Wszystkie koty jamnika Melona VII- o żeż MIAUWA!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 19, 2013 19:53 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- anoniomowi persoHolic

No wiem...ale urok skubana ma....Znam ją wprawdzie tylko ze zdjęć ale nosz kurczę zapada w serce bardziej niż pozostałe, omówmy się, bardziej poprawne politycznie ;)
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw gru 19, 2013 19:59 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- anoniomowi persoHolic

Amelcia jest taka piękna, że patrząc na fotki ma się ochotę zanurzyć gębusię w te białe loczki i miziać, i buziać, i miątolić! Uch, aż by się chciało wstawić serduszko :mrgreen:

Tak sobie myślę, że Amelka będzie zadowolona "ogródkując". Widzę, jak moje panienki cieszą się z osiatkowanego balkonu, pamiętam jak Ofelia lubiła spacery na smyczy. To taka namiastka "wolności", ale naprawdę sporo daje kotu.
A co do bezpieczeństwa, to niestety dom też nie jest w 100% bezpieczny.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw gru 19, 2013 20:47 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- anoniomowi persoHolic

MB&Ofelia pisze:A co do bezpieczeństwa, to niestety dom też nie jest w 100% bezpieczny.

Życie ogólnie jest niebezpieczne i w dodatku zawsze kończy się śmiercią.

Mój chwilowy tymczasowy lokator Manfred absolutnie mnie terroryzuje. Nauczył się odsuwać zasuwane drzwi łapą, jak zastawiam je krzesłem to dziko jazgocze i rozpędza się i próbuje je wyważyć. Kiedy w końcu zrezygnowana otwieram mu te drzwi, idzie prosto do łóżka, zwija się w kłębek i śpi jak anioł. Ogólnie ma anielski charakter, z nikim się nie bije, na nikogo nie syczy, zachowuje się jakby u nas od dawna mieszkał. Po Nowym Roku zacznę szukać mu domu.
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Czw gru 19, 2013 20:59 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- anoniomowi persoHolic

Amelka śmierdzi siczkami z bliska.
Od spodu ma ogolony brzuszek dooopkę i nóżki bo włazi w te siczki a potem leeeecie mokra przez mieszkanie...
Trza golić maleńką.
Ona tylko tak wygląda.

A tak w ogóle to ja pójdę do więzienia być może. I to nie jest absolutnie żart.
W marcu przekroczyliśmy naszym autem prędkość. Było 60 km/h a ja pojeeeechaliśmy, że hej!
Znaczy 78km/h.
Fotoradar zrobił mi zdjęcie.
W lipcu przyszło pismo, że ma się przyznać kierowca. Żadnego zdjęcia , tylko pismo.
Dokonaliśmy wnikliwej analizy: sobota, marzec , podpoznańska miejscowość...Małż jechał po kiełabasy do brata!
Odpisaliśmy wskazując na niego.
Przyjęliśmy mandat.

W październiku Małża zawezwano do Inspekcji Ruchu Drogowego.
Zapytano surowo , czy to on kierował w marcu.
Potwierdził, choć dodał ,że nie bardzo pamięta bo wszak to już pół roku.
Na co pan z wyrazem niekłamanego tryumfu na twarzy ruchem prestidigitatora wyciągającego królika z cylindra wyciągnął spod stołu zdjęcie...na którym była JA!!!
Kurczę, widać jechaliśmy razem i ja prowadziłam...

Małż potwierdził moją tożsamość.
Pan powiedział ,że dostaniemy pismo z pytaniem kto kierował powtórnie i mamy odpowiedzieć ZGODNIE Z PRAWDĄ.
Będzie mandat i punkty karne dla mnie.
Czekaliśmy.

Wczoraj dostałam wezwanie do IRD.
Zaczynające się od słów: "winna mataczenia" oraz " potwierdzenie tożsamości dla celów sądowych".
Pojechałam dziś i się dowiedziałam.
- będzie sprawa sądowa, bo oszukałam wymiar sprawiedliwości (czyli IRD?).
- sędzia może orzec od 400 zł do 5 tys. , może też pozbawić mnie wolności do lat trzech albo zasądzić prace społeczne ( pani doktor grabi trawniki albo wywozi śmieci a w tym czasie pacjenci wyleczą się sami, zwłaszcza ci czekający na wizytę po 3 miesiące..?)
Na moje pytanie SKĄD miałam wiedzieć po trzech miesiącach KTO u licha prowadził samochód pani zapytała dlaczego ...nie prowadzę dzienniczka spisując kto prowadzi danego dnia w określonych gidzinach. Samochód jest na firmę , prowadzić może go w sumie pięć osób. Na moje ,że nie mam takiego obowiązku prawnego pani zaśmiała się "taaak? to teraz pani może za to POSIADZIEĆ".

Małż zadzwonił do znajomego adwokata.
Spotkaliśmy się z nim, zaproponuje ugodę ITD.
Której ITD może nie przyjąć.
I iść do sądu.
Wymiar kary zależy od widzimisię sędziego, przepisy są "szerokie"- rzecone 400zł do 5 tys, pozbawienie/ograniczenie wolności, prace społeczne...)
Podobno ITD tak się zachowuje bo ludzie handlują punktami karnym i( gdybym miała np. 19 punktów to wskazanie nie tej osoby kierującej autem byłoby ratunkiem...ale ja mam 4 punkty!).
W necie znalazłam opowieść o facecie, który dostał PÓŁ ROKU za podobne przestępstwo- miał ZERO punktów karnych, ale potraktował sprawę w sądzie jako formalność a sąd to wkurzyło...odsiedział.
Inny -właściciel firmy przewozowej, który wskazał pomyłkowo po pół roku swego pracownika zamiast siebie (rozpoznał się dopiero na zdjęciu, jechali razem w długą trasę, prowadząc na zmianę...) musiał przez 30 dni sprzątać liście w parku po 6 godzin na dobę.
Zbankrutowała mu firma w tym czasie.

Jeśli dostanę 5 tys. grzywny...jakoś dam radę.
Ale jeśli będę musiała iść do aresztu czy pracować po kilka godzin jako śmieciarz zamiast jako lekarz to Z CZEGO będziemy żyli?
JAK popłacimy kredyty?
Ostatnio edytowano Czw gru 19, 2013 21:38 przez kotkins, łącznie edytowano 2 razy

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Czw gru 19, 2013 21:02 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- anoniomowi persoHolic

:mrgreen:
Ostatnio edytowano Czw gru 19, 2013 21:23 przez shira3, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Czw gru 19, 2013 21:08 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Kotkinsa posadzą...

Chory kraj. CHORY!!
Wszyscy jeźdzmy do tej Norwegii - o. Przynajmniej będziemy mieć dobrego okulistę!!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw gru 19, 2013 21:11 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Kotkinsa posadzą...

KPK stanowi, że o czyny za które mogą odpowiadać karnie osoby najbliższe, można bezkarnie łgać ile wlezie i nic ci nikt nie może zrobić.
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Czw gru 19, 2013 21:12 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Kotkinsa posadzą...

villemo5 pisze:Chory kraj. CHORY!!
Wszyscy jeźdzmy do tej Norwegii - o. Przynajmniej będziemy mieć dobrego okulistę!!

:mrgreen:
Ostatnio edytowano Czw gru 19, 2013 21:24 przez shira3, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Czw gru 19, 2013 21:12 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Kotkinsa posadzą...

Shiro ja się boję.
Boję się ,że za przestępstwo przekroczenia o 17 km/h prędkości i niewiedzę (po TRZECH miesiącach!!) kto prowadził samochód wyląduję np. na 3 miesiące w więzieniu.
I nie ma w Polsce specjalnych więzień dla niekaranych lekarek winnych tego co powyżej.
W celi znajdę się z recydywistkami , złodziejkami i innymi podobnymi.
Tak się zastanawiam CO one robią z takimi jak ja...
Adwokat mi powiedział ,że tak się może zdarzyć.
Bo np. dla matki pana sędziego jakaś lekarka była niemiła..

Dotąd myślałam ,że prawo mnie chroni.
Teraz tak nie myślę.

Hmm...znaczy: Małż mógł się pomylić? To w czym sprawa???? 8O

kotkins

Post » Czw gru 19, 2013 21:17 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Kotkinsa posadzą...

kotkins pisze:
Dotąd myślałam ,że prawo mnie chroni.
Teraz tak nie myślę.

Na prawdę tak myślałaś? 8O 8O 8O
My z TŻetem już dawno straciliśmy złudzenia.....dużo by opowiadać jak sankcjonowane są bzdury i nielogiczności....przez prawo właśnie.
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Czw gru 19, 2013 21:19 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Kotkinsa posadzą...

kotkins pisze:

Prawnie nawet gdyby skłamał, by chronić Ciebie - miał prawo.
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Czw gru 19, 2013 21:20 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Kotkinsa posadzą...

Kotkins nie bój żaby, dostaniesz zawiasy ;)

A tak na serio, to nie sądzę żeby AŻ TAKIE rzeczy były w tym kraju możliwe. Dla prawdziwych przestępców miejsc w więzieniach brakuje, a za drobne drogowe wykroczenia wsadzaliby ludzi do więzienia?

shira3 pisze:
kotkins pisze:

Prawnie nawet gdyby skłamał, by chronić Ciebie - miał prawo.

No to też Małż oskarżony o mataczenie nie jest, tylko "ukrywający się" przed IRD Kotkins. No bo w sumie Kotkinsa jako właściciela samochodu pytano i Kotkins, odpisał że to kotkinsowy Małż siedział za kółkiem. Tak czy siak, byłoby to super wybitnie dziwne gdyby wyrok nie był uniewinniający.
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Czw gru 19, 2013 21:27 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Kotkinsa posadzą...

ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw gru 19, 2013 21:32 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Kotkinsa posadzą...

Czytałam o podobnej sprawie, znaczy wezwaniu bez zdjęcia. W takich przypadkach należy zwrócić się do tych, co każą wskazać osobę prowadzącą auto, że na podstawie tych informacji nie jesteście w stanie wskazać PRAWIDŁOWO osoby prowadzącej pojazd i uprzejmie prosicie o przysłanie zdjęcia z monitoringu, bo naprawdę chcecie pomóc znaleźć sprawcę. Tylko w tamtej akurat sprawie nie było zdjęcia i sprawę umorzono.
Współczuję, niestety dobrzy i niewinni mają generalnie przesrane...

Może iść w zaparte, że nie pamiętaliście dokładnie kto prowadził, ponieważ często na trasie się zmieniacie, aby druga osoba mogła odpocząć, i ciężko zapamiętać, kto akurat na tym odcinku prowadził...

rapsodia82

Od: Nie sty 03, 2010 14:55

Post » Czw gru 19, 2013 21:36 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VII- Kotkinsa posadzą...

No nie wiem, facet odsiedział...

Jak poczytałam w necie to mi kolana zmiękły nieco...bo są tacy co posiedzieli, zapłacili albo odpracowali zbierając śmieci...

kotkins

[poprzednia][następna]