Kudły, wszędzie kudły, jeszcze więcej kudłów =^.^= + tymczas

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 07, 2013 11:55 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Wiem, że wszyscy mają już dość Neosiowych zdjęć, no ale ja nie mogę się powstrzymać przed dodawaniem kolejnych :oops:

Z dzisiejszego spacerku po ogródku :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dzisiaj już nawet ośmieliliśmy się wspinać :D
Obrazek

Obrazek

http://imageshack.us/a/img507/8851/qao5.jpg

http://imageshack.us/a/img441/1912/wroc.jpg

Obrazek

Obrazek

A co tam jest?
Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Nie lip 14, 2013 22:55 przez Patikujek, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Patikujek

Od: Czw kwi 05, 2007 21:09

Post » Nie lip 07, 2013 12:09 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Patrycjo, zdjęcia pierwsza klasa :ok: :ok:
po prostu artystyczne :ok: :ok: :ok:

Twój york to już wiekowy kawaler, a jak luknęłam na jego zębiska to wyglądają całkiem ładnie :)

Mój york już miał ze dwa razy czyszczone zęby, jakiś ma wyrwany, a teraz znowu osadził mu się kamień na zębiskach i capi mu z paszczy ... :(
Je suchą karmę z dodatkami mięsnymi oraz w week gotowane żarełko, o czyszczeniu zębów - oczywiście mowy nie ma :evil: - lubię swoje palce :mrgreen:
Masz może jakiś sposób na yorkowe zębiska ?
Czy to jest osobnicza cecha i nic nie można poradzić :(
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Nie lip 07, 2013 12:35 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Kotina pisze:Patrycjo, zdjęcia pierwsza klasa :ok: :ok:
po prostu artystyczne :ok: :ok: :ok:

Twój york to już wiekowy kawaler, a jak luknęłam na jego zębiska to wyglądają całkiem ładnie :)

Mój york już miał ze dwa razy czyszczone zęby, jakiś ma wyrwany, a teraz znowu osadził mu się kamień na zębiskach i capi mu z paszczy ... :(
Je suchą karmę z dodatkami mięsnymi oraz w week gotowane żarełko, o czyszczeniu zębów - oczywiście mowy nie ma :evil: - lubię swoje palce :mrgreen:
Masz może jakiś sposób na yorkowe zębiska ?
Czy to jest osobnicza cecha i nic nie można poradzić :(

Zębiska to koszmar. Baks ma 13 lat i trzeba przyznać, że zębiska mu się trzymają ale kamień tragiczny, w środę idziemy go ściągać po raz 3 odkąd go mam ale tym razem pani wet powiedziała, że chyba nie obędzie się bez usunięcia kilku zębisk. A wali mu z japy, że hoho...
Z czyszczeniem tak jak u Fitka u mnie też nie da rady. Baks może nie gryzie ale czyszczenie było koszmarem. Odkąd do mnie trafił był na suchym, od około roku jest na gotowanym a suche jak chce to ma... A kamień u yorków to standard, zostaje oczyszczanie co parę lat...

I dziękuję za pochwały co do zdjęć :)
Obrazek

Patikujek

Post » Nie lip 07, 2013 12:49 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Suuuuper paszcze :mrgreen:
Jak ja bym chciała moje na taki spacer zabrać :placz:
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Nie lip 07, 2013 13:03 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Szeleczki i na trawkę pod blok :D
Obrazek

Patikujek

Post » Pon lip 08, 2013 11:13 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Patikujek pisze:Szeleczki i na trawkę pod blok :D

wolałabym spokojną, cichą zieleń :mrgreen:
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

NatjaSNB

Post » Pon lip 08, 2013 15:47 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Ożesz jakie fajne łapki! Dzień dobry!

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Pon lip 08, 2013 20:45 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Włożyliśmy wczoraj do zamrażalnika colę i wszyscy o niej zapomnieli. Dziś rano obudził nas straszny huk, aż drzwi z zamrażalki się otworzyły... Rozsadziło colę :/ Oczywiście szuflada do końca nie wytrzymała, jednak inspektor Neo uznał po dokładnych oględzinach iż nadaje się do użytku :)
Obrazek

Więcej fotów Neona chwilowo brak więc pochwalę się moim cuuudownym chrześniakiem
Ryanek :love:
http://imageshack.us/a/img90/4761/szgc.jpg

Obrazek
Ostatnio edytowano Nie lip 21, 2013 7:06 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 1 raz
Powód: za duże zdjęcie zamieniłam na link
Obrazek

Patikujek

Post » Czw lip 11, 2013 19:17 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Matko, rozsadziło Colę? 8O 8O Nieźle :ryk:

Ryanek śliczny :ok:
ObrazekObrazek

NatjaSNB

Post » Czw lip 11, 2013 19:22 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Ale fajny inspektor, chyba też schowam cole do zamrażarki, jak mi rozsadzi, to może Neoś też do mnie wpadnie ;)
Czajniczek krąży wokół Słońca po eliptycznej orbicie, lecz jest za mały do wykrycia przez nawet najlepsze teleskopy. W związku z tą jego właściwością nie można dowieść jego nieistnienia. (...)

Ratio

Od: Wto sie 14, 2012 12:12

Post » Pt lip 12, 2013 13:08 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Oo... widze że tu same piękności , Chrześniak super ! :D
Obrazek

KiszkiMyszki

Od: Śro maja 29, 2013 14:48

Post » Pt lip 12, 2013 21:01 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Hello :) kończę urlop i mam depresję... Ja nie chcę do pracy....
Obrazek

Patikujek

Post » Nie lip 14, 2013 22:13 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Niedziela była w końcu pogodna! Jupi! Większość dnia przesiedzieliśmy na ogródku. Neoś oczywiście z nami (a przynajmniej część czasu). Z każdym wyjściem kot czuje się na ogródku coraz pewniej i coraz chętniej zwiedza nowe miejsca. Jednak strasznie nie lubi ubierania szelek. Kiedy ma już je założone nie przeszkadzają mu, kiedy jednak widzi, że mam je w ręce ucieka i nie chce dać się ubrać :twisted: Łobuz mały :mrgreen:

Jeśli chodzi o zdjęcia to zacznę od kwiatków, gdyż uwielbiam je fotografować szczególnie gdy pogoda dopisuje :D
Oczywiście róże to najwdzięczniejsze modelki :1luvu:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Inne roślinki jednak też są piękne :1luvu:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Udało mi się też w końcu uhodować moje najukochańsze z ziółek (zobaczymy kto zgadnie co to?)
Obrazek

Na koniec pochwalę się,że jeżeli tylko słoneczko tego lata dopisze to będę miała co zajadać :ok:
Obrazek
Obrazek

Patikujek

Post » Nie lip 14, 2013 22:28 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Roślinki były to czas na zwierzaczki :D
Jeszcze domowe

Mały żul
Obrazek

"Dasz ty mi wreszcie spokój z tym aparatem?"
Obrazek

Neon zdobywca i odkrywca :king:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Do lata, do lata, do lata, piechotą będę szła... :dance: :dance2: :dance: :dance2:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu z zewnątrz widać jak Neoś odpoczywa po wędrówkach
Obrazek

Pieski obowiązkowo także były
Obrazek

Obrazek

A tak przy okazji i ślimaczek się załapał :D
Obrazek

No to teraz życzymy dobranoc :1luvu:
Obrazek
Obrazek

Patikujek

Post » Nie lip 14, 2013 23:04 Re: Psi kot i koci pies :) czyli maine coon i york

Zapomniałam też dopisać, zę w środę Baksik iał oczyszczane zębiska z kamienia przy czym niestety stracił też jeden ząbek :( I niestety po tym zabiegu zauważyłam, ze mój psiak faktycznie się starzeje... Kiedyś po narkozie po około 3 godz biegał radośnie, może lekko ospały, ale bez problemów. A tym razem strasznie się męczył. Dość sporo wymiotował, dostał też biegunki. Narkoza nie chciała do końca wyjść do południa dnia następnego... Do tego początkowo zanim zeszła całkowicie kulał na przednią łapkę, nie wiedzieć czemu (na szczęście mu przeszło). Och nie da się ukryć, ze 13 lat to ie to samo co 7... Na szczęście po 24 godz wszystko wróciło do normy a nawet lepiej bo teraz mogę dostawać od niego całusy i nie muszę się martwić, że zwymiotuję ze względu na smród z pyszczka :P

AAA no i najgorsze!!! Dzisiaj skończyłam urlop i od jutra do pracy

OOOOO jest już po północy więc
Obrazek

Obrazek

Wszystkiego najlepszego Neosiu. To twój pierwszy roczek i jestem szczęśliwa, że spędzasz go ze mną :1luvu:
Mam nadzieję, że spędzimy ze sobą jeszcze bardzo wiele urodzin wesoło się bawiąc
Kocham cię mój rudzielcu!!!

:partygirl: :balony: :birthday: :torte:
Obrazek

Patikujek

[poprzednia][następna]