Dziękuję, miło mi! Już kiedyś dawniej czytałam podobny wpis, kiedyś ktoś i to niejeden napisał podobnie ale wszystko się zmienia, czas mija i nawet nie wiem czy a jeśli tak to kto i kiedy tutaj zagląda…
Odwiedziłam Was na razie ukradkiem. Teraz rozumiem o czym myślisz! Współczuję!
….
Kasiu bardzo dziękuje! Tak, myślę, że to stało się przypadkiem ale wczoraj byłam wyjątkowo na wszystko wrażliwa i dobiły mnie sprawy z życia prywatnego…
Twój post jak najbardziej mnie pocieszał i podtrzymywał i właśnie takiej rozmowy na wątku jak z Tobą oczekiwałam i każdą rozmowę z Tobą na każdy temat bardzo lubię i na nią czekam...!!
…….
Równocześnie ścięłam się ostatnio z kimś dość ostro, poszło o moje niezbyt logiczne zachowanie. Nie umiałam albo nie mogłam odpowiedzieć na podstawowe pytania, zresztą nie wiem tego do tej pory a od tego zależało co dalej zrobię.
Broniłam swoich racji, musiałam wybierać na kim mi bardziej zależy, znajomość się skończyła a ja wiem, że przegrałam… chyba… a jak jest naprawdę pokaże czas
Najbliżsi – cóż czasem się spieramy, nieraz dochodzi do awantury ale czasem kłócić się nie warto. Ktoś reaguje milczeniem, zamknie się w sobie i nie wiadomo czy słyszy i rozumie o co proszę i próbuję wytłumaczyć choćbym mówiła wprost….a może w ogóle o niczym nie wie…
Nie warto, życie jest tak krótkie i wszystko tak szybko przemija.
Potem tylko przeżywam, że może komuś sprawiłam przykrość a często dla kogoś to nie miało najmniejszego znaczenia – wcale na to nie zwrócił uwagi…
Znacie powiedzenie zawsze aktualne we wszystkich rodzajach związków od przelotnych znajomości do przyjaźni i miłości włącznie „w tym najgorszy jest ambaras żeby dwoje chciało naraz”.
Świata nie zmienię!
Każdy żyje jak chce i robi co sam chce, sam sobie dobiera znajomych i najbliższych. To on decyduje jak często i w jaki sposób ma ochotę na nawiązanie kontaktu albo rozstanie i nikt na to nie ma najmniejszego wpływu. Nikt się nie zmieni, nikogo do niczego nie da się ani zmusić ani niczego nie da się zrobić na siłę.
Pozostaje czas, czas i jeszcze raz czas, spokój i cierpliwość.
Tylko czas jest w stanie wyleczyć albo stłumić wszelkie rany a nikt nie zna dnia ani godziny!
Nikt nie wie nawet co wydarzy się za kilka sekund …
Bez względu na wszystko, cokolwiek się dzieje w życiu każdego z nas cieszmy się chwilą, że właśnie świeci słońce, uśmiechnijmy się chociaż przez sekundę i głowa do góry!
Za Was Wszystkich i za WSZYSTKO bardzo mocno trzymam kciuki!
Pozdrawiam Ewa&Choco&Nero