Sami i ja. Złe wieści.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 09, 2013 10:53 Re: Jeszcze nie mam kota. Już mam :)

Gumki nie stanowią jej przysmaku i nawet nie traktuje tego jako coś jadalnego. Służy jej tylko do zabawy. Tańczy z nią i wykonuje różne piruety albo przynosi w pyszczku żeby jej rzucać.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Sob mar 09, 2013 16:42 Re: Jeszcze nie mam kota. Już mam :) Sami, kicia proletariac

Bo moja kicia to normalnie niedługo się wypręży i zacznie śpiewać Międzynarodówkę!

Kupiłam Sami smakołyki. "Kotki uwielbiają". Drogie, jak zaraza, a w każdym razie trzy razy droższe, niż smakołyki dla Arian... Próbuję jej dać, a kicia patrzy ze zdziwieniem.
- To ma jedzenie być? Srsly? DAWAJ KITIKATA!
Jak zapchałam tabletki do tuńczyka - nie tknęła. Powąchała, prychnęła, poszła. Zapchałam tabletki do kitikata - opchnęła wszystko, wylizała talerzyk, stoi po lodówką i miauczy.

Kupiłam Sami drapak. Obejrzała. Wlazła do domku. Raz. A potem straciła zainteresowanie. Do drapania nadal najlepsze są pufy. Ookej, pomyślała Arian, skoczyła do apteki, kupiła krople walerianowe, wysmyrała drapak. Zadziałało. Na pięć minut. Potem Arian usiadła na podłodze, żeby znaleźć lepsze ujęcie, żeby pokazać wszystkim, jaka Sami jest już śliczna. I drapak natychmiast poszedł w zapomnienie, bo hej, Arian udostępniła kawałek powierzchni Ariana, na którym można się rozwalić! A do drapania nadal najlepsze są pufy. Owinę je chyba sznurkiem, czy co?

Arian

Od: Śro lut 27, 2013 15:48

Post » Sob mar 09, 2013 17:00 Re: Jeszcze nie mam kota. Już mam :) Sami, kicia proletariac

Może na czas jakiś wsadź pufy w duże śmieciowe worki z folii? Dopóki kotka o nich nie zapomni. Albo pokrop cytrynowym zapachem do ciasta. Najlepiej jedno i drugie.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Sob mar 09, 2013 17:00 Re: Jeszcze nie mam kota. Już mam :) Sami, kicia proletariac

Arian pisze:... do drapania nadal najlepsze są pufy. Owinę je chyba sznurkiem, czy co?

owiń Obrazek
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Sob mar 09, 2013 18:05 Re: Jeszcze nie mam kota. Już mam :) Sami, kicia proletariac

Zajrzyj na stronę zooplusa. Mają tam duży wybór niedrogich zabawek interaktywnych dla kotów. Może to Sami zainteresuje.Nie ma chyba kota który nie pogoniłby za czymś co ucieka.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob mar 09, 2013 19:58 Re: Jeszcze nie mam kota. Już mam :) Sami, kicia proletariac

Arian a ja domagam się nowej foty tego "wrednego" spojrzenia co do którego miałam wątpliwości uzasadnione :wink:
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Sob mar 09, 2013 20:08 Re: Jeszcze nie mam kota. Już mam :) Sami, kicia proletariac

No właśnie, czy udało ci się strzelić fotkę Sami? Bardzo chcielibyśmy ją zobaczyć :P
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob mar 09, 2013 22:38 Re: Jeszcze nie mam kota. Już mam :) Sami, kicia proletariac

noooo bo my tu pitu pitu pierdu pierdu, a czas wznieść uroczyste ochy i achy :wink:
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Sob mar 09, 2013 23:30 Re: Jeszcze nie mam kota. Już mam :) Sami, kicia proletariac

Strzenie Sami fotki nie jest prostą sprawą, głównie dlatego, że żeby strzelić ładną fotkę, trzeba kucnąć - a jak Arian kuca, to na jej kolanach powstaje powierzchnia płaska, na której przecież może się zmieścić nieduża kicia!
(Sami jest bardzo konsekwentna, jeśli chodzi o włażenie Arian na kolana, Arian uczy się, że jeśli chce akurat zrobić coś, czego z kotem na kolanach zrobić się nie da, to powinna to robić na stojąco. Problem staje się poważny, ostatnio Sami próbowała wleźć Arian na kolana, kiedy Arian akurat siadła na kibelku. Akward.)

Ale te fotki, które udało się zrobić, wyglądają tak:

Obrazek

Obrazek

Arian

Post » Nie mar 10, 2013 0:04 Re: Jeszcze nie mam kota. Już mam :) Sami, kicia proletariac

Ona chyba miała sterylkę jako wolnożyjąca, bo to trójkątne wycięcie ucha to na pewno nie jest wynik bójek. W każdym razie znak szczególny u czarnego kota to skarb, bo różni się od wszystkich pozostałych.

mziel52

Post » Nie mar 10, 2013 0:09 Re: Jeszcze nie mam kota. Już mam :) Sami, kicia proletariac

Ona miała sterylkę dawno, albo jeszcze w domu - bo kicia całkiem oswojona - albo już "na wolności". Ale to ucho w koronkę to też efekt jakiejś bójki, niestety nie całkiem zagojone jeszcze jest :(

I no proszę Cię, Sami jest CAŁKIEM INNA niż wszystkie czarne koty na świecie! :P

Arian

Post » Nie mar 10, 2013 0:19 Re: Jeszcze nie mam kota. Już mam :) Sami, kicia proletariac

Arian pisze:I no proszę Cię, Sami jest CAŁKIEM INNA niż wszystkie czarne koty na świecie! :P

Oczywiście masz rację. Nie ma dwóch jednakowych kocich charakterów. Chodziło mi o sytuację, gdyby, tfu, tfu, wymknęła się nieplanowo poza mieszkanie. Była niedawno na forum taka historia Sauronka, którego pani po odnalezieniu nie była pewna do końca, że odnalazła właściwego czarnuszka. Kotom po gigancie bowiem zmienia się chwilowo zachowanie

mziel52

Post » Nie mar 10, 2013 0:25 Re: Jeszcze nie mam kota. Już mam :) Sami, kicia proletariac

No, w sumie, jakby jej się charakter zmienił i przestała udawać pluszowego kotka z silnikiem w brzuszku, to mogłabym nie być pewna ;) Dlatego jutro zakładamy siatkę na balkon, a na drzwi wyjściowe uważam odruchowo.
Na razie zresztą Sami jest zainteresowana głównie spaniem, z rzadka jedzeniem i okazyjnym drapaniem pufy, chyba jeszcze całe mieszkania nie zwiedziła, bo przecież to aż 40 metrów, a to taaakie męczące. Muszę ją nauczyć biegania za zabawkami, bo przy takim trybie życia kicia mi się zapasie jak świnka.

Arian

Post » Nie mar 10, 2013 0:31 Re: Jeszcze nie mam kota. Już mam :) Sami, kicia proletariac

mziel52 pisze:Oczywiście masz rację. Nie ma dwóch jednakowych kocich charakterów. Chodziło mi o sytuację, gdyby, tfu, tfu, wymknęła się nieplanowo poza mieszkanie. Była niedawno na forum taka historia Sauronka, którego pani po odnalezieniu nie była pewna do końca, że odnalazła właściwego czarnuszka. Kotom po gigancie bowiem zmienia się chwilowo zachowanie

Tu też była ciekawa historia czarnego kotka :

viewtopic.php?f=1&t=71278&hilit=farciarz&start=0

Z sentymentem poszukałam. :wink:

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Nie mar 10, 2013 0:41 Re: Jeszcze nie mam kota. Już mam :) Sami, kicia proletariac

Moja ma krychnięte uszko na znak sterylki.Arian no co ty taka samolubna.Przy kocie intymności w kibelku ci się zachciewa? Moja Polka to jeszcze czas```09a`oo0mi dobrze nie usiądę a już ląduje mi na kolanach - i co jej zrobić? Przecież nie obrażę kota wywalając go za drzwi. Raz tylko przed nią zamknęłam to zrobiła mi taką awanturę że ja dziękuję. :roll: :roll:
Co do spania to daj jej spokój - dorosłe kicie przesypiają do 20 godz.Takie kocie życie.
Sami jest śliczna - węgielek na medal :ok: Miziaki dla Sami. :kotek: :ok:
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]