Na rozpoczęcie dnia gdy każda chwila może okazać się naszą ostatnią pozostają tylko kwiaty.....

Narcyz

Białe krokusy

Rannik jeden

Krokus fiolet ciemny

......
Ja to mam szczęście.
Specjalnie dla Was siedziałam w nocy nad graficzną obróbką zdjęć, wszystko wczytałam na Photobucket, zapisałam jako „kopię robocza” chcę opublikować i na każdym zdjęciu jest” Sory this person moved or deleted this image” - po raz pierwszy Photobucket mi zrobił taką niespodziankę - nie widać ponad 20 zdjęć z różnych etapów rozwoju roślin...
Trudno zostanie sam przygotowany tekst… może kiedyś do tego wrócę i wstawię w odpowiednie miejsca…. Na razie pozostanie sama statystyka… wtedy chodziłam po parku i szukałyśmy wiosny...
…..
Bez względu na wszystko co dzieje się wśród nas nadeszła wiosna….. i w tej chwili trwa zaćmienie słońcaMusi się toczyć normalne życie i psa trzeba wyprowadzać na spacer więc
zaglądałam na działkę co tydzień i zaobserwowałam to:
1.03.2015
1 biały krokus + 1 żółty + ślad jasno fioletowych
5 ranników
8.03.2015
Kępka jasno fioletowych + 2 białe + 28 żółtych + 2 irysy cebulowe fioletowe + stokrotka
15.03.2015
10 białych + 14 ciemno fioletowych + kępka jasnych + 140 żółtych + rosną żonklile
W sobotę cały dzień padał deszcz a w niedzielę było pochmurno więc się nie rozwinęły….
Innego roku było tak
Pierwiosnki pokazywałam Wam już wcześniej na bieżąco….…
Ptaki…. Jedne cały czas śpią….. samiczki nie widzę od dawna a on siedzi tam nawet podczas ulewnego deszczu…
Inne już sobie zarezerwowały gniazdo, jeszcze inne przyleciały z wizytą na nasze stawki…
Rok temu był tu przez kilka dni ktoś taki
Łabędzie od dawna nie przyleciały już żadne…
Moździerza już nie mam a nowego nie kupowałam

Tutaj jest zestawienie ziół wg alfabetu.
http://www.dobrakuchnia.com/content/view/709/110/