:
My wszyscy
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Sob lis 24, 2018 19:21 Re: Moje koty -Sabcia Uszatka Kitek Calineczka Mini i Kitka

Nie ma za co dziękowac, to szczera prawda. Czytam zawsze i kibicuję zdrowia ale mało piszę. Pozdrawiam

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Sob lis 24, 2018 19:29 Re: Moje koty -Sabcia Uszatka Kitek Calineczka Mini i Kitka

Lucasku, ale ty przemyślny jesteś :1luvu: Pewnie, że Dużą trzeba sobie wychować i nauczyć kociego języka :kotek: Moja dość tępa jest, ale trochę ją nauczyłam i coś tam rozumie. Jak się już nauczy podstaw, to można pokazać, co się chce i mieć nadzieję, że zrozumie :twisted:
My dostajemy mokre rano i wieczorem, suche jest cały czas, a teraz Duża się nauczyła, że jak wraca z pracy, to coś nam podsuwa dodatkowo. tylko ja nie zawsze chcę :oops:
Kiedyś Duża próbowała nam dawać kocie zabawki ze smakołykami, ale nie chciało nam się ich używać :twisted: Skubiemy coś z miseczek pod nieobecność Dużej, ale oczywiście najważniejsze jest to jedzonko, które Duża podsunie pod nosek. Ja właściwie tylko takie jem :oops: Dawniej chrupałam suche, ale teraz nie mam ochoty.
Lucasku, dla ciebie :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love:
Twoja Sabcia
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Sob lis 24, 2018 19:31 Re: Moje koty -Sabcia Uszatka Kitek Calineczka Mini i Kitka

aga66 pisze:Nie ma za co dziękowac, to szczera prawda. Czytam zawsze i kibicuję zdrowia ale mało piszę. Pozdrawiam

Cieszymy się, ciociu, że nas odwiedzasz! I zapraszamy - pisz częściej! :1luvu:
Sabcia i reszta stada
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Sob lis 24, 2018 20:01 Re: Moje koty -Sabcia Uszatka Kitek Calineczka Mini i Kitka

jolabuk5 pisze:Lucasku, ale ty przemyślny jesteś :1luvu: Pewnie, że Dużą trzeba sobie wychować i nauczyć kociego języka :kotek: Moja dość tępa jest, ale trochę ją nauczyłam i coś tam rozumie. Jak się już nauczy podstaw, to można pokazać, co się chce i mieć nadzieję, że zrozumie :twisted:
My dostajemy mokre rano i wieczorem, suche jest cały czas, a teraz Duża się nauczyła, że jak wraca z pracy, to coś nam podsuwa dodatkowo. tylko ja nie zawsze chcę :oops:
Kiedyś Duża próbowała nam dawać kocie zabawki ze smakołykami, ale nie chciało nam się ich używać :twisted: Skubiemy coś z miseczek pod nieobecność Dużej, ale oczywiście najważniejsze jest to jedzonko, które Duża podsunie pod nosek. Ja właściwie tylko takie jem :oops: Dawniej chrupałam suche, ale teraz nie mam ochoty.
Lucasku, dla ciebie :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love:
Twoja Sabcia

:love: :love: :love: Jesteś moją mądrą Lady !
My też nauczyliśmy Dużą biegania na nami z talerzykami pełnymi nałożonej właśnie mokrej karmy. :twisted: Ja jem ... ukryty :mrgreen: pod drapakiem tubą (nauczyłem Dużą robić mi taką jedzeniową jedną "górkę") a Julek siedzi jak najwyżej na drapaku lub szafie i je tylko wtedy jeśli mu Duża trzyma rękami (!!!) tak wysoko talerzyk i robi dokładne "Bieszczady" z karmy.
:smokin: Tak se Dużą wychowaliśmy . Lucas i Julek

lucas 2014

Post » Sob lis 24, 2018 20:05 Re: Moje koty -Sabcia Uszatka Kitek Calineczka Mini i Kitka

lucas 2014 pisze:Ojjjj...Znów dużo pisałam i wszystko "znikło". :evil: To chyba nie mój dzień.
Kotki kocham was wszystkie (a co?)
Lucas 2014 :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Anna2016 pisze:Sabciu, ufff, dobrze, że jesz :catmilk:
Lukasku: to jest właściwe miejsce dla kotka :ok:
Julku, pozdrawiam :201461
Miau, Zunia
Miaups: z dużą lepiej troszkę, ale ma doła

Zuniu, prosimy :201461 :201494 dbaj o swoją Dużą. Zamrucz jej!!! Duże to tak cieszy. Doświadczony w tych sprawach Julek i początkujący amator Lucas.

lucas 2014

Post » Sob lis 24, 2018 23:03 Re: Moje koty -Sabcia Uszatka Kitek Calineczka Mini i Kitka

Miau Julku, Lukasku , Sabciu i Calineczko :kotek:
Duża tez za mną często biega z miseczka i pilnuje żebym zjadła i wypila sosik....i podobnie jak Julek ja też czasem jem na....szafie, duża wchodzi na stołek z pełną miseczka i podaje kolacje :ryk: i żebym jeszcze miała apetyt to przemawia miłym głosem i/lub coś miłego nuci tzn kocie melodie :ryk:
Duża czasem narzeka jak to ona nie lubi za kotem z miska chodzić i ze powinno być na odwrót. ... Zunia

Ciociu dziękujemy za zdjecia Twoich kotków , są kochane - kotki znaczy się. Calineczko trzymam łapki żeby ta alergia poszła od Ciebie! Ja jeszcze się drapie, jak to długo trwa zanim się skórka uspokoi!!!

Dla Was od nas: :201479 :201479

Anna2016

Post » Sob lis 24, 2018 23:14 Re: Moje koty -Sabcia Uszatka Kitek Calineczka Mini i Kitka

Lucasku, wspaniale wyszkoliliscie swoją Dużą! Moja aż tyle nie umie :twisted: Ale np. wie, że mięsko trzeba mi dawać z ręki po małym kawałeczku :D A piszę o mięsku, bo dziś zjadłam całkiem sporo, najpierw mielonego, a potem kawałeczki. Duża się strasznie ucieszyła, bo przedtem nie chcialam już pasty i Duża nie wiedziała, czym mnie nakarmić. :catmilk:
Sabcia najedzona
Zuniu, widzę że Ty też dobrze wyszkoliłaś Dużą :D Nasza Duża też biega z talerzykami za nami, ale na szafie jemy rzadko, częściej na kanapach, a ja często na pralce. :D
Śpiewanie i mówienie wierszyków mamy częściej przy zabawie (Duża mówi, że też musi mieć przy zabawianiu nas jakąś rozrywkę :wink: ), ale przy karmieniu Duża często do nas przemawia i prosi, żebyśmy zjedli to, co nałożyła na talerzyki :twisted:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

[poprzednia][następna]