Perełkowo, edycja 8 :) ♥♥♥ Leczymy Puszynkę.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 27, 2014 9:47 Re: Perełkowo, edycja 8 :) ♥♥♥ Puszynki problemy skórne.

Spilett pisze:A jak jadłam śniadanie, to kotek oczywiście wpakował nosek do talerza. Gdzieś czytałam, że kot się tego przestraszy, więc na nią... szczeknęłam. Zamiast spodziewanej ucieczki w popłochu, kot spojrzał na mnie z miną "No, to już totalnie ci odwaliło" i dobrała mi się do bułki :ryk:

:ryk:
Widocznie źle szczeknęłaś :roll:

Biedna puszynka :( mam nadzieję,że smarowanie jej pomoże.
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Wto maja 27, 2014 9:48 Re: Perełkowo, edycja 8 :) ♥♥♥ Puszynki problemy skórne.

Spilett pisze:A jak jadłam śniadanie, to kotek oczywiście wpakował nosek do talerza. Gdzieś czytałam, że kot się tego przestraszy, więc na nią... szczeknęłam. Zamiast spodziewanej ucieczki w popłochu, kot spojrzał na mnie z miną "No, to już totalnie ci odwaliło" i dobrała mi się do bułki :ryk:

:ryk: geniusz Perełka!
to moje maleństwo do talerza nigdy nie włazi, za to o jedzenie potraf walczyć, oj potrafi... jak tylko się zainstaluję ze wszystkim w biurze to opiszę u nas na wątku co wczoraj wieczorem odstawiła, Oscar to za mało, aktorka jedna...

Spilett pisze:Puszynka nie była dziś dzielna. Smaruję ją patyczkiem umaczanym w tym kremie, biorę ją tak kładę sobie na dłoni żeby leżała na pleckach. Ona tego nie lubi i się wyrywa, brzusio i łapki daje w miarę spokojnie posmarować, ale im bliżej pysia, tym bardziej chomiś się szamocze. Dzisiaj złapała w ząbki końcówkę tego patyczka i nie chciała puścić! Musiałam jej go wyrwać, zeżarła ciupkę tej watki z kremem... a potem chciała mnie dziabnąć, ale już ją puściłam. Potem dostała 2 orzeszki ziemne, z takim hejtem się w nie wgryzała, jakby chciała się wyładować :D

Następne smarowanie wieczorem :( Mam wrażenie, że niżej na brzusiu tez jej to futerko się przerzedziło jakoś...

dochodzę do wniosku że jakiekolwiek zabiegi pielęgnacyjne sa łatwiejdze u kota.... :roll: współczuję...
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Wto maja 27, 2014 9:50 Re: Perełkowo, edycja 8 :) ♥♥♥ Puszynki problemy skórne.

Milena_MK pisze:Puszynka... Może ona ma jakąś grzybicę na całym ciele? I przez to gubi futerko... Biedna malutka.

teżtak pomyślałam... ale spec ze mnie żaden u takich futerków... u kotałka byłaby to grzybica albo alergia...
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Post » Wto maja 27, 2014 9:53 Re: Perełkowo, edycja 8 :) ♥♥♥ Puszynki problemy skórne.

Ale mnie Rafał w ciula zrobił. Wysłał mi mmsa ze zdjęciem burego kotka, to ja się pytam gdzie go widział. Potem zamiast mi odpisać, to jeszcze jedno zdjęcie. I jeszcze jedno a ja naprawdę już byłam zirytowana bo kurde nie znam kota. A potem tak patrzę, patrzę, patrzę...

PRZECIEŻ TO ŻBIKI Z NASZEGO ZOO! :ryk: Się popisałam :ryk: :ryk:

MamaMeli pisze:
Milena_MK pisze:Puszynka... Może ona ma jakąś grzybicę na całym ciele? I przez to gubi futerko... Biedna malutka.

teżtak pomyślałam... ale spec ze mnie żaden u takich futerków... u kotałka byłaby to grzybica albo alergia...

Wet też tak obstawia, a ten kremik ma działanie antygrzybicze i antybakteryjne, jutro idziemy to będziemy wiedzieć dokladniej i czy dać antybiotyk.

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Wto maja 27, 2014 10:11 Re: Perełkowo, edycja 8 :) ♥♥♥ Puszynki problemy skórne.

A teraz jestem zmuszona udać się do sklepu, bo wszystkie zakreślacze mi się wypisały - a do końca sesji będzie mi ich potrzeba duuuuuużo...

Spilett

Post » Wto maja 27, 2014 11:17 Re: Perełkowo, edycja 8 :) ♥♥♥ Puszynki problemy skórne.

Spilett pisze:A teraz jestem zmuszona udać się do sklepu, bo wszystkie zakreślacze mi się wypisały - a do końca sesji będzie mi ich potrzeba duuuuuużo...

u mnie zakreślanie kończy się tak że cały tekst jest błękitny :roll: a tak wyglądają nuty utworu o którym piszę licencjat (dzisiejsza konwersacja mailowa z promotorem, której fragment widziałaś na fb, zasługuje na odnotowanie w annałach, cała :D )
Obrazek
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Wto maja 27, 2014 11:30 Re: Perełkowo, edycja 8 :) ♥♥♥ Puszynki problemy skórne.

Jestem. Kupiłam 4 zakreślacze w pepco za 3 zł i jeden w papierniczym (jakby te z pepco okazały się szajsem) za... 3,5 :? Poza tym zahaczyłam o lidla, zanabyłam obłędnie pachnący żel pod prysznic (Cien, o zapachu jeżynowym!), dużo warzyw i owoców coby ta moja dieta nabrała sensu oraz wafle ryżowe. Od jutro zamierzam nie jeść pieczywa ani produktów mącznych, chcę zastąpić pieczywo waflami ryżowymi a makaron kaszą, itp. Chciałam kupić larwy mączniaka dla chomisiów, ale nie mieli :roll:

Spilett

Post » Wto maja 27, 2014 11:37 Re: Perełkowo, edycja 8 :) ♥♥♥ Puszynki problemy skórne.

Magdusia kasza jest boska, uwielbiam, ale jak lubisz makaron to spróbuj pełnoziarnisty. On naprawdę nie tuczy. W tesco jest za całkiem życzliwe pieniądze.
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Wto maja 27, 2014 11:43 Re: Perełkowo, edycja 8 :) ♥♥♥ Puszynki problemy skórne.

Też lubię kaszę, obecnie mam jaglaną, gryczaną, jęczmienną małą, jęczmienny pęczak i manną w szafce :D I ryż, ale mi się kończy. A makaron pełnoziarnisty jest pycha! Ale już mi miejsca w torbie na niego nie starczyło, sorry :D

Spilett

Post » Wto maja 27, 2014 11:44 Re: Perełkowo, edycja 8 :) ♥♥♥ Puszynki problemy skórne.

ja uwielbiam kaszę, ale uwaga uwaga NA WĘGRZECH KASZY NIE MA. Nigdzie. Nawet w sklepach w których są indonezyjskie sosy do woka, cztery rodzaje yerby i sól himalajska :((((
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Wto maja 27, 2014 11:45 Re: Perełkowo, edycja 8 :) ♥♥♥ Puszynki problemy skórne.

8O 8O
Zrób sobie 10 kg zapasu z Polszy :mrgreen:

Spilett

Post » Wto maja 27, 2014 11:48 Re: Perełkowo, edycja 8 :) ♥♥♥ Puszynki problemy skórne.

nie da rady, z kotem jest wystarczająco mało wygodnie podróżować, muszę minimalizować bagaż a jeszcze pewnie będzie komp...

otworzyłam właśnie worda ze swoim licencjatem: ma 45 stron jak na razie. przytaczam fragment dzisiejszej konwersacji, dla niezorientowanych: profesor był przekonany że ja piszę magisterkę a nie licencjat.

Panie Profesorze,
pozwolę sobie odebrać to jako motywację do utrzymania takiego poziomu pracy, że przy drobnej kosmetyce mogłaby być magisterską :-)

Dziękuję za życzenia, odwzajemniam z miłą chęcią. Poziom jak najbardziej popieram, ale z objętością proszę nie przesadzać, praca nie powinna przekraczać 40-50 stron

Ja planowałam jakieś 70... to się nie da mniej 8O
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Wto maja 27, 2014 11:50 Re: Perełkowo, edycja 8 :) ♥♥♥ Puszynki problemy skórne.

Moja inżynierska miała z bólem 36 :P

Spilett

Post » Wto maja 27, 2014 12:12 Re: Perełkowo, edycja 8 :) ♥♥♥ Puszynki problemy skórne.

ja po prostu lubię pisać dużo bardziej niż chodzić na zajęcia - tego serdecznie nienawidzę :roll:

jeju ale super moja przyjaciółka (członkini "mafii") która tu studiuje prawo właśnie zdała naaaaaaaaaaaajgorszy egzamin przed państwowymi :D dzień dobrych wiadomości :)
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Wto maja 27, 2014 12:14 Re: Perełkowo, edycja 8 :) ♥♥♥ Puszynki problemy skórne.

Ja lubię chodzić na zajęcia, pod warunkiem że nie są wcześnie rano i są ciekawe (nie muszą być dobrze prowadzone nawet).
Jutro mam egzamin. W czwartek kolokwium. W kolejny czwartek egzamin&kolokwium. Potem kolejne dwa egzaminy 13 czerwca i 25 czerwca... masakrusia.

Spilett

[poprzednia][następna]